Liv女性健康诊所,华盛顿 / Alda Ly Architecture

营造充满关爱与舒适的环境

项目标签

位置:
类型:

感谢 Alda Ly Architecture 对gooood的分享。
Appreciations towards Alda Ly Architecture for providing the following description:

Alda Ly Architecture(ALA)近日为Advantia Health公司打造了其位于华盛顿市中心的Liv女性健康诊所。作为一个服务女性的综合性健康机构,Liv的设计同样由全女性的建筑工作室完成,旨在营造充满关爱与舒适的环境,同时与社区建立良好关系,为女性提供更加优质和安全的治疗选择。工作人员的区域与患者区域在设计上得到了同等的重视,目的是让所有走进诊所的女性都能收获安心和被支持的感觉。

Alda Ly Architecture (ALA) has completed the inaugural location of Liv by Advantia Health, a comprehensive women’s health practice in downtown Washington D.C. Designed by the all-female architecture studio, Liv is a caring, comforting environment that cultivates community and empowers women to make educated health choices. Areas for patients and staff are approached with the same level of attention and thoughtfulness, driven by the goal of making all women who enter the building feel at ease and supported.

▼项目概览,general view © Stacy Zarin Goldberg

Liv健康诊所的设计围绕着“舒适”、“社区”和“选择”三个核心理念展开,并体现在建筑中的方方面面,例如患者等候区、能够同时满足独立工作和社交需求的员工区,以及初级治疗、妇科、产科和心理健康部门的诊断室等。ALA创造的环境既是帮助女性之间建立联系的社区中心,又是保护个人健康和隐私的庇护所,其空间布局、颜色和材料的变化指示着不同的功能。

Three central concepts—comfort, community, and choice—inform all aspects of ALA’s design for the Liv flagship, which includes waiting areas for patients; staff areas that accommodate both individualized work and socialization; and exam rooms for primary care, gynecology, obstetrics, mental health, and more. The environment ALA has created is both a community hub for building connections between women and an intimate refuge for individual wellness, where shifts in layout, color, and material palette indicate these different programs.

▼室内概览,interior preview © Stacy Zarin Goldberg

等候区将Liv与华盛顿市区充满活力且交通便捷的U-Street Corridor街区连接起来,该空间被设想为街区的“客厅”,提供各种类型的座位,能够满足不同患者的需要,与传统诊所中单一重复的扶手椅有着截然不同的感觉。

The waiting area connects Liv to its surroundings—D.C.’s vibrant U-Street Corridor neighborhood, which affords accessibility by foot, car, and metro. ALA conceived this communal entryway as a living room for the neighborhood. Instead of endless rows of armchairs found in many waiting rooms, a variety of seating types respond to the varied needs of patients.

▼等候区向街道敞开,the waiting area opens to the street © Stacy Zarin Goldberg

▼各种类型的座位能够满足不同患者的需要,a variety of seating types respond to the varied needs of patients © Stacy Zarin Goldberg

等候区建立了多元的设计策略,并延伸至整个Liv的内部空间。概括来说,室内的色彩和材料选择主要是从亲生物原则、Liv的标识以及Ines Longevial、Laura Berger和Lilian Thomas Burwell等女性艺术家的作品中获取灵感。

The waiting area establishes numerous design strategies that extend across the Liv space. Broadly, biophilic principles, Liv’s graphic identity, and inspiration from artworks by female artists like Ines Longevial, Laura Berger, and Lilian Thomas Burwell drive the color and material palette.

▼接待台细节,reception area details © Stacy Zarin Goldberg

走廊的东西两侧采用了淡紫色和蓝绿色的渐变标识,每个房间的入口处都设有不同颜色的图案和名称以便区分。走廊的尽头设有发光的拱形壁龛,周围以Calico壁纸包覆,作为空间中具有引导性的焦点区域。

East and west sides of the corridor are color coded in mauve and teal gradients; each room threshold is marked by a different color for easy identification; and all hallways end with a glowing arched niche encased in a Calico Wallpaper mural that acts as a guiding focal point and anchor.

▼走廊,corridor © Stacy Zarin Goldberg

▼厨房,kitchen © Stacy Zarin Goldberg

诊疗室的色彩方案与走廊上的渐变保持了一致。每个房间的明亮度和通风度略有不同,但它们无一例外地充斥着传统诊所所没有的活力氛围。

The color scheme of the exam rooms follows the teal and mauve gradients in the hallway. While some rooms are lighter and airier and others are darker and more intimate, a vibrancy atypical of traditional exam rooms fills all of them.

▼诊疗室内部,exam rooms © Stacy Zarin Goldberg

▼室内细节,interior details © Stacy Zarin Goldberg

ALA还专门设计了员工区,为的是让医生与工作人员获得更加便捷、流畅乃至优美的工作体验。该区域的设施包括茶水间、朝向室外花园的开放办公空间、私人办公室以及类似于水疗中心的更衣和休息室。

ALA also designed the staff area to make doctors’ and staff members’ experiences more supportive, seamless, and beautiful. This wing of Liv by Advantia Health includes a pantry, open workspace facing an exterior garden, private office spaces, and a changing and refresh room reminiscent of a spa.

▼朝向室外花园的开放办公空间,open workspace facing an exterior garden © Stacy Zarin Goldberg

Project credits:
Project Name: Liv by Advantia Health
Client: Advantia Health
Location: 1443 U St NW, Washington, DC 20009
Area: 5,770 SF
Program: Healthcare
Design Architect and Interior Design: Alda Ly Architecture
Team: Alda Ly, Marissa Feddema, Tania Chau, Kolby Forbes
AOR: Atelier Architects
Lighting Design: Sighte Studio
MEP Engineering: GPI
Contractor: Peris Construction

More:Alda Ly Architecture

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »