LES NETTOYEURS WHITE’S by IVYSTUDIO

LES NETTOYEURS WHITE’S

Project Specs

Design Firm:
Location:
Category:

非常感谢 IVYSTUDIO 予gooood分享以下内容。更多关于他们请至:IVYSTUDIO on gooood
Appreciation towards IVYSTUDIO for providing the following description:

在蒙特利尔南岸的一个居民区内,White’s开设了他们的第一家干洗店。基于完全透明的生产线,使用环保产品,全套高端的客户体验,创始人夫妇对现代干洗店拥有一种全新的愿景。旗舰店是蒙特利尔真正意义上的第一家干洗店,凭借其独特的空间设计,迅速蹿红成为全城干洗店当中颇受关注的新兴类型。该项目室内空间受传统巴黎公寓的启发,通过丰富的细节表现,优雅体量的运用和考究的高档材料,营造出一种典雅古朴的气氛。要创造出此种氛围,现有天花板过高的高度是面临的主要挑战。一系列降低高度的球形灯具与大量伸展的压制线脚相结合,在充分利用原始房间的高度下,为新空间创造了舒适宜人的比例。

▼低垂的灯具与挑高的线脚,lowered lighting globes aligned with high moldings

It is in a residential neighbourhood of Montreal’s south shore that White’s opened their very first service counter. The founding couple have a new vision for the modern dry cleaner, based on a fully transparent production line, the use of eco-friendly products and an overall upscale customer experience. The flagship location is truly the first of its kind in Montreal. With its unique space, it introduces a new typology of dry cleaners to the city. Inspired by traditional Parisian apartments, the space has a classical and elegant atmosphere portrayed through extensive molding details, graceful volumes and noble materials. The exaggerated existing ceiling height presented the principal challenge in creating a cosy ambiance. A series of lowered lighting globes aligned with an abundance of high moldings help take advantage of the rooms original height all the while creating comfortable proportions for the new space.

▼陶土瓷砖地板,handmade terracotta ceramic tiles

为了与洁净无垢的白色装饰形成对比,店内空间选择了手工制作的陶土瓷砖作为地板,并以人字形图案拼叠铺装。店内各种环保产品展示在14英尺的内嵌储物橱中,可通过专门定制的人梯取用。空间组织揭示了种种建筑化的特征,例如隐藏的柜子,集成窗口的裁缝台,以及在隐形传送带上显示衣服运动的磨砂玻璃条。透过玻璃幕墙,从室外可以看见店内整片黑色大理石柜台和黄铜制的Lambert et fills品牌照明灯具,它们共同为这个全新的干洗店奠定了品牌格调。

▼内嵌式储物柜用于展示各种环保产品, 14 foot built-in library with eco-friendly products

▼隐藏的储物间,the hidden doors

To contrast with the immaculate white decor, handmade terracotta ceramic tiles were selected for the flooring and installed in a herringbone pattern. Their variety of eco-friendly products are displayed in the 14 foot built-in library, accessible with the custom sliding ladder. The spatial organisation reveals various architectural features such as the hidden doors, the integrated window for the seamstress’ counter, and the frosted glass strip displaying the movement of clothes on the hidden conveyor. From the outside, the fully glazed façade showcases the monolithic black marble counter and brass Lambert et fils lighting fixture that together set the tone to this new brand of dry cleaners.

另一方面,洗衣工厂也位于市中心,配送便捷。它由业主亲自设计,以其极简的装饰与对细节的格外重视,呼应了建筑师的设计理念。

The off-site factory, on the other hand, is located in the center of the city for easy distribution. Designed by the owners, it mirrors the architect’s vision with its minimalist decor and strong attention to detail.

▼洗衣工厂,off-site factory

▼便捷的配送服务,the easy distribution serve

▼建筑外观,external view from outside

▼平面图,plan

DESIGN + ARCHITECTURE: IVYSTUDIO
PHOTO: ANNIE FAFARD
CONSTRUCTION: SPACIA
BUDGET: 100K CAD

More:IVYSTUDIO  更多关于他们请至:IVYSTUDIO on gooood

Post a Comment