Home A326 by Studio DiDeA

Living space in a color palette declined in shades of beige and brown

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 Studio DiDeA 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Studio DiDeA on gooood
Appreciation towards Studio DiDeA for providing the following description:

Studio DiDeA设计改造了巴勒莫(Palermo)一间位于公寓楼底层的住宅,这栋公寓楼可以追溯到70年代,拥有俯瞰Parco della Favorita的景观视角。业主夫妇希望能够将这里改造为一栋高效率的公寓,内部拥有足够的存贮空间和更现代化的风格。设计师遵循业主要求对公寓进行改造,让居住空间更加通透明亮、布局更加合理。

Studio DiDeA renovated a dwelling at the last floor of an apartment building in Palermo, dating back to the seventies and overlooking Parco della Favorita.The owner a couple wanted an efficient home with generous storage spaces, and also a more contemporary look for the house. The architects following the clients’ desires renovated the apartment with the result of a more airy, bright space with a better distribution.

▼室内入口空间,the entrance corridor ©Serena Eller

公寓原本是一种典型的七十年代家庭布局:一条中央走廊连接内部不同的房间。设计师拆除了内部所有的隔墙,将起居空间布置在公寓前方,休息空间布置在后方,中央是服务空间。起居空间特别注重利用东西两侧窗户的自然光线。进入室内后是一个开放的空间,厨房位于左侧,起居室和餐厅位于右侧。在需要的时候,厨房可以通过一道煤烟色滑动玻璃门封闭起来。

▼位于入口右侧的起居室及餐厅,the living room and dinning room on the right ©Serena Eller

▼起居室利用东西两侧窗户的自然光线,living room used natural light flowing from windows on east and west sides  ©Serena Eller

▼米色的餐桌与椅子,beige dinning table and chairs  ©Serena Eller

The original plan was the typical for a seventies home: a central corridor giving access to the different rooms. All the internal partitions were demolished. The living area is in the front of the house, the sleeping area at the back and the services contained in blocks. In the living area special attention was paid to natural light flowing from windows on both sides (east and west). After the entrance we are in an open space including the kitchen on the left and living room and dining room on the right. The kitchen can be closed when needed through a smoked glass sliding door.

▼入口左侧的厨房空间,kitchen on the left of the entrance  ©Serena Eller

▼厨房内的用餐区,dinning area in the kitchen  ©Serena Eller

▼白色及深棕色的厨房布置,kitchen settings in white and brown colour  ©Serena Eller

▼厨房区域可以通过一道煤烟色滑动门完全封闭起来,the kitchen can be closed when needed through a smoked glass sliding door  ©Serena Eller

室内色调从米色到棕色渐变:起居室与卧室采用橡木拼花地板;厨房地板和部分区域使用当地billiemi大理石;定制家具及木镶板采用烟草橡木。在此色调背景下,厨房和客用卫生间中的白色元素和书房黑色墙面格外醒目。服务空间如客用卫生间和洗衣房使用了无色树脂,设计遵循极简策略。

The color palette is declined in shades of beige and brown: the oak parquet covers the floor in the living room and in the bedrooms; the local billiemi marble for the kitchen floor and in some inserts. The wood used in bespoke furniture and wood paneling is tobacco oak. Against this backdrop the white elements used in the kitchen and in the guest bathroom stand out, so does the black studio wall. Neutral resins have been used for service areas such as guests bathroom and laundry room, following simple and minimal lines.

▼室内色调从米色到棕色渐变-卧室使用橡木拼花地板,the color palette is declined in shades of beige and brown: the oak parquet covers the floor in the bedrooms  ©Serena Eller

▼书房入口空间,the entrance of the study room

▼书房黑色墙面在棕色橡木衬托下格外醒目,the black wall in the study room stands out against the brown oak  ©Serena Eller

容纳了服务空间的区域采用木材装饰。第一个服务区域包括储物柜和位于厨房、书房之间的客用卫生间;第二个服务区域位于书房和卧室之间,包括步入式衣帽间和卫生间。煤烟色镜面玻璃滑动门作为日常活动空间和夜晚休息空间的分隔。内部几乎所有的家具都是由DiDeA定制设计、当地工匠制作完成。

The blocks containing services have been upholstered with wood. The first block hosting a storage closet and the guests bathroom is inserted between the kitchen and the study room; the second block between the study room and the bedroom contains the walk-in closet room and the bathroom. A smoked mirrored glass sliding door divides the day zone from the night zone.
Almost all the furnishings have been custom-designed by DiDeA and realized by local artisans.

▼服务空间使用木材装饰-第一个服务空间:储物柜,the blocks containing services have been upholstered with wood-the first block hosting a storage closet  ©Serena Eller

▼第一个服务空间:位于厨房及书房之间的客用卫生间,the first block hosting the guests bathroom is inserted between the kitchen and the study room  ©Serena Eller

▼第二个服务区域位于书房和卧室之间,包括步入式衣帽间和卫生间,the second block between the study room and the bedroom contains the walk-in closet room and the bathroom  ©Serena Eller

对工艺和细节的重视是公寓的主要特点之一:从滑动门的把手到卫生间的墙板,再到书房的黑色条形墙面,所有精心设计和定制的元素,重塑了空间的材料统一性和特征。非定制的部分家具按照设计需求进行挑选。

Attention to craftsmanship and details is one of the main feature of this house : from the handles of the sliding doors to the wall paneling in the bathroom, to the black slats wall in the studio; all elements designed and tailor-made, which restore material unity and identity to this space. The few furniture elements which are not custom-made are in line with the design choices.

▼细节,detail  ©Serena Eller

▼轴测,axonometric drawing

▼平面图,plan

Home A326
Interior renovation
Place: Palermo (italy)
Years: 2018
Area: 140 square meteres
Pictures: Serena Eller
Contractors: Edilsama S.r.l.
Suppliers: Bulthaup, Cp, Kerakoll Design House, Rimadesio, Cea Design, Delta Light, Flos, Vimar, Living Divani, Flexteam, DK3, Carl Hansen & Søn, Vitra, Mater, Canton, Olivari, Eclisse, Rexa Tubes, (Valdama, Grohe)
Artisans and manufacturers: Wood farm di Nunzio Bonaccorso, V.F.M.C. di Filippo Carollo, Lo Bianco Marmi, Vetri Ferrante S.r.l.
Budget: 350.000€

More: Studio DiDeA。更多关于他们:Studio DiDeA on gooood

Post a Comment