Pacific View Point House by Luigi Rosselli Architects

The breeze is blowing, the waves are tumbling

Project Specs

Location:

感谢 Luigi Rosselli Architects 予gooood分享以下内容。更多关于 :Luigi Rosselli Architects on gooood
Appreciation towards Luigi Rosselli Architects for providing the following description:

这座位于悉尼东郊的住宅坐落在太平洋海岸陡峭的岩层中,有着让人沉静的力量。在这里,你能察觉到水面的粼粼波光,感受海浪的每一次翻涌激荡。鲸类、积云、水纹混合着天色在一天之中千变万化,绝妙的景色将人们从城市的喧嚣中暂时解放。

Docked into the steep rocky strata of the Pacific Ocean coast, this home in Sydney’s Eastern Suburbs is a place for contemplation; a place to observe and absorb the shimmer of the water, each fold and fall of the waves, the serene passage of cetaceans and cumulus, the infinite permutations of textures and hues that form a welcome diversion from our urban and global concerns.

▼住宅外观,exterior view © Nicholas Watt

受场地的不规则性影响,住宅被设计成一种交错的分层结构。正立面的特殊几何形状,则反映了前庭边界的复杂性。房屋每一层的角度都经过精准定位以优化居住者的视野、确保附近居民的视线不受影响,从而保持邻里间的和谐。

Arranged in an offset layered composition, the geometry of the main frontage reflects the complexity of the front boundary line, both of which are generated by the irregular geology of the site.  The angles of each level of the house are precisely positioned to optimise the views for the occupants whilst maintaining neighbourly harmony by ensuring the lines of sight for the adjacent residents are not impacted.

▼住宅采用交错的分层结构,the house adopts a staggered hierarchical structure © Nicholas Watt

该住宅的上层部分就像一艘雄伟高大的船的前斜桅,一直延伸到广阔的地平线。在最顶层,突出的弧形玻璃弓成功捕获了从勃朗特海滩到邦迪海角的景色。如甲板一般的阳台,则让人仿佛变身为一位站在船头挥斥方遒的船长。

In the manner of the bowsprit of a majestic tall ship, the upper storeys of this residence reach out to the expansive horizon vista.  At the topmost level a prominent curved glass bow captures the scene spanning from Bronte Beach out to the headlands of world famous Bondi, and decks fit for a captain command breathtaking views.

▼阳台景致,the balcony view © Nicholas Watt

▼带全景落地窗的起居空间,living space with panoramic floor-to-ceiling Windows © Nicholas Watt

▼从餐厅看向海洋,view from the dining room to the sea © Prue Ruscoe

▼细部,details © Prue Ruscoe

楼梯在项目中不再是一个过渡空间,而是日常生活中不可或缺的元素。该楼梯系统不仅将车库与主要生活区相连,还在其中心区域设置了适合一家老小的开合式电梯。其独特的构造、半透明的玻璃块墙壁和阶梯,给人一种在深海中探险的错觉。

▼住宅大门及泳池,the entrance and the pool© Nicholas Watt

▼泳池,pool © Nicholas Watt

Living vertically over several storeys, a stair is no longer merely a transitional space but an integral element of daily life.  This stair, which links the garage to the main living areas of the home contains a lift at its core ensuring the livability of the house for multiple generations, and its construction of translucent glass block walls and steps forms an immersive lightwell where the experience of ascending and descending is akin to that of a scuba diver venturing into the deep.

▼连通地下车库与生活空间的楼梯系统,staircase system connecting the underground garage with the living space © Prue Ruscoe

▼便利的电梯与楼梯混合系统,the convenient elevator and stair mixing system © Prue Ruscoe

▼厨房,kitchen © Prue Ruscoe

在一层以下,书房的全景窗户能让人从视觉上获取无尽的灵感来源。嵌入式的主卧与一个可以感受凉爽海风、抚慰人心的安静阳台相连。在底层和较低楼层的边缘采用夯土和砂岩来将房屋固定,是与周围的海洋天空最相衬的做法。大小适中的窗户开口能将面前的景色最好地呈现居住者。

One level below, panoramic windows in the study allow visual access to a source of endless inspiration, while the recessed master bedroom opens out to a balcony that catches the cool ocean breezes and offers a place of solace. At the ground floor and lower ground floor striations, rammed earth and sandstone are appropriate materials to anchor the house to the point it occupies between the sea and the sky; the more moderate window openings reflect the grounded outlook.

▼书房,the study © Prue Ruscoe

项目建筑师Jane McNeill和室内设计师Romaine Alwill确保了这样一个元素强大的建筑概念也切实地提供了一个宜居且舒适的家庭环境。而这,就是人文主义建筑的先决条件。

Project architect, Jane McNeill and interior designer, Romaine Alwill have ensured that such an elementally powerful architectural concept also provides a livable and comfortable family environment, the prerequisite for humanist architecture.

▼海景卧室,the seaview bedroom © Prue Ruscoe

▼卧室细部,bedroom details © Prue Ruscoe

Location: Bronte, NSW

Council: Waverley Council

Design Architects: Luigi Rosselli

Project Architect: Jane McNeill

Interior Designers: Alwill Interiors Pty Ltd

Builder: Kinn Construction (formerly Paul King Pty Ltd)

Joiner: Sydney Joinery Pty Ltd

Landscape Architect: Secret Gardens

Landscape Installer: Bates Landscape

Structural Consultant: Rooney & Bye Pty Ltd

Rammed Earth: Rammed Earth Australia Pty Ltd

Glass Blocks: Obeco Glass Blocks

Retractable Awning: Tilt Industrial Design

Pool: Wright Pools

Photography: Prue Ruscoe & Nicholas Watt

Photo Credits: © Prue Ruscoe © Nicholas Watt


More: Luigi Rosselli Architects,更多关于 :Luigi Rosselli Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment