专题推广——毕路德酒店设计专题

“思与境偕”

项目标签

设计公司:
类型:

毕路德(BLVD)酒店设计将”东方”视为文化底蕴,”西方”用为设计手法,通过作品承载设计师对生活的咏叹、对文化的思考,对物外的精神追求。毕路德开创性地提出”思与境偕”的设计理念,讲求以文化为中心思想,创造诗意化的室内体验空间,创作出无可比拟的卓越作品屡获国内外酒店设计大奖,代表着当今华人在设计界的最顶尖水准。

虽然这些作品的风格迥异,但通过阅读它们,并不断深入,相信大家逐渐会对毕路德”心为景悦、思与境偕”的设计理念有更多的理解,更多作品信息可通过毕路德(BLVD)官网 www.blvd.com.cn了解。

BLVD hotel design regards “the East” as cultural deposits, and “the West” as design method, carrying on designer’s chant on life, his thought on culture as well as spiritual pursuit aloof from material world through his works.

By innovatively putting forward the design idea of “thought and environment being a harmonious whole”, BLVD emphasizes on culture as core thought and endeavors to create poetic interior experience space. The excellent works designed by BLVD have repeatedly won many design awards both at home and abroad, representing Chinese people’s most top level in design field.

Although these works differs a lot from each other in style, it is believed that with further reading, you will get deeper understanding on BLVD design concept — heart being delighted by scenery,; thought and environment being a harmonious whole. More information about works is available on BLVD official website: www.blvd.com.cn

 

海口鸿州埃德瑞皇家园林酒店                   
Eadry Royal Garden Hotel, HAIKOU
更多内容MORE :http://www.blvd.com.cn/

项目名称:海口鸿州埃德瑞皇家园林酒店一期
项目地址:海南海口
业主名称:海口鸿州地产集团
设计范围:建筑设计、室内设计
设计单位:毕路德国际
项目规模:58855平方米
建成时间:2010年11月

Project Name: Haikou Hongzhou Eadry Royal Garden Hotel
Location: Lingshan, Haikou City, Hainan Province, China
Client:  Haikou Hongzhou Real Estate Co., Ltd.
Design Scope:  Architectural Design and Interior Design
Floor Area:   58,855 Sq.M
Completion Date:  November 2010
Designer:   Honglei Liu – BLVD Interior
Text by: BLVD Interior
Photography: Sun Xiangyu, Fang Zhenpeng

海口埃德瑞皇家园林酒店,独一无二的气质与生俱来,它摆脱了众多海南酒店东南亚风格、地中海风格的套路,脱胎于中式王府大院,总平面呈严谨的中轴线对称式布局,以中式园林为主导,强调建筑的中轴线以及群落感。它的存在为海南酒店注入了一种新鲜而高贵的艺术活力,仿若一亭一阁本应在这迷人的海岛上,与碧水蓝天交映成身心平和的世界。

Eadry Royal Garden Hotel Haikou, born with its unique temperament, gladly sheds the overflowing Southeast Asia style or the more simplistic Mediterranean style and stands proudly displaying its own unique heritage. It is a beloved child of the traditional Chinese Royal Courtyard. The symmetrical complex of buildings, arranged strictly about its central axis, showcases the garden as the centre piece while emphasizing the formal arrangement of solid and void. Purely by its existence, a fresh and elegant artistic passion is infused in Hotels in the Hainan Province. It gives one the impression that these gardens and habitable spaces are always meant to be here on this charming island from inception, from which manifests a peaceful world of blue sky and clear water.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_mL-906qeHm6UzJ08F_u32tX3skjSuFMPEdRtMV-vEke4XkGfnNuRBTIwqHuCt_dABFgHNx6YewHyPw2YMFtkVC1e5lI7Ydsv.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_7UGrhtS4jzWAxmB4rObynL58Wfiu43O8EjcFKQyemtnOZH668SPHHUiRMnIyiwWqhCnueSXygeg72_EDz92Zn5q0ejVeVxHE.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_GB6acbMyo0kL2WNwnWAI3SbldMik83tzHR7qAgRYlLTsnwFakPfK9xWxry9IILIhkYB4Ew8TMgV0ObMJGWbY7XmfRlW3HjnP.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_UswKfKZil_uQrQMgAzA8XqubhsbcmxA32EcbwCO9-LK-lZTrcXvNr0xs0DQ8FMsjWv8r61IxjLeTLvvBYMUToNapiHqf40mR.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_T2FTsyd9cwdrx7vxYcukwDRMM4OOHtZRdEVItRy7MofJfCb1OUzoCxOeTDTedgV_2SQUhIhNOKDDXLlYQBLu7JHW2JZgcciE.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_2W5V9_hmPfYPtk45_UjJb80malqkewq0HL0slTaW9V3yN6GrpHSylg3GrO6pR1ayNldaHNRAfZMwR9XhgAyMLmd0fYz0xYs3.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_AqzGajaCPqTWhsfmLWz8m_L4Ov8yVtgCQ-k3FfXv1lru0C0rNtnt328xMaK0CPS_UbM4bQd8oNQ6yfAqSV3ayWeVprULnQJy.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_Pm3kY0QK_3kyod-j0WJ0B5Pg7NKuliuQwpSpAram5qT4PGb7hrUeSvdMRh72SJsZod_f6J98zq0W85s_Ru6c0DIcX1c0nosJ.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_eLimU5OarBiix4rFr6yT5TLlc959U6b_YE_mnGUyH-VmEJLfclntWRGFTWdWYji6fFcWbhpsDz_msskhpSPHcQEgVoZPxpc7.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_7DN-SXlzwMqrI1dz_1fEEoaos0k1ZLWkFTr-ekdAomFLizhikg22k3R9KuNe2kn5E1OlDbXdm_qpY2h-y7pD8aPSVLVbSFJK.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_Pk0-ZqydyoocnrNlJ5WOraRZTkPKuxwpmkRoFfhjz13MCvMZuVsbUVkcm5H5MF77hupIuodjLr7SupB06TMFQoLooCuNLQx7.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_kCwgC9Ej1eDjbvhcgPBxpRBBX-VSj7ZchkKzIfJ6nAghhB0D9jDJ-jlMctbX0lQqZ-2HZTc5qAkjaA8_-S2Fkb5swdGUIXAL.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_xyZfxU48Xr3nbpLqc2rOkbJtvrCtIgKWObu5o7_-9NdLaNg3zgod18FWulDrwtd53i6d9-JFMHsGtTLG62wzE71GzBzkoerI.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_9hpt5Yfa96DO_Uvt_wS1OHXZnec-VHwrBsMLVbQE505bmbYieXOHIBRrDrZszzj9SxcZiTiJZ0BtIFQZF7-7ts0wioHsdXVA.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_J_IWDABjsb9BPlT22aqotyPVqi6VMBSoBaYEBKPSg1ytd47Zts00zECvm5QffC7Tc_DJeWJxZk4w11TYkN5oiixXwCrjIVFb.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_THVvzQqv1C17KEN_KqB9r-jORGJDSkUyhrMfczPxCXUU18uZd7pPEbd_qSJ1bhMTunWel1hbvfkRmWEzQ_lLFdbncrOK2TEQ.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_nGbBaBqgg2RheckPEh65CQeUJ5bJwgRcPfRvouxITVamqsQWv26mHlhPugmIFFM_5vr9vJpSUJtWzj9sZSZzrpn83r92d-ju.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_74UJ3agrNPX-a1jofmeZB5Uw5RydSxBalC3do_IsvE7_NjaheF3hFqkq5qyr3YJLXKIgEHX5_Xd7oBvy_dDGAKOLC-UiOzoA.jpg

 

长白山万达假日度假酒店
Holiday Inn Resort – Changbai Mountain
更多内容MORE :http://www.blvd.com.cn/

建设单位:长白山国际旅游度假区开发有限公司
酒店管理:洲际酒店管理公司
设计单位:毕路德国际
建筑面积:40000平方米
项目性质:度假酒店
项目位置:吉林 白山市
设计时间:2010
竣工时间:2012

Project name:  Holiday Inn Resort, Changbai Mountain
Location:  Changbai Shan, Jilin Province, China
Interior Designers:     BLVD International Inc., Shenzhen, China
Design Scope: Interior Design
Design programme:     9 months
Floor Area:  Approximately 432000 Sq.Ft (Approximately 40,000㎡)
Project Nature:   4-Star Resort Hotel
Completion:  July 2012
Project designer: Honglei Liu (Ms) – Creative Director
ARIDO – Association of Registered Interior Designers of Ontario, Registered
OAA – Ontario Association of Architects – Intern Member
IIDA – International Interior Design Association, Professional Member
Photographer: Sun Xiangyu

该四星级度假酒店舒适地坐落在雄伟的高山中,它为众多的冬季滑雪者和夏季登山者来度假休闲提供了一个极其便利的基地。首层主入口和接待大厅位于中心,滑雪小屋风格的建筑则从三侧包围着。看起来像是餐厅和滑雪酒吧、水疗中心、室内游泳池、宴会及会议设施包裹着山的底部。

当今中国最具影响力的室内设计师之一刘红蕾,率领毕路德的室内设计团队,为这背靠长白山,占地432,000平方呎的酒店打造室内设计,刘红蕾表示:“考虑到相邻的积雪覆盖的山坡,在各角度都能尽览风光,低调的酒店室内设计专注于利用其极其优异的自然风光优势并以奢侈的方式呈现,为客户提供难忘的体验。朴实无华的室内配色方案灵感来自于山本身及周边戏剧性的景观,企图达到室内外的平衡及和谐。它融合了今日的现代旅客所要求的先进的休闲体验:舒适,温馨,亲切,亲密和安全等情感。”

The four star resort hotel sits comfortably nestled at the very base of the majestic mountain making it an extremely convenient base for the multitude of winter time skiers and summer time mountain trekkers that congregate for leisure. The ski chalet style architecture is laid out as a three pronged arrangement with the ground floor Main Entrance and Reception Lobby block at the center flanked on three sides, seemingly wrapping around the base of the mountain, by the Restaurant and Ski Bar, Spa and indoor Swimming Pool and the Banquet and Conference facilities.

Considering the adjacent snow covered slopes of the mountain, the spectacular views on offer on all sides, abundant penetrating sunshine and the lush green surroundings, the understated interior design of the hotel focuses on taking advantage of the immense natural beauty on offer by creating an experience in luxury that will be memorable for the user. The unpretentious colour scheme used for the interior was inspired by the mountain itself and the surrounding dramatic landscape and is an attempt to reach a balanced harmony between the exterior and the interior. It fuses the comfortable, cozy, homely, intimate and safe sentiment with that of the sophisticated leisure experience demanded by today’s modern traveler.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_6uaCVKcyFzVRB4il0vzufHt-UfMkR44p_ZQW6JJjBGPKoooSvewNDvCKZztfgelQD8dC78eKhM9gY7SUIMQpAD3Jd9Qvb5b2.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_Oi5f02X1aVKgfZ7wlYuxrSrVYzHvwj47fWg7zlsxBvHaYCMxVdygNRU2oz8W5Xh4ybhybDfx3qZDzQcQmwpv-vxZjgzn2fIv.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_bT310VODSj8neV4tJ5fS0UONOeKin9VInBVhvMx2OHHnCnKJVTJ_waSkhom_SaMQ4M4JDZR9Hsq5U2IdEaeTHoZVIKmlWHKq.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_CDu2KwlwxQnRESGZvgnmQVfwlQ9KnDobzxyq9ID62PAI-C9qwW-RwOT3EdXvVtTP0sPZn1LvP7aW5YpB9XlyjCOHnmjndeVe.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_MHXh-L7kzXR4lqRCWtrgnWIbGtsByarSyHHOc-Jv8Erb5V7BDqo4fDBQ48DEwoKVPRZtiMZZKn749xHBQNZuagVpiAxqYeF3.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_5QE9qftugxHVQBtdbO_Wg72nEx-3jGSAVLpM-X8I-55D34tWyjI1WR-nv14FPuTMHO8TrapYSZO3cIb0UT6XczJTK6nks6bB.jpg

 

雅兰酒店
Airland Hotel
更多内容MORE :http://www.blvd.com.cn/zh-cn/interior/32

项目名称:雅兰酒店
设计公司:毕路德
设计范围:室内、景观
建设单位:雅兰置业(深圳)有限公司雅兰酒店
建筑面积:21460平方米
项目性质:度假酒店
项目位置:深圳
设计时间:2010
竣工时间:2012
设计师:刘红蕾

Project Name:Airland Hotel
Interior Designers:     BLVD International Inc., Shenzhen, China
Design Scope : Interior and Landscape
Construction Unit :Airland Enterprise Company(Shenzhen) Limited.
Floor Area :21460 ㎡
Project Nature :Resort
Location: Shenzhen
Design Time:2010
Time of Completio:2012

在雅兰,推开窗可以迎接海风,关上窗可以享受整个海的心情。阳光、山林、沙滩、海浪……踩着沙滩,听涛、看日落,蓝色海风中飘逸的是休闲乐趣和自由憧憬。

雅兰酒店改造设计集纳天然语汇,汲取大自然最纯粹的元素,用原始的张力,以无限新奇的创意融入空间,让人们的心灵靠岸,体验真正的海岸式度假生活。设计师通过自然调制的油彩,将海洋世界的印象和性格挥洒了出来。礁石的硬朗、沙滩的柔软、海底的宁静、水波的涌动、生物的灵性、浪花的跃动……一切美好的意象都通过简单的线条和优雅的颜色被勾勒出来。这些被抽象了的自然凝固为 360度的空间体验,让人禁不住在酒店空间中端详、体会、呼吸、感觉、思考。

时间每分每秒的流失,潮涨汐落,海洋给予的自由与优雅却百分之百的留在了雅兰。

In Airland, when you open the window, you are caressed by sea breeze; when you close the window, you can feel the whole sea by your heart. Sunshine, mountains, beaches, sea waves and so on, walking on the beach, listening to the wind whistling in pine trees, watching sunset, what is flying in the sea wind are leisure fun and the longing for freedom.

Airland Hotel’s renovation design collects a pool of vocabularies about great nature, from which deriving the purist elements, fills the space with immense creativity, providing a harboring place for heart, to experience the real sea coast holiday life. Designers use natural paint to draw the impression and personality of sea world. The roughness of rock, the softness of beach, the tranquility of seabed, the surging of sea waves, the sprits of animals…all the beautiful images are sketched by simple lines and elegant colors. These abstracted 360 degree spatial experiences make you could not stop examining, understanding, breathing, felling, and thinking in the hotel space.

Time flies every second, tides go up and fall again, but all the freedom and elegance of the sea stay with Airland.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_VD6UWU51UzOcUwY55HURSxWUrUBaCoCRDeBJiw3o-RY774qPqZT88ewAVferapqvtFVtP7QTRhwMQGiuqOAvyabTkSdOpyEf.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_wHJ_IItqvEkmPzxR7QzgYmswss9CHlSs5teaEKXV9WXYKg0HVHCgHGFyEcRXAfmXncqcB4PK25jYtPnpIVeMejpro3-E8JpG.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_EwhE_1R23RJQeC41HBNxJ5wvO0NInrzrMEA7kQPg5pNKDRwz2TnoSfYyWoaAtHQiFOSeyGGFlNocC1EneXWJpr_MbvRX0g_l.jpg

 

长白山宜必思酒店
Changbai Mountain Ibis Hotel
更多内容MORE :http://www.blvd.com.cn/

设计范围:室内
建筑面积:35600平方米
项目位置:白山
竣工时间:在建
建设单位:长白山国际旅游度假区开发有限公司
项目性质:度假酒店
设计时间:2012年
竣工时间:2013年9月

Design scope: interior
GFA: 35600 sqm
Completion time: under construction
Construction unit: Changbai Mountain International Resort Development Co., Ltd.
Project feature: resort hotel
Design time: 2012
Completion time: September, 2013

空间的灵感来自于长白山初春绽放的绿意,盎然生机顷刻间让人精神焕发,获取这一大自然的力量使得空间通透轻盈,便是设计的初衷。

长白山初春景色与宜必思品牌色交融,成为流动在整个空间的点睛用色,在将户外景色完美延伸至酒店内部的同时,也形成了长白山宜必思尚品酒店自然活泼、时尚有趣的色彩性格。酒店选用木色为主的深色家居,令稳重质朴的气息传达至整个空间,活泼生动不失大方雅趣。

在保持其连锁酒店风格的界定上,无论是大堂抛物线形层叠的天花,会议室绿意渐变的地毯,还是餐厅中央的地灯、透视感的屏风等装饰小品,都融入了轻快、动感的感情基调。而大堂与大堂吧的会谈区、餐厅用餐区的开放性空间设计,更巧妙模糊掉了商务功能区带来的严肃压抑的弊端。卧室的暖色光线则为度假的身心送去了恰到好处的舒适美感。

毗邻长白山国际度假区五星酒店群的宜必思尚品酒店妙趣横生的设计,令它更显独具一格。

The inspiration for the interior space of the hotel comes from the green blooms during early spring in the Changbai Mountain area. The promise of vigorous new growth creates a freshness that never fails to lift our spirits. The design intention is to enhance the interaction between man and nature by light and transparent space allowing the power of nature to play a dominant role in the experience of space.

The Ibis brand color reflects this crisp and unspoiled landscape of Changbai Mountain in the early Spring and is used to highlight and provide a finishing touch that connects inside and outside.

Ibis is a modern, contemporary and fashionable hotel. This doesn’t mean that the space should feel cold and unfriendly. On the contrary, warm woods and tones are used through the hotel to enrich each space and give them an elegant, comfortable and dignified feel.

While keeping the manner and standards of the hotel brand, all the design elements and decorative pieces from the parabolic lobby ceiling, and the shading pattern on the green carpet in meeting rooms, to the floor lamps and screens in the center of restaurant, carry a sense of transparency and are fused with a lively and dynamic mood.  The open space design of the social area in the lobby, lobby bar and dining areas invite social gathering and interaction for both families and business travelers.  Guestroom comfort and aesthetics are enhanced by the use of warm lighting and soft tones which create and reflect a cozy feel at the end of the day’s holiday activities.

Located in Changbai Mountain international resort area, Ibis hotel stands out from those adjacent five-star hotel groups by its witty and playful design.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_L3JNEcybLTePZe75hgSuG9rTptwoG-5yoYOFvpfahnNYvrrYP-AipWjHP6XXYsnMtQkF-adkKNwVA3RPFa2LMUvkSWHgZH0T.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_dhUDNcswU0jEFDGBPWx2O3OM9_zQyH7awMCP3lUeB_cfcjIr8CrNLJHWM9QnrBZLn53jp-MXmcZ960wlD_soHA5GZCOWUjrC.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_ExZJkZ10-JrfNng07NIBg8AEyek9FIADEZ9KA4y7y-K0HnTpjPJ3WUmjj5_4voNcLJW_2ZU06RhMKUFgkDuwjxtZgSF7WrQq.jpg

 

梅子湖岛温泉度假酒店
Meizi Lake & Island Hot Spring Resort Hotel

设计范围:室内
建筑面积:21800平方米
项目位置:云南 普洱
竣工时间:在建
建设单位:云南长江同创置业有限公司
项目性质:度假酒店
设计时间:2012年

Design Scope: Interior
Architectural Area: 21800 square meters
Project Location: Yunan Pu’er
Completion Date: under construction
Client: Yunnan Changjiang Tongchuang Property Co. Ltd
Project Nature: Resort Hotel
Design Period: 2012

不仅将普洱山水风景与梅子湖少数民族的习俗特色融合衍化为酒店别致的民族设计调性,更将湖、岛、温泉度假性能中渗透的东方“禅修”飘逸之境在整体空间内神奇复现,终成一幅藏于世俗人间的“仙境山水”。

The ethnic characteristics in the hotel design have been reflected in a wonderful blend of Pu’er landscape views and local customs as well as features from minority groups in Meizi Lake. Meanwhile, the ethereal ambience from the oriental “Zen meditation”, penetrated in the Lake, Island, Hot Spring and resort hotel, is also miraculously recurrent in the overall space. A picture of “marvelous landscape in wonderland” is finally unveiled.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_sTB21tyGj0vc9z9XS7g5hSELAFUNrwEBGSaoQZC8HtDd5254eDBZmQ78-Se9cWDhMcWsR1isXQYktC345FzP_Gpqmjz5uxAc.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_tZXf91wXzb5HM4CkOMp4ck5o9KN8NkJ31AWpJ15BCswiNzhuWSCCOwaKfnEbrYei4CkFDo9ZSokMCy4mmPSJhSEUfLYTA76u.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_Oh80FGsiIX5gjuurjRrD2KPK5KjNErqUX5FuvQlzDr354BEuIKVeKLoGo-QDnOma3xxYhC6xWycrAhIWQW2PB7Xim5Iwbnr5.jpg

 

四川九寨沟牟尼圣境休闲度假酒店
Shengjing Resort
更多内容MORE :http://www.blvd.com.cn/

项目名称:四川九寨沟牟尼圣境休闲度假酒店
设计范围:建筑、景观设计
建设单位:松潘德恒旅游地产投资有限公司
建筑面积:305000㎡
项目性质:酒店
项目位置:四川牟尼沟
设计时间:2009

Shengjing Resorts, Jiuzhai, Sichuan
Design Scope : Urban Planning, Architecture Design, Landscape Design, Interior Design
Construction Unit : Songpan Deheng Tourist and Real Estate Investment Co. Ltd.
Design Area : 120,000 ㎡
Project Nature : Hotel
Location : Songfan ,Sichuan
Design Time : 2009
Time of Completion : Under Cons

本项目处于一个较为平坦的山谷之中,充分考虑了建筑高度与两侧山体的关系,建筑体量顺应河流又消隐于大地,成为了两个山体的延续与过渡。建筑成为自然地势的一部分。在强调酒店建筑体量的整体性的同时,通过材料的细微变化去适应周边环境的四季色彩,而文化性元素只在近人尺度上加以体现。酒店的公共空间被集中放置通过中庭联为一体。文化元素在空间的植入,强化了空间的戏剧性。

Located on a relatively level part of the Jiuzhai valley, the Shengjing Resort, with its two angular forms, undulate like two snakes along the valley floor. The resort, large in scale when compared to its surroundings, required us to adopt this approach to the massing. By folding the building into smaller segments, we were able to reduce the massing thus giving the hotel more compatible proportions. The angled forms also provide varying vistas from within each guest room. To unite these two forms, we introduced a glazed atrium as the resort’s main focal point. Cues from local styles for the elevations give the hotel an instant local connection. Collectively, the modern form coupled with traditional touches gives the resort a contemporary feel with traditional sensibility.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_-vccVA-Vxm58zHIv3c97Awh5JtGwGQwUDKReR7D05TKxUiDrgUC1jBscMv8tbZGvrIq9mJs6wAqgTRJXDubE1gshSD1zUW8s.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_QDBIXX0feYRKoztQGekqOteJB_xz_m5HLMkP0kP5rovk4-10KjtmODXPximoUYtP48GbajqcqBtM9abgcYkK8KriuzDXC2Qi.jpg

 

四川遂宁广德宾舍度假酒店
Sichuan Suining Guangde Guest House Resorts
更多内容MORE :http://www.blvd.com.cn/zh-cn/architecture/14

设计范围:建筑、景观
建设单位:四川广德旅游发展有限公司
建筑面积:15000㎡
项目位置:四川 遂宁
设计时间:2009

Design Scope : Architecture Design, Landscape Design
Construction Unit : Tiansui Tourist Group, Sichuan
Design Area : 15,000 ㎡
Project Nature : Hotel
Location : Suining ,Sichuan
Design Time : 2009
Time of Completion : Under Cons

项目用地位于中国历史上最早被皇家钦定为观音道场的广德寺,酒店的设计灵感正是源于拜塔礼佛。依山而建,顺势而生的建筑形态宛如一座横卧于山坡上的佛塔,沿酒店表面的禅径拾级而上的过程,即演绎成为蹬塔礼佛修身养性的过程。酒店融入自然之中,与对岸的广德寺遥相辉映,成为参禅礼佛过后修身养性的最佳场所。

建筑充分体现了隐于山林,自然本位的禅宗思想,让自然成为悟道的媒介,审美更趋向于禅的空寂与明快。从公共空间到私密空间,从休闲空间到会议空间,从客房到庭院,建筑注重的是人与自然的和谐,强调的是在环境中自我的体会,修身和顿悟。

The site is located across the river from the Guangde Temple, the first Song Dynasty appointed Guanyin “Bodhimanda”. (A Bodhimanda, according to Buddhism, is spiritually pure and conducive for meditation). This belief coupled with the temple’s close proximity became inspirations for the hotel. A harmonious existence between Man and Nature is an essential principle of Zen Buddhism.

One complements the other. Our design responds to this ideal by blending our hotel with the existing surroundings. The shape of the hotel is an abstraction of a Buddhist pagoda. Receding planes with landscaped roofs ensure the massing stays low to the ground. The driveway represents a “Zen Road” or a “journey of self-cultivation” meanders up to the top of the hotel where the lobby is located. An awe inspiring unobstructed view of Guangde Temple awaits guests as the journey ends.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_q9-P_d093cp28lWxqy3zVKoaoSZGuT2PriYmDq-U-GSDa_91NudbsN9Tx7vWm8WwH2CGDK3xU7gFJ7tYuiLgaKtqPTj6u7Sv.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_GOI_vPh8t4zvNP3IdxVj5S14se6TaEj6sHqv0ulovY1Ry6m3kSfHTiKL2LemlSQQHs3FoBUCJmWj5jn24KNIJl1Grb4Tq0QH.jpg

 

澳洲山庄
Longlake Resorts, Meizhou
更多内容MORE :http://www.blvd.com.cn/

项目名称:澳洲山庄
建设单位:梅州市盛德实业投资有限公司
建筑面积:40000㎡
项目性质:酒店
项目位置:广东梅州
设计时间: 2011

Longlake Resorts, Meizhou
Design Scope : Architecture Design
Construction Unit : Meizhou Shengde Industrial Investment Co. Ltd.
Design Area : 40,000㎡
Project Nature : Hotel
Location : Meizhou Guangdong
Design Time : 2011

建筑形态由梅州客家文化要素演变而成半开放的建筑群组,在吸纳了传统文化内涵的同时,外观更具时尚现代的气息。建筑充分利用了依山地势,形成伏于山体,与山统一的建筑特色。内部形成阶梯状架构,外表则呈不规则三角锥体,玻璃罩墙为立面,真正做到了自然现代。

The plan of the main hotel is a contemporary re-interpretation of the traditional Hakka communal house, the Tulou, a style native to southern China. The uniquely shaped nearby hills is responsible for its massing. Both ensure the hotel’s full integration into its existing surrounding. Internally, each floor recesses from one level up to the next. Sheets of cascading glass form the exterior cladding to protect the hotel from the elements. Guestrooms are grouped into clusters ensuring greater efficiency and lower operating costs.

Independent villas are also featured enabling guests to enjoy the outdoors in their own privacy.

/wp-content/uploads/2014/02/_c_eMqs1MzzAF_77p4EKbjsT-3paJqvbHC13Q_v_dNMIjhrrds6K83LbmDLhmkj6GYPULJKpWuKxs1SeY4Niamrq9JrXble1A74.jpg

/wp-content/uploads/2014/02/_c_5MVkh-4FeJSIytPlPHLyyNe1zVGlOYjaiYi4glkkPeDUsIoIaaDAbU8XOEDiwR-2iCcJREpMTp-GwqBXhu0_wZdXt93R0-5c.jpg

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享/协作者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »