Gerês house by Carvalho Araújo

Villa in the valley

Project Specs

Location:

非常感谢Carvalho Araújogooood分享以下内容。更多关于他们请至:Carvalho Araújo on gooood
Appreciation towards Carvalho Araújo for providing the following description:

Gerês住宅位于Caniçada山谷里的某个陡坡上,这里植被茂盛,还有一条小溪相伴,远景近景都堪称一流。建筑临靠小溪选择了一处最为牢固和不易滑坡的土地建设。

Gerês house is located on a steep slope in the Caniçada Valley where there was a small house and a stream. The existing building was located in an upper level of the land eventually liable to small landslides, which determined its demolition and the relocation of the new construction.

▽ 坐拥山野绝景的Gerês住宅,the Gerês house with spectacular wild landscape

001 CARVALHOARAUJO_GERES_1189

▽ 总平面,坐落在山坡上的建筑伴溪流而生,建筑坡下的景观也得到精心的规划;site, the house is located on a steep slope where there was a stream passing by. the landscape under the slope is carefully designed.

Model

Gerês住宅面积充裕,内含功能齐全的各种空间,并将生活与工作的乐趣混合在一起,一层的大客厅相当透明,并与可看到美丽风景的大露台直接相连。越过大客厅尽端的庭院,是一间不拘一格,拥有齐墙高大门的高顶卧室。此外在二层还有两个相当紧凑的客卧。

The new construction relates with the land in a very spontaneous way, taking advantage of its steep slope, of the small stream and of the privileged view over the landscape. The access to the house is made from the upper level, ensuring a full view over the lot and over the building that ts on the ground like a rock. However, it’s inside the house where the visual range allows us to (re)discover the land below, characterized by the irregular stream’s route that results in a small lake at the lower level. The new construction is not looking for a conventional program, but rather large, functional and multipurpose spaces, where pleasure and work are mixed. The social space of the house assumes special relevance, materialized in a large central living room which extends to the outside through a large terrace. The kitchen and services are arranged on the same oor of the living room and the most intimate program comes at a second level, relating with the rst one in the form of a mezzanine.

▽ 通过室外大楼梯进入建筑双层高的大客厅,这里空间宽敞,可以工作也可以生活,大木门是主入口;the spacious double-height living room which is accessible by the staircase outside can be used as an office. the huge wooden door is the main entrance.

002 CARVALHOARAUJO_GERES_1115

▽站在客厅向主卧室方向望去,主卧室与客厅之间隔了一个院子; view from the living room to the master bedroom. there was a courtyard between the two spaces.

003 CARVALHOARAUJO_GERES_1122

▽ 主卧室与客厅之间的院子,靠风景一侧的露台上有大浴缸。the outdoor bathtub in the courtyard

004 CARVALHOARAUJO_GERES_1083

▽ 拥有大落地移动门窗的主卧。the master bedroom with a huge sliding door.

005 CARVALHOARAUJO_GERES_1093

▽ 天桥联系二层夹层区与楼梯; the bridge connecting the mezzanine and the staircase

006 CARVALHOARAUJO_GERES_1133

▽ 二层夹层区紧凑的卧室(这样的卧室有两个)there are two bedrooms on the mezzanine

007 CARVALHOARAUJO_GERES_1280

▽ 外观。左边是客厅区,中间是庭院,右边是主卧。the appearance. the courtyard with the living space on the left and the master bedroom on the right.

008 CARVALHOARAUJO_GERES_1215

▽ 溪流形成的泳池  the swimming pool formed by the stream

009 CARVALHOARAUJO_GERES_1217

▽ 葱葱郁郁的溪流上游 the lush upstream landscape

010 CARVALHOARAUJO_GERES_1179

▽ 夜景,night view

012 CARVALHOARAUJO_GERES_1291

▽ 夜景,night view

013 CARVALHOARAUJO_GERES_1310

▽ 1F

PISO 0

▽ 2F

PISO 1

▽ Section

CORTES_LONGITUDINAIS

More:Carvalho Araújo,更多关于他们请至:Carvalho Araújo on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment