LAND Experience Center / Aedas

”portable device”

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 Aedas 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Aedas on gooood.
Appreciation towards Aedas for providing the following description:

Aedas设计的莱安集团品牌展示中心位于城市中轴线和雁展路的交汇处,这个互动式的展览中心充分展现了开发商LAND对西安土地开发的前瞻性视野和发展战略。莱安展示中心现已开放参观,可根据需要作为公司的销售和营销中心。

该项目包括一个展览厅、多功能室、行政办公室和一个单独的展览翼。其雕塑式形态的灵感来自当地起伏的地形,反映了西安对称性的城市布局特点和独特地形的动态感。同时,一系列精心设计的特色项目为公众带来感官体验。

莱安中心采用了适应性再利用设计。通过将展馆建在特制的钢筋基底上,设计师成功地将展馆打造成了一个“便携式装置”,未来会搬迁至附近区域。

/wp-content/uploads/2014/06/_c_m2ptJBBZ9v82WnvK40N4me1wfoAAKB4XA06qgoyMO_k0-fqxpl9Ub0gx8TcSS4HhMLTYamjTf1nMtohURoncAgrooQlJkIAH.jpg

Situated at the intersection of the main city axis and Yanzhan Road, Aedas-designed LAND Experience Center is an interactive exhibition center with a fully immersive space to showcase developer LAND’s vision for the Xi’an city and its development strategies.  It is now open for public visit, and can serve as a sales and marketing centre for the company when needed.

The project, designed by Project Design Director Ping Jiang, consists of an exhibition hall, a multipurpose room, administration offices and a separate display wing. Its sculptural form is derived from the local undulating topography that reflects the duality and dynamics of Xi’an. Orchestrated through a series of events, the center also provides sensory experience of the feature programmes.

This unique pavilion is also designed for adaptive reuse. Built on a specially engineered steel foundation, it is a portable apparatus and will be relocated to an adjacent site later.

/wp-content/uploads/2014/06/_c_d_3Te345EMh_830mL4KH_YPCJYPh3gZxhzXcRvaWVGO5J7O4YFL-R-5tkY4H5cfBIebuMwIukt456t5PQxlZ01dMH4FUTWBa.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_eibOTxgTwDvtELSy922Wth4sNtKnyzYKUdwPG_Rnbq2UJEW-VRDHvTyEaL6L2XOii3CbhHn2aKQKjjNtVW9aaKZMScArjr-k.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_wFXrGchjySpUKgesk0Aqh5wPZPyGPKu3WigbPiFIGRZtQYnHcr91aYe5i-FNmPG8ejdKApXZlFlOeEL1UW4JEs5Tdd5N-hB0.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_Dx4FVekhYRlx0uB3A8OkH90wux1v7jTZaYnx1j8Ov1dXEe1Zf3dFausfuSggnKdMoFcyNfhvk3CpHXBJrecpOEaJRtkZJJda.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_kPh7J4edVyLbC0ckPYztnJ7-PPIro1gNeeTt6us0Isv9LzaJU9NMUdddigeyW7n91KRvovRYjkrCI7UEjEELjm1m8p-fA-4m.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_ZJASUvEz-ESWUknscwQXIwWZ4kGSBpTnFhGumamRSMoDncTZjxxjMnyqZ2ZrNqNk6Sc1QrB73Z1MeAhFIN_pHNtvy8idVeKQ.jpg

Location: Xi’an, China
Architect: Aedas
Project Design Director: Ping JIANG
Client: LAND Group
Gross floor area: 2,110 square metres
Completion year: 2014
Aedas-designed, highly sculptural LAND Experience Center in China now opens

More:Aedas 更多关于他们:Aedas on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment