MySpace bakery, China by PURE DESIGN

A “garden. room” in the box

Project Specs

Location:

感谢 质感设计工作室(联系邮箱:szzgsj@126.com)对gooood的分享。
Appreciation towards PURE DESIGN (contact:szzgsj@126.com) for providing the following description:

私域烘焙店选址于一个住宅楼下的商铺,使用空间共三层,首层为点餐区和厨房,二层为开放用餐空间,三层为包间用餐空间。以“私域”二字的含义作为空间设计的载体,质感设计试图以“花园.房”的概念,用盒中盒的空间处理方式营造一个花园包裹下的私密空间。

MySpace bakery is located in a shop downstairs of a residential building with three floors of space. The first floor is ordering area and kitchen, the second floor is open dining space, and the third floor is private dining space. With the meaning of the word “private domain” as the carrier of space design, PURE DESIGN attempts to create a private space wrapped in a garden with the concept of “garden. room” in the box.

▼门店外观,store facade

▼吧台和楼梯,bar and stair

▼从吧台望向楼梯,view to the stair from the bar

▼楼梯局部,stair detailed view

二层用四个不同体量的盒子交错联合成一个开放式的用餐区,盒子在绿植的包裹下营造出室内室外的空间交错感,创造两种不同的用餐空间体验。

On the second floor, four boxes with different volumes are interlaced to form an open dining area. The boxes are wrapped in green plants to create a sense of interlacing indoor and outdoor space, creating two different dining space experiences.

▼二层用餐区,dining area on the second floor

▼盒子在绿植的包裹下营造出室内室外的空间交错感,the boxes are wrapped in green plants to create a sense of interlacing indoor and outdoor space

▼室内细部,interior detailed view

三层则布置了三个独立的盒子,盒内的空间作为包间使用,盒子之外的空间形成步道及花园,绿意环绕,为食客创造多层次的空间感受。

On the third floor, three separate boxes are arranged. The space inside the box is used as a compartment. The space outside the box forms a walkway and garden, surrounded by green, creating a multi-level spatial feeling for diners.

▼三层概览,interior overview of the third floor

通过盒内盒外的精心布置,房子与绿化的结合,构建出一个“花园.房”的空间形态。质感设计想通过这个实践带来餐饮空间的另一种可能性,也藉此表达对于居住空间与环境之间关系的想法和思考。

By carefully arranging the inside and outside of the box and combining the house with greening, a space form of “garden and house” is constructed. PURE DESIGN wants to bring another possibility of dining space through this practice. It also expresses thoughts and Thoughts on the relationship between living space and environment.

▼MySpace标识,store logo

▼一层平面图,plan level 1

▼二层平面图,plan level 2

▼三层平面图,plan level 3

项目名称:MySpace私域烘焙店,广东汕头
设计方:质感设计工作室
联系邮箱:szzgsj@126.com
设计时间:2019.04-2019.05
施工时间:2019.06-2019.08
设计主创:马学鑫,马宏峰
项目地址:广东省汕头市潮南区嘉盛商贸城5幢11号
建筑面积:285平方米
摄影版权:欧阳云,隐象建筑摄影
合作方:深圳质感装饰设计工程有限公司
客户:MySpace私域烘焙店
材料:水磨石、玻璃砖、乳化玻璃、长虹玻璃

More: 质感设计工作室(联系邮箱:szzgsj@126.com

Post a Comment