KAZA FURNITURE SHOWROOM by Baranowitz & Goldberg Architects

Bold colors create a distinct design experience

Project Specs

Location:

感谢 Baranowitz & Goldberg Architects 对gooood的分享。更多关于他们:Baranowitz & Goldberg Architects on gooood
Appreciation towards Baranowitz & Goldberg Architects for providing the following description:

2021年5月3日,以色列建筑工作室Baranowitz & Goldberg发布了特拉维夫Kaza家具展厅的建筑与室内设计项目。展厅位于城中心外的工业区,Baranowitz & Goldberg设想出具有定制浓烈色调的几何世界,既围合出家具展览空间,又作为艺术品脱颖而出。

Tel Aviv — May 3, 2021: Israeli architecture studio Baranowitz & Goldberg today officially unveils its architecture and interior design work for the new Kaza Israel furniture showroom in Tel Aviv. Located in an industrial area just outside the center of the city, Baranowitz & Goldberg imagined a world with geometric shapes laced with custom-designed, strong color palettes that would both encapsulate spaces for furniture display whilst standing out as a work of art itself.

▼空间概览,overall view © Shai Gil

受路易斯·巴拉干(Luis Barragán)大胆运用色彩和安德烈·帕拉迪奥(Andrea Palldio)设计的维琴察奥林匹克剧院的强烈透视的启发,Kaza展厅通过变化的装饰生动地诠释了不同场景,在这里,生活、剧场和商业参与空间和色彩之舞。Baranowitz & Goldberg将Kaza展厅设计成纵向剧场式空间,通过色谱形成不同的透视和连续的视线。

Inspired by Luis Barragán’s bold use of color, and Andrea Palldio’s strong perspectives at Teatro Olimpico in Vicenza the Kaza Israel showroom is a living manifestation of distinct scenes, illustrating settings with the physicality of the changing décor, is a space where life, theatre, and commerce engage in an architectural dance of space and color. Baranowitz & Goldberg’s theatrical analogy for the Kaza Israel showroom creates a space with a long-range echo, forming different perspectives and continuous lines of visibility through the colored spectrums.

▼剧场式空间,theatrical space © Shai Gil

▼大胆的配色,bold color scheme © Shai Gil

▼强烈的透视,strong perspective © Shai Gil

Baranowitz & Goldberg在Kaza展厅中创造了一系列场景,竖直隔板贯穿展厅,分隔1000㎡的室内空间。这些隔板被塑造成由更小垂直截面组成的几何体,板上设有不同洞口,用于通过或区分各个区域。天花也设有突出物,在水平方向上定义了另一个空间。雕刻隔板相互靠近和远离时富于动态与张力,产生千变万化的景象。隔板通道在空间中心创造出两个相互交叉且轮廓突出的透视轴。一条透视轴从展厅主入口到楼梯再到空间深处的展厅,提供戏剧性的、贯通的视角,邀请参观者走进来并跟随轴线去往二楼。第二条透视轴始于一楼咖啡厅,尽端可以俯瞰整个空间,吸引参观者并将他们带到更小的展厅。

For the Kaza Israel showroom, Baranowitz & Goldberg created a range of scenes that separates one, 1,000-square-meter interior into a vertical sequence of partitions across the showroom. These dividing partitions are sculpted as geometric masses made of smaller perpendicular sections, with different openings used to pass through or distinguish each area. The ceilings too were designed with protrusions that define yet another space on the horizontal dimension. The sculpted partitions create dynamic movement and tension as they float toward and away from one another, producing an ever-changing landscape of quadrants. The passage of partitions created two bolder perspective axes that cross one another at the heart of the space. One perspective leads from the showroom’s main entrance to the staircase to the gallery located deep in the back of the space, providing a dramatic, sweeping gaze that invites the customer to move in and follow it to the second floor. The second perspective axis starts in the café on the ground floor and overlooks the space’s length from the other side while sparking an added interest and providing easier orientation into the smaller enclosures.

▼竖直隔板贯穿展厅,vertical sequence of partitions across the showroom © Shai Gil

▼两条交叉的透视轴,two intersecting perspective axes © Shai Gil

▼丰富的洞口,various openings © Shai Gil

▼天花细部,details of the ceiling © Shai Gil

展厅的“装饰风格”完全基于跳脱的颜色,建筑师设计并混合这些颜色,创造出当下流行的极简主义场景中吸引人且新颖的独特视觉体验。蓝色、红色、黄色和橙色等颜色相互搭配,成为赋予雕刻隔板活力的主角。这些颜色与装饰物不同,是空间中唯一的原材料,为特定场景奠定了基调与情感。

The “decor” of the showroom is based solely on playful colors that the architects created and mixed themselves to create a distinct visual experience that is inviting and refreshing from the trendy scenes of downplayed minimalism that conquers architecture today. These colors — unique interactions of Blue, Red, Yellow and Orange, among others — becomes the lead character that breathes life into the sculpted partitions. Opposed to acting as an ornament, these colors become the only raw material of the space, setting the tone and the emotion for the specific scene being played out.

▼跳脱的颜色,playful colors © Shai Gil

该项目的配色方案与时尚惯例的不同,它由精心挑选的色调组成,一方面创造出渐变的效果,另一方面利用相反的颜色组合形成戏剧性的对比。每个隔板都有两种颜色,截面造型使另一种颜色在洞口墙上清晰可见。色彩互动伴随着视点的交汇和对即将出现的空间的窥视,吸引参观者进入内部并探索下一个部分。登上二楼的参观者享有探索幕后区域附加层的体验。越过隔板顶部观看,灯光和其他悬挑元素突显出“剧场”的内部运作和整个空间的美。

Departing from fashionable conventions, the color schemes consist of hand-picked shades chosen to create a gradual evolution on the one hand and theatrical contrasts on the other using opposite color combinations. Each partition comes in two shades. The sculpting of the section makes the other shade visible on the openings’ walls. The color plays occur alongside the crossings of perspectives and the peeping that the partitions offer to the upcoming spaces, teasing the visitor into moving inside and exploring the next section. The visitors who climb the stairs to the upper floor benefit from a discovery experience augmented by the additional layer of the area behind the scenes. Watching from above the partitions’ tops, the lighting, and other overhanging elements expose the inner workings of the “theatre” and the beauty of the entire space.

▼渐变的效果,gradual evolution © Shai Gil

▼戏剧性的对比,theatrical contrasts © Shai Gil

▼二层空间,upper floor space © Shai Gil

▼从二层俯瞰展厅,overlooking the showroom from the upper floor © Shai Gil

Design: Baranowitz & Goldberg Architects
Managing Architect: Ayelet Levit for Baranowitz & Goldberg
Lighting Design: Orly Avron Alkabes
Photography: Shai Gil

More: Baranowitz & Goldberg Architects     更多关于他们:Baranowitz & Goldberg Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment