House extension for a cellist – part II By Cut Architectures

Pure and bright space.

Project Specs

Location:

来自Cut Architectures对gooood的分享。更多请至:Cut Architectures on gooood 

Cut Architectures的建筑师在两年前为法国沙维尔某大提琴演奏家的家进行了翻新之后(翻新的同时也增加了排演室,以及停车位),再次为这个家进行整改,在住宅和邻居房子的缝隙空间中再增建了一部分房屋空间,创造出交通空间和一个面朝花园,拥有大面积落地窗的书房。结构简练优美,被漆成黄色的楼梯蔓延而上,到达书房后再延伸成为书桌。

一个纯净而明亮的空间。

/wp-content/uploads/2015/08/c9161ca4b312b3dafc76a28916a60699.jpg

2 years after the first construction stage completion (a rehearsal room for a cellist, a parking space and the interior restructuration of the existing house), CUT architectures is commissioned for the a new phase of extension.

The construction is a concrete volume inserted between the western façade of the existing house and the neighbor’s house, offering an entrance and a desk to the whole house. Aligned with the bedrock of the existing house clad with anodized expanded aluminum panels hiding the glazed entrance door the extension is based on the same design principle as the previous one. A concrete frame echoes the previous project and the painted frames of the windows of the existing house above the expanded aluminum panels.

Set to the back, the large concrete frame gives an open view on the green roof and toward the garden one can enjoy seating at the desk. The desk as well as the staircase is conceived as a continuous yellow lacquered steel structure suspended above the concrete slab and staircase.

/wp-content/uploads/2015/08/c57694224a0b85b8114d16d0e93bebd9.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/e681f950cbbc8b501e5e1fecd6f5a8df.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/fa6fc47dd4bd194bb3370678e7e317b5.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/d2621145eafc50b74a0f2d83d3f70e89.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/1dc1c0ff4e02f8a32409d26a013f0cff.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/42b6db912f1065aa7dd865c58ea4b82a.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/9c19b436d68ebcb9b4477327c1db70d8.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/91a4d724df508f8a32d9327d72b793bc.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/d2d5cceef77bdfd7d1b96cc9c3b11a7b.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/288c3d784313990b497f752f540d202f.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/53ef1d89ad24f54325fe6807fc5f21b1.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/d3a89f37cd41cd88dcaa6597a22d33e4.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/a3d27868d26862e19b368c5fa443606c.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/fa73fac000a9e3ef9961105cfb3cd774.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/1ce8e724bbaaecb96d18e7a334aa28b4.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/08/9304197308c86e2f30b1b271c083eb97.jpg

 

Project Name / House extension for a cellist – part II
Program / Entrance, desk, facade restoration of the old house
Address / Chaville, France
Client / N/A
Size / 16 m²
Calendar / Drawings started in September 2012, end of work March 2015.
Cost / 170 K€
Photos / ©David Foessel

 

MORE:  Cut Architectures更多请至:Cut Architectures on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment