I-LOFAR EDUCATION CENTRE by Cooney Architects

A Barn carved into the gently rolling hills of Birr Castle Gardens

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 Cooney Architects 对gooood的分享。更多关于:Cooney Architects on gooood.
Appreciation towards Cooney Architects for providing the following description:

闻名遐迩的Birr镇,位于Offaly郡,拥有中世纪历史及格鲁吉亚遗迹,自19世纪以来一直是爱尔兰的太阳系之眼。Birr城堡,曾是中世纪的关键要塞,如今植被茂盛,草木环绕,景色静谧,风光优美,从12世纪开始,Birr城堡一直处于镇中心位置。

The town of Birr, a historic market town located in County Offaly, with its medieval roots and Georgian textures, has been Ireland’s eye to the solar systems from the 19th century. Birr Castle, once a medieval stronghold and now a tranquil oasis of mature trees and gardens, has been at the heart of Birr since the 12th Century.

▼镶嵌在Birr城堡花园中的建筑,the barn carved into the gently rolling hills of Birr Castle Gardens

状如巨石的罗斯望远镜,也叫利维坦望远镜,仍然自豪地屹立在这片历史悠久的土地上,与现代伸缩望远镜线阵并列排开,后者即爱尔兰-欧洲项I-LOFAR项目的望远镜。

The Rosse telescope, also known as the Leviathan, a stone folly which still proudly stands on these historic grounds, side by side with the modern array of telescopic antenna, the Irish-European I-LOFAR telescope project.

▼古老花园周围的壮丽景色,with stunning views across the historic garden landscape

Palmer山的谷仓是一个不起眼的建筑,曾是传统活动的日常聚会场所,坐落在繁茂的百年老树之间,紧靠激流湍急的Camcor河岸,镶嵌在Birr城堡花园蜿蜒的山脉中。

The Mount Palmer Barn, a modest structure, that was once the daily meeting place for traditional demesne ac­tivities, is nestled between mature champion trees, on the edge of the vibrant river Camcor, carved into the gently rolling hills of Birr Castle Gardens.

▼坐落在老树间的谷仓,the barn nestled between mature champion trees

这座建筑现在是一个教育中心和科学中心,处于望远镜阵列上方的天然有利位置,这里可欣赏到古老花园的壮丽景色。

The building is now a thriving education centre and science hub, located at a natural vantage point above the telescopic array, with stunning views across the historic garden landscape.

▼谷仓作为教育中心和科学中心,a thriving education centre and science hub

设计方法是通过在这种适度的结构中,应用可逆的现代装饰肌理,来保护Palmer山谷仓的历史遗迹和周边环境。

Our approach was conserving the historic fabric and setting of Mount Palmer Barn, by applying a reversible, modern patina of textures to this modest structure.

▼谷仓室内效果,the interior view of the barn

▼现代轻质骨架与石墙形成对比,a new lightweight modern carcass contrasting from the thick stone walls

使用石灰膏、天然石板和全新的硬木木窗,装饰外墙表层。而在内部,置入独立的现代轻质骨架,与厚重的石墙形成对比,以支持游客体验和临时活动。

A new external skin of lime plaster, natural slates, and new hardwood timber windows were applied. Internally a new lightweight modern carcass, standing indepen­dent and contrasting from the thick stone walls, adds a functional support to modern activities and the visitor’s experience.

▼室内入口处,the entrance of indoor

▼从室内看庭院,views from indoor to courtyard

庭院由古老的石墙包围,无需格外维护,为教育中心提供了宜人的户外环境,它们由石头坐凳、碎石子和腐蚀过的金属网片共同组成。

A low maintenance landscaped courtyard, enclosed by the historic stone walls of the yard, provides the setting for the education centre, with external seating, textured stone chippings and a corroded metal layer.

▼室外金属板,corroded metal layer outside

▼石头围绕着的庭院, courtyard with external seating, textured stone chippings and a corroded metal layer

▼总平面图,site map

▼平面图,floor plan

▼立面图,elevation

 

▼剖面图,section

▼细部,detail

Trinity College Dublin
Architect: Frank Cooney, Bryan Brady, Ana Paula Barbosa, Lucy Yang
Main contractor: Michael Bracken & Sons
Completion Date: 2018.05
Location: Mount Palmer Barn and Yard, Birr Castle Demesne, Birr, Co. Offaly 
Project Size: 140 Sqm
Budget: €250,000 approx
Project Photography: Ros Kavanagh

More:Cooney Architects 更多关于:Cooney Architects on gooood

Post a Comment