Maggie’s centre Southampton by AL_A

An oasis of calm in hospital ground

Project Specs

Design:

非常感谢 AL_A 予谷德分享以下内容。更多关于他们:AL_A on gooood.
Appreciations towards AL_A for providing the following descriptions:

南安普顿综合医院最新的玛吉癌症支持中心由屡获奖项的著名建筑事务所AL_A设计,并将于下月正式对外开放。25年来,玛吉中心一直致力于为英国各地提供免费的癌症支持和治疗信息。新中心位于医院的一角,场地由停车场改造而成,除了为医院的肿瘤专科患者提供心理学支持以外,还为该地区的320万人口提供了抗癌相关的服务。

The latest Maggie’s cancer support centre at Southampton General Hospital, designed by award-winning architecture studio AL_A, will formerly open next month. Maggie’s has 25 years of experience providing free cancer support and information in centres across the UK. The new centre, which transforms a corner of the hospital site previously used for car parking, offers support for the hospital’s specialist oncology unit, serving a population of 3.2 million people across the region.

▼项目概览,overall of the project ©Hufton + Crow

落成后的建筑仿佛坐落于医院园区内的一片宁静绿洲中,近乎四分之三的场地包围在郁郁葱葱的绿植中,这些绿色空间被划分为四个不同的花园,生动地反映出附近新森林国家公园(New Forest)的自然生态。AL_A的创始人Amanda Levete说:“在我们的设想中,这片场地就如同一座小花园,从新森林国家公园(New Forest)降落到医院的停车场中央,为这里带来宁静与治愈的魔力。”

A woodland oasis set in the grounds of the hospital’s suburban campus, almost three quarters of the site is given over to four distinct gardens that reflect the ecology of the nearby New Forest. Amanda Levete, Principal of AL_A, says: “We have imagined that a piece of garden has been transported from the New Forest into the midst of the hospital’s car park, bringing serenity and a bit of magic to the place.”

▼项目航拍顶视图,aerial top view of the project ©Hufton + Crow

建筑以一种近乎空灵的姿态从自然景观中清晰地浮现出来。四堵墙从巨大的中央空间辐射出来,延伸至花园,为建筑的四周定义出更多自由的离散空间。建筑的承重结构延伸至围护结构之外,四面向外延伸的墙体表面覆盖有陶瓷制成的叶片装饰。四个由水波纹不锈钢包裹着的立方体块坐落于建筑的四角,周围的景观映射在斑驳的水波纹反光表面,形成梦幻般的视觉效果,将花园与中心融为一体,使建筑的结构隐没在周围的自然环境之中。

The building emerges from this naturalistic landscape with an almost ethereal clarity. The gardens are cut through by four walls that radiate from a large central space, defining more discrete spaces in each of the four corners. The building’s skeleton, which extends outside of the building enclosure, is formed by the four blade walls made from ceramics. The earthiness of the clay colour roots the centre to the ground. The four corners are clad in a mottled stainless steel giving a dreamy reflection of the surrounding landscape, placing the garden front and centre. The structure itself seems to disappear as it reflects the surrounding trees and planting.

▼建筑以一种近乎空灵的姿态从自然景观中清晰地浮现出来,
The building emerges from this naturalistic landscape with an almost ethereal clarity ©Hufton + Crow

▼中心主入口,main entrance of the project ©Hufton + Crow

▼墙体从中央空间辐射出来延伸至花园,The gardens are cut through by walls that radiate from a large central space ©Hufton + Crow

▼水波纹不锈钢反射着建筑与周围的自然景观,The stainless steel reflects the building and the surrounding natural landscape ©Hufton + Crow

花园的设计者是屡获殊荣的景观设计师Sarah Price,同时她也是伦敦东部2012年奥林匹克公园中花园的联合设计师之一。“毫无疑问,亲近大自然对人类的感受有着积极的影响。玛吉中心花园景观设计的灵感来自于新森林国家公园(New Forest),并从森林中丰富的植物种群中汲取到治愈的力量。木海葵、兰花、野生大蒜、白屈菜、风铃草和报春花、苔藓和蕨类植物在林间小径上恣意生长,将玛吉中心化作一片带有治愈魔力的绿洲”

