La Loica and La Tagua Cabins by Croxatto y Opazo Arquitectos

Eco-friendly cabins standing on the rock

Project Specs

Location:

感谢 Croxatto y Opazo Arquitectos 予gooood的分享。更多关于他们:Croxatto y Opazo Arquitectos on gooood
Appreciation towards Croxatto y Opazo Arquitectos for providing the following description:

该项目是海岸边的度假屋。两个双人小屋位于纳维达的马坦萨斯,距圣地亚哥约2.5h车程。小屋位于拉古尼利亚山海拔80米处,屹立在突出海面的巨大岩体“洛贝拉”前,其所在海域是海狮和其他本地物种的栖息地。马坦萨斯凭借出色的风浪条件成为帆板运动和风筝冲浪的世界之都,设计师将这两个元素融入项目,寻求既能利用陡坡又能融入自然环境的方法进行设计。

This Project was born as a holiday home on the coast. The two cabins for two people each are located in Matanzas, Navidad, approximately 2 ½ hours from Santiago. Placed 80 meters above sea level on the Lagunilla hill, the cabins rise in front of the “Lobera”, a large rock mass jutting out of the sea, home to sea lions and other native species. Matanzas has become a world capital for Windsurfing and Kitesurfing, thanks to its outstanding wind and wave conditions. Both these elements were purposefully incorporated into the development of the project. The design process was conceived as an opportunity for experimentation, looking for a way to both ‘dominate’ the steep slope, and blend-in with the surrounding nature.

▼项目概览,general view © Cristobal Palma / Estudio Palma

▼近观La Loica & La Tagua两个小屋,closer view of La Loica & La Tagua cabins © Cristobal Palma / Estudio Palma

两个度假屋(La Loica & La Tagua)均以当地鸟类命名,它们位于沟壑处,木结构支撑起木平台,上面是小屋主体。二者面积不大,La Loica小屋为20㎡,La Tagua小屋为25㎡。

“La Loica” & “La Tagua”, both named after bird species native to the region, are placed on the ravine using a wooden pilon structure that supports the main platform, over which the programmeis developed. Each structure is resolved in few square meters, 20m2 for “La Loica”, and 25m2 for “La Tagua”.

▼La Loica度假屋,La Loica cabin © Cristobal Palma / Estudio Palma

▼La Tagua度假屋,La Tagua cabin © Cristobal Palma / Estudio Palma

每个小屋的入户门可以向北侧露台敞开,与室外产生联系和互动,从而拓展室内空间。这也使主体结构成为抵御西南强风的屏障,保护了露台的观看点。跃层在视觉和空间上联系了内部空间。入口层布置餐厅、浴室和厨房,与建筑结合的家具优化了空间。西立面的大尺寸窗户营造出在海洋上盘旋的感觉,人们可以透过它俯瞰海平面。

The access doors on each cabin can be opened wide into the northern façade terraces, as a way to connect and interact with the exterior, and ultimately extend the interior spaces. This also allows the main structure to act as a shield against the strong winds coming from the south-west, consoledating the terrace viewpoint. A large loft connects the interior premises both visually and spatially. The dining room, bathroom and kitchen are laid outon the access level, using furniture that merges with the architecture, to optimize space. Large windows are mounted on the western façades, enhancing the feeling of ‘hovering’over the ocean, dominating the horizon.

▼La Loica外观,external view of La Loica © Cristobal Palma / Estudio Palma

▼入户门向北侧露台大开 © Cristobal Palma / Estudio Palma
the access door open wide into the northern façade terrace

两个小屋中的卧室均位于二层,可以由竖直梯子到达。卧室通过通高客厅与其他空间相连,这种布局勾勒出景观并将视野引向南侧的山林和北侧的洛贝拉岩体。

In both cabins the master bedroom is located on the upper level and can be accessed using a vertical ladder. The bedroom is connected with the rest of the space through the double-height living room, a disposition that seeks to frame and direct the view, pointing towards the wooded hills to the south, and the rocky “Lobera” to the north.

▼La Tagua外观,external view of La Tagua © Cristobal Palma / Estudio Palma

▼通高客厅,double-height living room © Cristobal Palma / Estudio Palma

▼景观优美的卧室,bedroom with beautiful view © Cristobal Palma / Estudio Palma

两座建筑完全使用木材建造,主体结构使用经过浸渍和干燥的松木来提高长期性能。室内饰面使用0.5×3英寸(约1.3×7.6厘米)的松木板,由再利用的橡木轨枕制成。这种惰性材料经过石油处理,具有稳定性和抗海洋腐蚀性能,并呈现出与风景融为一体的外观。

Both buildings are built entirely in wood, using impregnated, chamber-dried pine on the main structures to improve long-term performance. For the interior finish ½”x 3” pine board was used, and the exterior timber cladding was manufactured from reclaimed oak sleepers. This inert material was treated with petroleum oils, which provides stability and resistance against marine corrosion, and gives it a look that blends-in with the landscape.

▼木质外观与景观融为一体 © Cristobal Palma / Estudio Palma
the wooden appearance blends with the landscape

▼细部,details © Cristobal Palma / Estudio Palma

▼夜景,night view © Cristobal Palma / Estudio Palma

Location: Matanzas, Navidad, Región de O`Higgins, Chile
Surface: 45m2
Year: 2018

More: Croxatto y Opazo Arquitectos     更多关于他们:Croxatto y Opazo Arquitectos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment