Forest House in the City / Studio Velocity

Forest house in the city

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢Studio Velocity将以下内容授权gooood发行。更多请至:Studio Velocity on gooood 
Appreciation towards Studio Velocity for providing the following description:

这座商住两用(下层是理发店)的双层楼形式由环境的植物所决定。建筑师在这个项目中仔细的调研基地,发现建筑三面全是房子,为此创建出一个有四个锐角的菱形房子,四边留出的大量空地被营造出森林般的室外空间。这样位于“森林”核心中的房屋,无论从哪个方向,面对街道还是临靠邻居建筑,都有一个仿佛置身森林中的内外关系。建筑师也借此提出了新的建筑理想。

Studio Velocity呈给gooood分享过
House in Chiharada 消失的楼层。圆形“粮仓”中的混沌天地
Montblanc House 迎向城市与天空
Little one-room with a curve 41平米白色轻叹

 

Creating architecture shaped by the environment plants

Plants make decisions about where to unfurl leaves and extend branches according to the presence and position of plants and other objects in their environment. We were interested in designing architecture that exhibits a similar quality. In this project, we carefully investigated the site and its surroundings, allowing these to shape our building. The site is abutted on three sides by houses, all with windows facing the site. Responding to this, we created a forest-like outdoor space that radiates from site’s four corners like ripples on a pond. The diamond-shaped space remaining at the center of  the site became the house’s interior. Viewed from the street and neighboring buildings, the house and its outdoor space – both derived from relationships within the site—resemble a forest, suggesting a new architectural ideal.

/wp-content/uploads/2013/09/_c_fQvg9-iU2lDAAX-wvLJo4pJsbpJ8dGsiuMLHSZZlZSnNIbFvoNvNNa1XHxBYVtZrWp9RudMzSKmxoK0L_pYetqqTy4PGyj6v.jpg

▲ general view from the east  从东看过去

/wp-content/uploads/2013/09/_c_sQdkoFFZ5YlS9gcjEpAOH_9zgAJ47WdTo1ORiln_cJf00LrAmEAmAD-FgEBqF_2jYm4rdMOQ-y4JsqLmOReNLD0lHpicOGCO.jpg

▲ View of the balcony 阳台

/wp-content/uploads/2013/09/_c_gWlh_Wfv03mwle8vpMl6aGGZ9seGpbI1pN_VH2QmX1fL6dyAXrSpFaFlyOyEYaVLkVFLZHMnpCKQg58DPB_r1G2omE46fuum.jpg

▲ View of the bedroom 卧室

/wp-content/uploads/2013/09/_c_WunBolw-blaPy5NfLK8UvVGBYhMs-N--CUpTy7EkpmSXzk0idM97IVB14TzfZOf6lo-Du3VoORg0iNgY_bJb6nKwNoAKtB-p.jpg

▲ View of the living 起居室

/wp-content/uploads/2013/09/_c_BOzE0qMWfQJBlPlrnRBnh0yOTXZ6XHKTLXyzoi-6bpSQrsbxmESX5uIhpkN8oM4Tqf-aMasyrQFRW6LdeQSdym02aqq_wGq9.jpg

▲(left)View of the kitchen 厨房看出去(mid)View of the stairs 入口楼梯(right)View of the garden 院子

 

Forest house in the city
Location: Toyokawa-city, Aichi
Structural engineers: Atsushi Fujio / Fujio and associates
Principal use: private residence, shop
Site area:           245.30m2
Building area:    72.00m2
Total floor area: 137.80m2
Structure: steel frame
Number of storeys: 2 storeys
Completion: August-2012 (in progress)

Photographer: Kentaro Kurihara

ARCHITECT: Kentaro Kurihara+ Miho Iwatsuki/studio velocity
STRUCTURAL ENGINEER: Atsushi Fujio / Fujio and associates
PHOTOGRAPHS: Kentaro Kurihara

/wp-content/uploads/2013/09/_c_sO7DI5ZhohoIUaA6IodHuiAciDHFFOYFbLsBf2-bqRFbjvw8ve6H5vCfB9HRvjJKiu5QhZN3r0ErXM-m7BTuerDJfP6_XdDX.jpg

▲ Diagram 分析

/wp-content/uploads/2013/09/_c_r74Na718639afBlcruyEvgxvJL0TkY4xVP1i7ltLixz6folcDwgg-B4JbS24fiMdfM75PIc36iVdiM_GYRzmg-hJUkejxn7Q.jpg

▲ Site 基地

/wp-content/uploads/2013/09/_c_68IfXQrIzztgGi4GtoECl0jKKWnojU7tMf7igI0WN72_SfvCpC4x3B1vkah8N9ZlruEzl8k-Bi80pISDXdFcq422B9hPIwbC.jpg

▲1F Plan  &  2F Plan 平面

/wp-content/uploads/2013/09/_c_eTPstTKCFl9VaBfGLyTTYswAIh5TpVxxhGUFT-d36n8BjYg6YrCt_AcAJkvcgoQEqvpN95ppJswMiKFVrWqFGqrE2T3Pvx9d.jpg

▲ 2F Plan 二层平面

/wp-content/uploads/2013/09/_c_WivwKgByqBojDADtLf5KAedH2WZ4O5c2jOFqEWGteY_KdicTabLUUQ0lQliQiMorBscF0HgKlf2xfTB6FuEhJ0m8tgxHazvc.jpg

▲ Section 1,2,3 剖面

 

MORE:  Studio Velocity,更多请至:Studio Velocity on gooood 

Post a Comment