Heartbeat@Bedok by ONG&ONG Pte Ltd

An innovative response to the call for modern community-centric buildings

Project Specs

Design:
Location:

来自 ONG&ONG Pte Ltd 对gooood的分享。更多请至:ONG&ONG Pte Ltd on gooood 
Appreciation towards ONG&ONG Pte Ltd for providing the following description:

Heartbeat@Bedok大楼位于新加坡勿洛北部,是一个多用户的7层建筑,包含了数家不同的公司。该项目旨在成为一处重要的城市空间和社区空间,为勿洛的居民尤其是年长者提供一个综合性的场所,使来自不同背景的人们相聚在一起,在改善社会关系的同时也有助于培养大家的群体意识。

Located in Bedok North, the Heartbeat@Bedok is a multi-user, multi-occupancy 7-storey building housing several Co-Location Partners (CLPs). Envisioned as a key civic and community space for Bedok residents, particularly senior citizens, it offers a host of integrated services that will bring residents of different backgrounds together, helping to improve social ties and cultivate community spirit.

▼建筑全貌,overview

▼建筑所在的场地改造自东岸社区的中心公园,the new building resulted from the dramatic transformation of a public park in the heart of the neighbourhood

该建筑所在的场地改造自东岸社区的中心公园。作为当地政府提出的“重建核心区”政策的一部分,该场地融合了社区俱乐部、体育及娱乐中心、公共图书馆、综合医院和高级护理中心等功能。

The new building resulted from the dramatic transformation of a public park in the heart of the vibrant East Coast neighbourhood. Part of HDB’s ‘Remaking Our Heartland’ initiative to reinvigorate the Bedok Town Centre, the site combines a community club, sports and recreation centre, public library, polyclinic, and a senior care centre in one location.

▼建筑近景,exterior view

▼锥形玻璃立面能够有效减少热辐射量,the tapered façade glazing can mitigate solar heat and radiation

▼立面被遮阳板系统环绕,the facade is embraced by a brise soleil system

▼游戏设施,public facility

从建筑的角度上看,Heartbeat@Bedok显得十分与众不同:它满足了最高水平的现代化可持续标准。基于底座+体块的设计策略,新建筑的内部空间完全取决于其功能性。抬升的底座使自然通风得到优化,在内部的公共空间周围创造出一组微气候。长达145米的有顶区域呈对角线横跨于场地,形成一个3层高的中庭空间,增强了不同的楼层的渗透性,同时也使建筑整体的连贯性和内部空间的视觉统一性得到改善。

The Heartbeat@Bedok is an architecturally distinctive community building that is defined by the highest standards in modern sustainability. Featuring an inverted podium-and-blocks design strategy, spaces within the new building are predicated on functionality. The elevated podium allows for optimised natural ventilation, with a group of microclimates created around internal public spaces. A covered area extends 145m diagonally across the site, creating a 3-storey atrium that enhances porosity between floors, while also working to improve overall connectivity and visual integration of the internal spaces.

▼阴凉的公共休息区域,a covered pubic seating area

▼室内露台,internal balcony

▼露天游泳池,outdoor swimming pool

Heartbeat@Bedok大楼拥有一个完整且独特的规划布局,富有创新性地呼应了社区导向的当代建筑需求。场地中不仅遍布着繁茂的绿植和景观,更装有一系列被动式环境控制设施,从雨水处理系统和灰水系统,到能够减少日晒量的锥形玻璃立面和遮阳板系统,一应俱全,建筑也由此实现了优越的环保性能,尤其是在减少能耗、降低运行成本和维护成本三个方面。

The Heartbeat@Bedok is cohesively planned, boasting a unique scheme that is an innovative response to the call for modern community-centric buildings. Featuring lush greenery and landscaping throughout the site, it contains an impressive array of passive environmental controls. From rainwater and grey water systems, to tapered façade glazing and brise soleil elements that mitigate solar heat and radiation, resulting in an environmentally progressive building, centred on reduced energy consumption, and lowered building operation and maintenance costs.

▼庭院景观,courtyard landscape

▼种满绿植的立面,a planted building facade

▼阶梯式的阳台,the terraced balcony

▼立面细部,detail of the facade

▼夜景,night view

HEARTBEAT @ BEDOK
GFA 43,590 sqm
Site Area 21,696 sqm
Completion June 2017
Location Singapore
Architect ONG&ONG Pte Ltd
Project directors Ashvinkumar Kantilal
Landscape ONG&ONG Pte Ltd
Lighting ONG&ONG Pte Ltd
Mechanical & Electrical Engineering Rankine & Hill (S) Pte Ltd (member of the ONG&ONG Group)

More: ONG&ONG Pte Ltd,更多请至:ONG&ONG Pte Ltd on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment