New Weiach Kindergarten , Switzerland / L3P

Circled loop in the colorful body “adventure”

Project Specs

Location:

非常感谢L3P将以下内容授权gooood发行。更多请至:L3P on gooood 
Appreciation towards L3P for providing the following description:

/wp-content/uploads/2014/08/_c_shegDcOL3aqGNx1yKd4AcmaSXVPyLtlZf8a6pNyV0aBflOIAEq3zracHR1eGKv7ZNGOvgtFMtG69AXNB5KIegMkv0eY-f0ee.jpg

该项目是由L3P设计的幼儿园。该幼儿园位于瑞士Weiach地区一所小学的北面,其设计充分考虑功能因素和成本因素,采用预制木结构制成。

Diverse operational and economic considerations led to the development of a new kindergarten on the north side of the already existing primary school in Weiach. The new development was realized from pre-fabricated wooden elements.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_sKNCPyyAWDQfFK5kUfFEOHwLytq0t0b0n_XI_Dh_0JzVpcVmI0YyNcMh0yJPmGlD_dR_xiwZQ4np-Wg5_aYWeXBNHGtt7rCW.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_KxazmhrBhjlLaO_VX7o1KjZQWgn9Bcw6JOGa49wVbfwmwN441X3d4HTDXqbF7NMHRxJRNA5ASQc1-8uArg_qL527DD9taxFk.jpg

草黄色、红色和橄榄绿三种颜色的人工草坪形成了精致的立面,在乡村中心与周围环境形成了有趣的对话。柔软的草坪墙壁十分适合儿童。

A child-friendly, delicate façade made from artificial lawn naturally moulds into the colour tones of straw gold, red kraut and olive green in the rural village centre and stimulates playful dialogue.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_Xvq3Ey2wFlobYq_OjnJyYcMbnvUFcz0mpadATFlw0U_5AJ_KoTu0xx2V4s3-hNpGeGIP4E17WF2ZeG4lATuWZl-61Gn8tg3f.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_OpGGSNYT5MK404xxzwciGIuJYMrW1em5shURytBJGLJCRZHFGJS0pZjCeNL7x8b3LQbdPzIeOYDM5cIQWOBwJdbLOYG8ropE.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_CqUEqo3aw4kcV-i_WU2HiA_MP-zyuBVmo4vKmYlUepDjWoXehzc_7bSkPoGzqzlYEaqxLqMKIZgfb_Xodzv-fKazOT9Dzf3M.jpg

幼儿园的各个房间沿着中庭分布,依次为入口—衣帽间—教室—游戏区—资料和多功能室。这些依次布局的房间升起于一小段台阶之上。沿着台阶可以一直到达顶层的办公室。办公室体量同时覆盖了位于其下方的入口。继续沿着台阶往下可以返回入口,这样完成了整个循环路线。

穿行于建筑内部的循环路线展示了不同的区域和场景,带来一段独特的冒险旅程。

The rooms are aligned along a central atrium in a flowing progression through diverse building components: entrée – cloakroom – kindergarten classroom– play area – material and group room. The room sequence rises gently over a short flight of stairs ending at the upper-most room, the group room, which at the same time also covers the entrée area below. A stairwell leads back down to the entrée and so closes the circular course.

The novel circular course through the building allows diverse insights and perspectives of the building, leading to a distinctive adventure.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_P6-jY-nKRBrNnxtXmneN8UPZWh8ExE84alPQuMjisjtYhDrZnhwbly5vq9TTj4w0sMqigNPlNb_K-l4SsPEWqwMbwmOIMZ8S.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_b3QGa2fC99Dsr9cPnjBH-UNby4SUnZyzEhD0onMsFTu5K_CLcRX5gM2tV9ieV6wxvktB8gnwNl8p8vdfJ30nZF8tlrVY5p-c.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_RBJ86q9yQoc1_km0-nTDyQ3Fz4mxUXoOeNHFEGr43puLNPmyuE4w8HPMC8oVb0I6qOO3CZeP0Yeo6eKtWN_-VtzhESeoT3EM.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_pUjEu6Z6Mlhy3tPi98_MdRJiryo3zMr_94inL09owb4Fb7yipu6hNsBs6xYYmv-ak1mvXxL6EB6hDXmbZjkbbAQ9zB3cKV5g.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_GKQDJ6fvYajsBVOgKEG8peU9MTFnAvJQBTKG_6aQrTWhqZGHKvGhCqz9dSSERlVdsbuz63VDOemvTzD5Yend0sFDZqZYSRcv.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_e5Kz3JmTqqGo0fWmsL0MLqtsncR0QJ7M1fLVdxbysUVfljO0pKMTf0E6qquxf1uP-6ukgo5xE-wVU5VObY1urYS62J6BkSiz.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_mRaBkG4SSTA3O1D40GoRAmguhgIhdIdtg3nw5_6hVJ7GxoiodP-mRY93hBfNC56LEXQ2d_gJB_UpN4bKA93zt5NpuMsENsY0.jpg

/wp-content/uploads/2014/08/_c_8Fh31qhI7APYRNkkcLFFSGXx3nvPXjc-qaCFWJ67V1G9rI61Ik3HA7FN2bmc8lXuJ7V2iqNAHgraVkP5FXBChJXaUWdDdJA6.jpg

Architect: L3P Architekten ETH FH SIA AG, Martin Reusser, Boris Egli, Markus Müller,
Frank Schäfer, Unterburg 33, CH-8158 Regensberg
Constructor: Schule Weiach, CH-8187 Weiach
Landscape Designer: Bütikofer Schaffrath Landschaftsarchitekten BSLA BDLA SIA,
CH-8134 Adliswil, 6300 Zug, 8645 Jona, 7000 Chur
Wood Construction Planer: Legniplan gmbh, Ernst Kropf, CH-8306 Brüttisellen
Building Engineer: Lucio Schiavi + Partner AG, CH-8180 Bülach
Building Physicist: Wichser Akustik & Bauphysik AG, Zurich
Photographer: Sabrina Scheja, CH-9435 Heerbrugg

▼剖面 Section

/wp-content/uploads/2014/08/_c_QhZHA9HPKVBsFdkY5VRToz1P3L8CJvHenSnRUib9x4wJgEMtNUxJ_9uRtT3MFwhYFuv5CPLkx47sNacP-SMkChV25d4K7Lax.jpg

▼ 剖面 Section

/wp-content/uploads/2014/08/_c_DUznsa-Q9tECScBotmyzfs8kkPH2o2lreI_mLqn_kVFohpELzU2XxOOhMREAgLt7h_e3LFDElGJUYRHTk3Mh1C1zdMFB73_z.jpg

▼ 地面层 GF

/wp-content/uploads/2014/08/_c_uetdM_0Q9fHQXRn4lLdnRBat_siISL7DSHwp2LqkioLwKce2-0ka2qF-iAPK-npsgnoWlW2T-sHZ3-SQdxXF7G6xkJONR2yN.jpg

▼ 2层 2F

/wp-content/uploads/2014/08/_c_Qw_JyFxYK-7jTAqHCJEcZZKOGR0VE2dPN0tPq7mEVUpH_SmMma1VX7JH_bUTn_pFjJfstlGXemQqwjGFHiwKPT0cAIEwzXNJ.jpg

▼场地 Site

/wp-content/uploads/2014/08/_c_donOqjGB20uC4vHQ1iGyFsm1BrBm-6RRTaAU7YZyvqeVKZ50wHgwr0165iOjKSlkU7UXyV9bi506DQLG9eKAvQ13-7mHb6Bs.jpg

▼草图 Sketch

/wp-content/uploads/2014/08/_c_8eLLAYDlb5OfxGQwa0OoB6fKMC91wrwNcDQx24s4ERVQYIt5YrurpVjhRqxD_PQI01PupmRIIRxv-TIIFgcjBp5cMHPov8hp.jpg

MORE: L3P更多请至:L3P on gooood

Post a Comment