Green City Residential Building by Adrian Streich Architekten AG

A ring of balconies arranged on the split level serves as the connection between private and public

Project Specs

Location:

非常感谢 Adrian Streich Architekten AG 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Adrian Streich Architekten AG on gooood.
Appreciation towards Adrian Streich Architekten AG for providing the following description:

B3地块南部是一个小型的住宅综合体。

Plot B3 south is interpreted as a small housing complex.

▼住宅综合体外观,exterior view of the housing complex

▼呈现一定韵律节奏的立面形式,facade style in certain rhythm

▼一侧沿街入口细节,entrance side along the street

宽敞的共享门厅内两部楼梯连接每层四户的楼上空间。建筑两部分之间有一个半层高的偏移空间,塑造了首层高低不同的区域。朝向Spinnereiplatz区域高度为4.3米,是一家面包店兼咖啡厅和所有非营利住宅合作设施所在的区域。首层区域的北部还布置有3.6米层高的小型工作室。

From a generously proportioned, shared lobby, two stairwells each provide access to four residential units per storey. A half-storey offset between the two halves of the building results in different room heights on the ground floor. The ground floor has a room height of 4.3 m towards Spinnereiplatz. It is home to a bakery cum café and the common room for all non-profit housing cooperatives on the site. Smaller studios are located in the northern section of the ground floor with a room height of 3.6 m.

▼首层宽敞的共享门厅内两部楼梯连接每层四户的楼上空间,from a generously proportioned, shared lobby, two stairwells each provide access to four residential units per storey

10米x8米的庭院是建筑的共享中心,围绕着庭院布置的一圈阳台具有不同的高度,既可以作为住户的私人户外空间又能方便邻居之间相互拜访,这圈阳台不作为逃生功能使用因此住户可以按照需求进行布置。公共音乐室和一层上部及阁楼的露台供所有住户使用。

The 10 m x 8 m courtyard creates a shared centre for the building. A ring of balconies arranged on the split level serves as a private outdoor space and simultaneously facilitates visits between neighbours. This ring of balconies has no escape route function and can be furnished as desired. Shared conservatories and rooftop terraces on the first upper storey and attic storey are accessible to all residents.

▼10米x8米的庭院是建筑的共享中心,the 10 m x 8 m courtyard creates a shared centre for the building

▼围绕着庭院布置的一圈阳台具有不同的高度,既可以作为住户的私人空间又能方便邻居之间相互拜访,a ring of balconies arranged on the split level serves as a private outdoor space and simultaneously facilitates visits between neighbours

▼阳台不作为逃生功能使用因此住户可以按照需求进行布置,this ring of balconies has no escape route function and can be furnished as desired

中心公寓沿着庭院布置,起居室和餐厅环绕着这个内部公共空间。除了面向公共庭院的区域,所有公寓内都有朝向外部的更具私密性的起居空间。

The flats in the centre are grouped around the courtyard. Living and dining rooms of these flats meander around this interior open space. In addition to the areas facing the shared courtyard, all flats have more private living room areas oriented to the outside.

▼公寓内厨房及餐厅,kitchen and dinning area

▼公寓内部围绕着中心庭院布置的起居室和餐厅,living and dining rooms of these flats meander around this interior open space

▼场地平面图。site plan

▼首层平面,ground floor

▼二层平面,second floor

▼阁楼平面,attic floor

▼公寓布置平面,apartment arrangement plan

▼纵剖面,longitudinal section

▼横剖面,cross section

Architect: Adrian Streich Architekten AG, Zürich
General contractor: Losinger Marazzi AG, Zürich
Landscape designer: Vogt Landschaftsarchitekten AG, Zürich
Structural engineer: Wismer und Partner AG, Rotkreuz
Builder: Genossenschaft Hofgarten, Zürich
Builder representative: Vonplon Bautreuhand GmbH, Zürich

More: Adrian Streich Architekten AG      更多关于他们:Adrian Streich Architekten AG on gooood

Post a Comment