M2 Technological Building / Sanchez Gil Arquitectos

Metal cube, rounded inside.

Project Specs

Location:

非常感谢Sanchez Gil Arquitectos将以下内容授权gooood发行。更多请至:Sanchez Gil Arquitectos on gooood 
Appreciation towards Sanchez Gil Arquitectos for providing the following description:

M2大楼是萨拉曼卡大学科技园中的一栋科技大楼。这栋三层高的方体大楼外附定制的双层金属表皮,最外层外表皮由可以轻便移动的钢板组成,因此可以轻松灵活的控制进入建筑的光照。最外层的金属表皮与石材和玻璃组成的第二层表皮间有狭窄的通道,这个通道能保证空气的流通,且宽度可变,能更加全面的解决阳光直射问题。

The M2 building is located in the Science Park of the University of Salamanca, in its Villamayor campus. The volumetric layout of the plot was set by the technical facilities, with five prismatic buildings arranged in parallel, oriented to the north-south, leaving a large garden area over 30 meters wide to the south, facing the road.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_2Z6h-Jti_WzTg0EsOkOUbTY-ClqhM_-NMN-eFp5poW0jDLZX2QvpYUruUdRk7ioiG_Hiog0p4XN2y_uPyA1GoXYDUL45X6Mi.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_7sGmbmLkzaCLR0_IHQZklnIJM-FGg4vnNRRy0lXYUyJrfKwmEl5QciEa802hTHfVin2HbwRjUULsokd0L6P8Np-LDYZgrWo7.jpg

The building has three floors, with the ground floor facade set back 2,90 m along most of the perimeter relative to the upper floors, thus leaving a perimeter arcaded area, slightly sunken for the purpose of reducing the building impact in this flood plain.

We design a double metal skin that defines the architectural character of the building. It consists of a lightweight outer skin composed of motorized mobile steel sheet panels, that allow controlling the light and sunlight levels inside the building. A second skin of slate and glass is separated from the inner layer, leaving a metal service catwalk in between to allow air circulation. It has a variable width, according to different orientations, to solve the problems of direct sunlight.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_diiLN-mQWXGyTMTfzlLSobpWHsY3l1pfIMxQCJHngsXdY300npLas2lJSfhHt-LeLk5AWPjmAn5rl1oJX6yyqhrtX5HR6sAc.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_bk8iEBV9U0I5uIBtc6dEDnK5__2Kob-FQyWPxtBlWt4Ya34Ba2FMSls3dqwOy9mGXyhc4Duw9W20HOXvSjqhzOVZamgZedjo.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_I-kRP-FVu_6fwK2jmnhJhLKLvo6wZoS_DvfuILTImUbplqsRQBZtoWVaDieijSziH1LQgW7lf7ng980Jj28SAgbUFAAMSfbF.jpg

建筑内部有一个通顶的圆形大厅,光线从倒锥形的木质天窗上洒下,连同三层楼板上的圈状扶手,奏响温暖、韵律美的空间交响曲。

The inner skin folds at specific points. It generates interstitial spaces, like shaded, vegetated courtyards, which illuminate access lobbies to work areas and stairs.

Inside the building is organized around a large circular lobby that includes the three levels, dominated by an inverted conical wooden skylight that lets in filtered and warm light. This space leads to the work areas, designed as open spaces with a glazed perimeter, lit and organized by interiors courtyards.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_83S55zxkjwYaJiToq_jfCxRqEDifoN3iDg2o0cajlqFD2Bwkn1RZtqr6gQOAtcwcj7xboX_9LTvHurkc_P-6GoSCY9yyJV6N.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_2B_ECr7RCgO02RzH1FMV2LqUcvcSkcXNVv8vp51svFpSoiuqHjyIG1NJ66tfJ2wHqpIbhUYmftmVxfYzlTfQb_ek5FgRKoMD.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_pwkyq4-PvT6Hx9nAn6tWu5weSsnXMOy2PbdR9zaUKTAmU6g-gkpOkhJuGoyGeVCq-w2Vn9xlPFHuirJhyUhWgExWVzi-yh8V.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_8mojdHllwpKfCEa3WKTzvQ6tjHi9ByuzzvZjqTdzUvDnKuglpJ4-mRbrp44e6XQTBqEN48TQx_Smb7UY8Hocyw_BCEpuanV1.jpg

在建筑的二层和三层,设置了几个采光天井,天井中的植物与光线为空间带来自然与光明。

/wp-content/uploads/2014/02/_c_ddFgnsVVIg79iQ-x6CYAElTMpRtXAD8K-jzh8SykuQ4T5UUnoNeeBltJOaMHcQAcQ9MSyR9te889VS7bbRU931xMNFygDdlK.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_cHGEKdgQyP6zf8pR4X9N5i9RJsWb4Pw_wMAGEUC2JO4k8hIUpKnbRy3gn8JAf9-RPtQ5ldvgTG9C9uEB7Y_ts3EFXu20eaND.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_MvagtuJt-rS5WxtM-ieQnFHUY1xCGwZwObjFgXy9idD8Xk4w7iI4esogGWHZjt5yTSXncNSju8XIvh21DpyG2znWDu08PYxt.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c__SHNgedq2Nzi9hxnVCrMbGVp6pLuAtisypaH7MSgdY3pmXvBlD9JmX9ck07jJBkJB3ebTchlZ8yWssWXTl6PilyN9la8XzNU.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_jukf14mjkl0AQpk6BJp4vcKMWy7gx8BBZKWI3EQiuTSdvY9wOCPI1FIg-1cTheWF-NEbJs9_4dJIePzuljBzOmL9-r95fJoE.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_QoETR52V4lJW8f-Z4FafN9wHkmfm9slouIYMOfpdzQ3ODCwwp8trHqHN32qEvwMHFYcDP7gF0q1ovw0cUcvYw0jF6XN8sewE.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_Q0rGtiOvj7oZcGRIWuCHGV4BoPX9XnamZg96VcyZwMmbFmshFSw829ReTiwrHdtWuzd6GKR7_iZxbaDA4yQGrvC_TvnEQpyE.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_x5ohZSeODtOFULJS75aiJUwM_RM9NQ8Q-W-xmGr26AXDzDpY_MdJAbBz_GjhfJCg6jnk61hrBNqYV_VxNWOz11n9fLJ2Seix.jpg

M2 Technological Building, University of Salamanca / Sanchez Gil Arquitectos
Architects: Sanchez Gil Arquitectos www.sanchezgilarquitectos.com
Location: Villamayor de la Armuña, Salamanca, Spain
Project Architects: Emilio Sánchez Gil, Fernando Sánchez Cuadrado, Emilio Sánchez Cuadrado
Technical Architects: José Francisco González Hernández, Joaquín Goyenechea
University of Salamanca staff: Luis Ferreira, Eduardo Dorado (arch.) Tomás Martín Luengo (Tech. Arch)
Project Area: 3,245 sqm
Photographs: Fernando Sánchez Cuadrado
Structures: Valeriano Diego
Facilities: Úrculo ingenieros
Construction: Edimaro
Site Manager: Raquel Mendo
Budget: 3,448,027 Euros

MORE:   Sanchez Gil Arquitectos,更多请至:Sanchez Gil Arquitectos on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment