Lonsdale Links by Wood Marsh

Huge sculpture in the coastal landscape

Project Specs

Design:
Location:

感谢 Wood Marsh 予gooood的分享。更多关于他们:Wood Marsh on gooood
Appreciation towards Wood Marsh for providing the following description:

Lonsdale Links呼应邻近高尔夫球场和远古澳大利亚海岸的起伏地形,让人联想到景观中的遗迹。俱乐部会所的轮廓和柔和外形与基地相融,并且作为自然的延伸,它被设计成弧形,由高尔夫球场环绕。建筑位于山顶,人们可以从不同视角体验它,当打高尔夫的人在场地上穿行时,可以看到建筑从树梢上露出。

Responding to the gently undulating terrain of the adjacent golf course and prehistoric Australian coastlands, Lonsdale Links is reminiscent of a relic in the landscape. The contours and softened shapes of the clubhouse connect with the site and as a natural extension, its design is intentionally considered in the round, encircled by the links golf course. Positioned on the crest of a hill, the building can be experienced from various sightlines, emerging above the trees as golfers navigate the course.

▼项目概览,general view © Willem-Dirk du Toit

▼建筑与环境,the building and surroundings © Willem-Dirk du Toit

这座建筑牢牢地固定在基地上,抵御了沿海环境和巴斯海峡盛行风的影响。建筑通过一系列融于景观且富有质感的曲面墙与地面相接,极具坚固性。深色层压木梁从弯曲的建筑轴线向四周延伸。外观的自然色调受乡村环境的暖色影响,尤其是映射夜光的青铜色玻璃。墙面具有天然的风化质感,在沿海环境中创造出耐久的感觉。

In response to its coastal conditions and the prevailing winds that come off of Bass Strait, the building is firmly anchored to its site. Instilling extreme robustness, the structure is grounded by a series of curved blade walls embedded in the landscape, finished in a highly textured render. Expansive dark laminated timber beams radiate from the spine of the building emphasising the non-rectilinear form. The natural tonality is influenced by warm colours native to the rural setting, particularly the bronze glazing which reflects the evening light. The finishes have a raw weathered quality that creates a sense of permanence in its coastal context.

▼青铜色玻璃,the bronze glazing © Willem-Dirk du Toit

▼富有质感的曲面墙,textured curved walls © Willem-Dirk du Toit

▼墙面具有天然的风化质感 © Willem-Dirk du Toit
the finishes have a raw weathered quality

进入会所的体验由两片曲面墙之间的缝隙空间所营造,它们隐藏了建筑巨大的体量以及多样的视角。雕塑般的墙面和微微下凹的镀锌屋面共同吸引客人踏入会所。四盏圆形暖光灯点缀墙面,进一步激活了入口。

The entry experience is created in the interstitial space between two monumental, rendered arching blade walls, concealing the building’s mass and distinct views upon approach. The sculptural qualities of the blades, and gently sloping inverted zinc roof, converge to draw visitors through the threshold. Four circular orange lights punctuate the walls to further activate the portal.

▼入口夜景,the entrance by night © Willem-Dirk du Toit

在入口墙面另一侧,木柱连廊逐渐将客人引向餐厅或高尔夫休息厅,室内拥有面向维多利亚湖和高尔夫球场的广阔视野。建筑的结构元素在内部进行连续的表达,与室内装饰相结合,创造出现代的俱乐部会所类型。

Beyond the entry walls, a timber-lined corridor gradually leads guests to the restaurant or the golfers’ lounge, containing expansive, framed views towards Lake Victoria, the golf course, and the rural coastal landscape beyond. The structural elements of the building are a continuous expression internally and combine with the interior finishes to create a contemporary interpretation of the clubhouse typology.

▼木柱连廊,the timber-lined corridor © Willem-Dirk du Toit

室内中央的干堆石料壁炉是休息厅的焦点,层压木梁和折叠式吸声天花在上方形成延展的轮廓。明亮的绿色地毯提供了与球道的视觉联系,并为自然的材料色调增添了俏皮的色彩。巨大的木门为休息厅和餐厅的运营提供了灵活性,该门可以根据需求组合或分隔这两个空间。

A central dry-stack stone fireplace features as the focal point to the lounge, from which the laminated timber beams and folding acoustic ceiling radiate in a sweeping profile. Vibrant green carpets provide a visual connection to the fairway and a playful addition of colour to the naturalistic material palette. Flexibility is offered to the operation of the lounge and restaurant by way of an oversized timber-clad door, which serves to combine or separate both spaces as required.

▼壁炉是休息厅的焦点,the fireplace features as the focal point to the lounge © Willem-Dirk du Toit

▼酒吧区域,the bar © Willem-Dirk du Toit

▼餐厅区域,dining area © Willem-Dirk du Toit

▼明亮的绿色地毯呼应球道 © Willem-Dirk du Toit
the bright green carpet echoes the fairway

▼走廊,the corridor © Willem-Dirk du Toit

Lonsdale Links俱乐部会所包括高尔夫休息室、餐厅、商业厨房、专卖店、多功能空间、会员更衣室、吧台及配套设施。该项目既是旅游景点,也是景观中的雕塑,俯瞰着维多利亚湖外的顶级高尔夫球场和乡村景色,其独特的定位和建筑风格吸引了更多的会员和更大的社群。

Altogether, the clubhouse includes the golfers’ lounge, restaurant, commercial kitchen, pro shop, multi-purpose space, members change rooms, kiosk and supporting amenities. Lonsdale Links is both a destination and a sculpture within the landscape overlooking the premier golf course and rural views beyond Lake Victoria. Its unique positioning and architectural execution have attracted increased membership and greater community interface.

▼总平面图,site plan © Wood Marsh

▼一层平面图,ground floor plan © Wood Marsh

▼屋顶平面图,roof plan © Wood Marsh

▼立面图,elevations © Wood Marsh

▼剖面图,sections © Wood Marsh

Project: Lonsdale Links
Architect: Wood Marsh
Websites: www.woodmarsh.com.au
Photography: Willem-Dirk du Toit

More:  Wood Marsh     更多关于他们:Wood Marsh on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment