Hofmann House by Fran Silvestre Arquitectos

A white house between sky and sea

Project Specs

Location:

感谢 Fran Silvestre Arquitectos 对gooood的分享。更多关于他们:Fran Silvestre Arquitectos on gooood.
Appreciation towardsFran Silvestre Arquitectos for providing the following description:

湛蓝的天空下,站在一片大而狭长的场地上,海风拂面,欣赏着近处的花园,远眺远方的海景。Hofmann住宅就坐落在这片怡人的景色中。

▼住宅鸟瞰,bird-eye’s view

A consolidated landscape surrounded by gardens, a large and elongated plot with a distant view of the sea and a pleasant breeze. This is the searched and lucky starting point trigger of this story.

▼住宅外观,exterior view

▼街道视角,exterior view from the street

住宅由三个元素组成。第一个是一个沿着基地纵向延伸的T字型墙体,该墙体作为房屋的基本框架限定出空间,其中平行于地面的一边墙体作为屋顶。这种几何造型使住户能够最大限度地亲近大海,并且免于周边的窥探,置身其中,仿佛天地之间只有这一栋住宅,隐蔽而宁静。此外,T字型的墙体还能够控制夏日里凶猛的南向阳光,并在冬日里将阳光引入室内空间。而可上人的屋面则成为了一个观景台,住户可以在这里欣赏周围的景色。

Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a “T” shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors. It helps control the southern sun during summer and lets it pass in winter. The walkable roof becomes a sort of belvedere enjoying the entire surface of the plot.

▼沿着基地纵向延伸的T字型墙体,an extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a “T” shape

一个自由的方盒子体量容纳着所有的住宅空间,并对住宅的私密性进行了处理,从而创造了多种流线和空间使用的可能性。主要居住空间位于T字型墙体的悬挑部分(即平行于地面的一侧墙体)之下,与室外空间相连。游泳池和室外露台位于花园安静的一角。而学习工作区则位于室内的东侧区域,享有最佳景观朝向。

▼方盒子体量的住宅空间,an exempt cabinet houses the structure and distributes spaces

An exempt cabinet houses the structure, distributes spaces and filters privacy, opening up possibilities in the way of movement and use of space. The main room, shaded by the cantilever is arranged in continuity with the outside. The interior of the unit includes wetted parts and limits the scale of overnight areas that are located in the quiet part of the garden. The study opens on the corner with the best views.

▼室外平台休息区,exterior terrace

▼室外泳池,view of exterior pool

为了方便排水和住宅的其他附属功能,建筑师在场地上建造了一个石质建筑基座。基座覆盖的区域部分下挖创造半地下空间,以适应基地的自然坡度,同时T字型的空间限定墙体和方盒子空间也都落在这个石头基座上。

These two elements, cover and cabinet are deposited on the stone base where the water level and other uses of the house are dug. These spaces are adapted to the natural slope that exists in the plot.

▼住宅东侧的半地下空间外部,exterior view of semibasement on the eastern side of the house

建筑师希望这座住宅的尺度可以像一块天然石头那样自然而然地融入周边的自然环境,同时给场地带去一些城市和现代化的气息。在这个概念的支撑下,卧室的位置和尺度被确定了下来,从而在卧室侧墙和住宅外墙之间创造出一个阴凉的走廊平台,住户可以在这里欣赏室外的景色。

▼从室外看起居室和餐厅,living and dining room on the ground floor view from the outside

▼首层的起居室和餐厅,living and dining room on the ground floor

The scale of the house is moderated by understanding the living area as a base to emerge with the same natural stone which urbanizes part of the plot. On this base the sleeping area is deposited, creating shaded terraces where enjoying the outdoors.

▼厨房,kitchen

▼首层卧室侧墙和住宅外墙之间的走廊平台,住户可以在这里欣赏室外的景色,the walls of bedrooms and the house create a shaded terraces where enjoying the outdoors

最终,住宅的平面被确定了下来:一个引人注目的方形平面,功能齐全布局紧凑。楼梯和室内中庭连接着所有分散的房间,方便了空间的使用,并使所有房间都能够直接通向室外花园。

▼连接首层和半地下层的楼梯,the stairs connecting the ground floor and the semibasement floor

A noticeably square plan, which covers an extensive range of uses in a compact area, is drawn. The staircase and the inner atrium distribute the spaces, prioritizing uses, with all spaces opened to the garden.

▼半地下层的起居室,living room on the semibasement floor

▼半地下层卫生间,the bathroom on the semibasement floor

▼首层平面图,ground floor plan

▼屋顶平面图,roof floor plan

▼半地下层平面图,semibasement floor plan

▼北立面图,north elevation

▼南立面图,south elevation

▼东立面图,east elevation

▼西立面图,west elevation

▼纵剖面,longitudinal section

▼横剖面,cross section

▼细部大样图,details drawing

ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
PROJECT TEAM: Fran Silvestre | Principal in Charge, Estefanía Soriano | Principal in Charge
PHOTOGRAPHY: FG + SG. Ultimas Reportagens. Fernando Guerra
COLLABORATOR: María Masià | Collaborating Architect, Fran Ayala | Collaborating Architect, Pablo Camarasa | Collaborating Architect, Sandra Insa | Collaborating Architect, Sevak Asatrián | Collaborating Architect, Ricardo Candela | Collaborating Architect, David Sastre | Collaborating Architect, Vicente Picó | Collaborating Architect, Rubén March | Collaborating Architect, Jose Manuel Arnao | Collaborating Architect, Rosa Juanes |, Collaborating Architect, Gemma Aparicio | Collaborating Architect, Juan Martinez | Collaborating Architect, Paz Garcia-España | Collaborating Architect, Daniel Uribe | Collaborating Architect, Javier Briones | Collaborating Architect, Ángel Pérez | Collaborating Architect, Tomás Villa | Collaborating Architect, Sergio Tórtola | Collaborating Architect, Marta Escribano | Collaborating Architect, Phoebe Harrison | Collaborating Architect, Daniel Yacopino | Collaborating Architect, Ana de Pablo | Financial Manager, Sara Atienza | Comunication
CONSTRUCTOR: Construcciones Francés
LOCATION: Valencia
SITE AREA: 1000 m2
BUILT AREA: 350 m2
STRUCTURAL ENGINEER: Estructuras Singulares. Universitat Politécnica de Valencia
PROJECT MANAGER: Studio 2
BUILDING ENGINEER: Carlos García
FURNITURE:
Outdoor Furniture: Table and chairs | Blau Collection, Design by Fran Silvestre (Gandía Blasco)
Interior Furniture: Dining room table | Slim (Mobisa, Arco), Dining room chairs | A Chair, Design by Fran Silvestre (Capdell) Sofa | Groundpiece (Mobisa, Flexform), Armchair | Neo (JMM, Black Tone), Cupboard | Malmö (Punt)
BUILDING SERVICES:
Climate control: Under floor heating, Air conditioning (Daikin),
Electrical fitting: Mechanisms Jung serie 990
Lighting: Fluorescent linear luminaire and LED
FINISHES:
Paving: Interior | Macael white marble (Es de Piedra), Exteriors | Macael white marble (Es de Piedra)
Surfaces: Interiors | Plasterboard panels, Bathroom | Macael white marble (Es de Piedra)
Ceiling: Smooth plasterboard panels
Paint: Matt plastic paint
METALWORK & LOCKSMITHING:
Interior: Internal and cupboard doors | White lacquered MDF RAL (Papema)
Carp. Exterior: Openspace (Dekovent)
Glazing: Double-glazed tempered glass (Dekovent)
Locksmithing: Laminated tempered glass
BATHROOM:
Sanitaryware: Toilet | Serie Inspira Round (Roca), Sanitary Fittings | (Geberit)
Bathroom taps: Pan (Zuchetti)
Lighting: Led lighting inserted in mirror
KITCHEN:
Equipment: Furniture (Studio 2, Eggersmann), Kitchen counter (Betacryl) Appliances (Subzero Wolf)

More:Fran Silvestre Arquitectos。更多关于他们:Fran Silvestre Arquitectos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment