National Institute of Circus Arts by Cox Architecture

The blue glass ribbons create the visual tag of the street and institution

Project Specs

Location:

非常感谢 Cox Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Cox Architecture on gooood.
Appreciations towards Cox Architecture for providing the following description:

本案是一个扩建项目,旨在为现有的国家马戏艺术学院(National Institute of Circus Arts,缩写为NICA)增加一个全新的训练和表演场所。最终,本大楼中包括了一个可容纳800人的表演和训练空间、数个运动和戏剧工作室、一个支持公开表演和展览的多功能大厅、一个户外的表演兼聚会空间、以及一系列相关的辅助空间等。

The National Institute of Circus Arts (NICA) project involved the construction of new training and performance spaces as an expansion of existing facilities. The design and briefing process extended to include a master plan for the precinct that included a performance and training space with 800-seat capacity, movement and drama studios, a multipurpose foyer space to support public performance and exhibition, an outdoor performance/gathering space and associated ancillary spaces.

▼项目沿街立面外观,street view of the project

本项目不仅重新诠释了表演者与舞台之间的关系,更为马戏训练和表演提供了一个极具创新性的现代场所,从而促进了马戏艺术欣欣向荣地发展。超大型的后台出入口如卷帘门一般,蓝色的玻璃带则贯穿了建筑立面,在沿街面上创造出一种富有动感的、醒目的视觉效果。

▼国家马戏艺术学院扩建空间外观,exterior view of the extension of the National Institute of Circus Arts

▼项目入口空间,上部凹凸折叠的蓝色玻璃和下部平整的透明玻璃组成沿街立面,exterior view of the entrance of the project, the upper folded blue glass and the lower smooth glass compose the street elevation

▼项目入口空间局部,partial exterior view of the entrance of the project

Through the reinterpretation of the dialogue between performer and stage, a contemporary home for the circus arts showcases and supports a thriving industry in a facility that expresses the potentialities of innovative training and performance techniques. Over-scaled backstage doors shout “roll up, roll up”, while a contextually and theatrically inspired blue glass ribbon playfully signifies the visual tag of the street and institution, flowing and dancing across the façade of the building.

▼项目外观局部,蓝色的玻璃带贯穿了建筑立面,在沿街面上创造出一种富有动感的、醒目的视觉效果,partial street view of the project, blue glass ribbon playfully signifies the visual tag of the street and institution, flowing and dancing across the façade of the building

▼沿街立面局部,partial street view

▼卷帘门一般的超大型后台出入口,采用红色的玻璃,the over-scaled backstage doors with red glass shout “roll up, roll up”

灵活高效的结构为绳索的多种配置方式和走秀系统的设置提供了基础和可能性,从而使得本项目可以为多种活动提供适应性空间。大楼内的操作系统较为简单,允许人们在最少的专业监督下进行空间操作和维护。这样不仅方便了更广泛大众的使用,更将这座马戏艺术大楼打造成了一个真正属于社区的空间。

Flexible and efficient structural design supports numerous rigging configurations and catwalk systems to enable the facility to attract and conduct a myriad of events. Simple operational systems have been designed so operation and maintenance can occur with minimal professional oversight, maintaining accessibility to the broadest possible range of users and promoting genuine community engagement.

▼项目室内空间,灵活高效的结构为绳索的多种配置方式和走秀系统的设置提供了基础和可能性,interior view, flexible and efficient structural design supports numerous rigging configurations and catwalk systems

▼首层平面图,ground floor plan

▼沿街立面图,street elevation

▼剖面图,section

Project size: 2200 m2
Project Budget: $7500000
Completion date: 2007
Project team: Cox Architecture

More: Cox Architecture        更多关于他们:Cox Architecture on gooood.

Post a Comment