The garden has been designed by award-winning landscape designer, Sarah Price, co- designer of the 2012 Gardens at the Olympic Park in east London. “There’s no doubt that looking at ‘nature’ has a positive impact on how we feel. The landscape is inspired by the New Forest, and draws its healing power from the rich diversity of the Forest’s flora: wood anemones, orchids, wild garlic, lesser celandines, bluebells and primroses, mosses and ferns, growing in the woodland pathways.”

▼花园将玛吉中心化作一片带有治愈魔力的绿洲,The garden turns Maggie’s Centre into an oasis of healing magic ©Hufton + Crow

▼陶瓷叶片墙与不锈钢饰面细部,details of the ceramic wall and the stainless steel finishing ©Hufton + Crow

与其他所有的玛吉中心一样,厨房餐桌位于建筑的核心位置,用餐空间正上方的天窗为整个建筑引入充足的自然光线与天空景观。私人区域,包括咨询室与静音区中都设有向花园开放的通高滑动玻璃门,每当开启时,滑动门则隐藏在墙壁的夹层中,模糊了景观和建筑之间的界限。

As in all Maggie’s centres, the kitchen table sits at the heart of the building; a skylight above brings daylight and sky views deep into the building. The private areas, including consulting rooms and quiet spaces, open onto the gardens through full-height glazed sliding doors which disappear into pockets in the walls, removing the boundaries between landscape and building.

▼餐桌位于建筑的核心位置,the kitchen table sits at the heart of the building ©Hufton + Crow

▼向花园开放的通高滑动玻璃门模糊了室内外的界限,
Full-height sliding glass doors open to the garden blur the boundary between inside and outside ©Hufton + Crow

▼宁静治愈的室内氛围,Quiet and healing interior atmosphere ©Hufton + Crow

玛吉中心的首席执行官Laura Lee DBE夫人表示:“看到Amanda Levete与AL_A的团队设计的新中心之后,我万分激动,他们的设计完美地迎合了我们所推崇的简洁之美,他们对细节的严格把控造就了这样一座充满阳光与自然景观的惊人建筑。无论是室内空间还是室外空间都在他们的设计中得到了最佳的诠释,与园林设计师Sarah Price的密切合作下的花园,将为癌症患者和我们的员工提供全方位的绿色景观视野。室内的私密区域保证了人们的隐私,而公共空间则将人们聚集在厨房餐桌周围,在这里,人们将分享自己的故事,在心理上相互支持。”

Dame Laura Lee DBE, Chief Executive of Maggie’s, says: “I am absolutely thrilled with our newest centre designed by Amanda Levete and her team at AL_A. They have interpreted our brief beautifully and their exacting attention to detail has created a stunning building with large windows that flood the centre with natural light. Their play on inside and outside space and the close working relationship with landscaper Sarah Price has created a garden that will give people with cancer and our staff views of greenery on all sides. Intimate rooms allow for privacy whilst the communal spaces bring people together around a kitchen table to share their stories and support one another”.

▼黄昏中的建筑与花园,the Maggie’s center in the dusk ©Hufton + Crow

▼总平面图,site plan ©AL_A

▼平面图,floor plan ©AL_A

▼剖面图,section ©AL_A

▼构造细部,construction details ©AL_A

Architect: AL_A
Landscape designer: Sarah Price Landscapes
Engineering services: Arup
Contractor: Sir Robert McAlpine
Ceramics: Cumella
Planting: Hillier
Trade Contractors
Groundworks: Shoreland
Envelope: Cantifix
Steelwork: Stephens & Stuarts
M&E: Lowe & Oliver
Ceramic wall construction: Chichester Stone
Photo: Hufton + Crow

More: AL_A,更多关于他们:AL_A on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment