Home, China by Say Architects

The abstract interpretation of home

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢 SAY ARCHITECTS 予gooood的分享以下内容。更多关于:SAY ARCHITECTS on gooood
Appreciation towards SAY ARCHITECTS for providing the following description:

Elle Deco杂志邀请Say 以“家”为主题为其设计一个临时性的展览空间。每个人对家都有独特唯一的感受,家可以静谧、新鲜、热情、宁静、开心、兴奋的。我们将这些感情抽象成为四个不同色彩的空间,代表四种空间与氛围。

▼项目概览
overview © 郭靖

Elle Deco magazine invited Say Architects to design a temporary exhibition space based on the concept of “Home”. Home is unique and specific for each person, a home could be either tranquil or fresh, passion or peaceful, happy or exciting. We abstract these emotions to a four-segment space with a different colour; each colour represents space and an atmosphere.

▼四种空间与氛围
four-segment space with a different colour ©Say Architects

黄色明亮的室外空间,热情兴奋的厨房空间,平静安逸的客厅空间以及清新自然的卫浴空间,这四个空间都笼罩在白色悬挂大屋面的下面,形成了一个抽象的家。

A bright yellow exterior space, a passionate red kitchen, a green, peaceful living room and a fresh, clean blue bathroom, these four space are united by a vast floating white roof and form a conceptual “Home”.

▼从商场外看装置
view from the outside © 郭靖

▼不同颜色体块的组合
the combination of color blocks © 郭靖

▼走近体块
approaching the color blocks © 郭靖

四个空间体块,逐渐改变其高度,从高于白色屋面,到悬浮于屋面和地面之间,再到沉入地面之中。这种高度变化带来一种空间围合感的逐渐变化。

Starting from the yellow exterior area, the four spaces gradually change their height from above the white roof, floating between ceiling and floor, further to sunken into the floor. This variation generates a variation sense of enclosure.

▼二楼视角
views from the second floor © 郭靖

▼装置与商场空间的互动
interaction with the shopping mall © 郭靖

▼在装置中看商场
view of the shopping mall through the installation © 郭靖

空间体块由半透明布料制成。 我们选择了特定布料来达到一种柔和优雅的半透明感受,这种布料让整个结构轻盈干净,同时保证各个体块具有相应体量感。

The geometries are made of translucent fabric fixed to the steel structure. We select the fabric to reach exquisite transparency, it gives the whole structure a very light quality, but the geometries are still quite substantial. Several openings on the white roof allow people to see the upper store through the floating surface.

▼半透明布料
translucent fabric © 郭靖

▼细部
details © 郭靖

▼手绘平面图
plan sketch © Say Architects

▼手绘立面图
elevation sketch © Say Architects

项目名称:侬屋里
业主:ELLEDECO家居廊
状况:完成
年份:2020
面积:120㎡
地址:中国上海新天地
项目类型:展览
设计公司:Say Architects
主持设计:张岩、单嘉男
团队:陈文娴,范雅雯,于翰清
网站:www.sayarchitects.cn
联系:info@sayarchitects.cn
空间影像:郭靖
家具提供:&Tradition 、Zieta、TBH野兽派家居、不烦兔

Project name: Home
Clients: ELLEDECO
Status: Completed
Year: 2020
Area: 120sqm
Address: Xintiandi, Shanghai, China
Program: Exhibition
Design firm: Say Architects
Partner-in-charge: Yan Zhang, Jianan Shan
Project Team: Latte Chen, Yawen Fan, Hanqing Yu
Website: www.sayarchitects.cn
Contact: info@sayarchitects.cn
Photograph: Jing Guo
Furniture:&Tradition, Zieta, TBH, Bufan Rabbit

More: SAY ARCHITECTS
更多关于:SAY ARCHITECTS on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment