Canal Street by Heliotrope Architects

Turn two floors into four floors by taking advantage of the site elevation difference

Project Specs

感谢 Heliotrope Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Heliotrope Architects on gooood.
Appreciations towards Heliotrope Architects for providing the following description:

该项目坐落于西雅图弗里蒙特(Fremont)附近的一块宽30英尺,进深100英尺的狭长地块上,与运河沿岸的景观绿化带隔街相望。该狭长的地块原是商业化街区内部一处城市缝隙地带。项目前身是一栋破旧的五十年代住宅,现被改造为一座全新的,具有前瞻性的办公楼。项目总面积为5233平方英尺,容纳了两家创意公司,分别为平面设计公司Turnstyle与品牌创意公司Stoke。

The Canal Street project takes a narrow, commercially-zoned, urban-infill lot, formerly occupied by a small, rundown 1950s-era house and transforms it into a new, forward-thinking 5,233-square-foot, commercial office building for two creative agencies, Turnstyle (a graphic design firm) and Stoke (a branding firm). The 30-foot-wide x 100-foot-deep lot is situated along a shoreline greenbelt across the street from the ship canal in the Fremont neighborhood of Seattle.

▼项目概览,overall of the project © Aaron Leitz

建筑底部为混凝土基座,上部为大型钢制框架。后者支撑建筑的金属表皮并暴露在建筑内部。主入口上方设置了悬挑的混凝土雨棚。建筑的前后立面主要为玻璃幕墙。

The building structure is comprised of large steel moment frames that rise out of a monolithic concrete base. The steel frames act as ribs for the exterior metal skin and are left exposed and expressed in the building interior. A cantilevered concrete awning shelters the front entry. The front and rear facades are primarily glass window walls.

▼项目正立面,front facade of the project © Aaron Leitz

▼项目背立面,back facade of the project © Aaron Leitz

建筑师巧妙地规避了当地土地使用法则的限制,在本只可以建造两层的场地上规划出四个楼层,最大化了建筑的使用面积。利用建筑前方与后巷10英尺的高差,建筑师将首层当作地下室来处理,之上为两个主要楼层,再之上则为符合当地法规的“夹层”,从而实现了该项目中四个楼层的排布。

The design cleverly navigates the land use code to maximize the overall building size by squeezing four floor levels onto a site that, technically, only allows two. This was achieved by taking advantage of a ten foot ground elevation change from the front of the building to the rear alley, allowing the architect to designate the first floor a “basement,” and put the two main floors above. On top of those is a code-allowed “mezzanine,” resulting in four floors total.

▼利用建筑前方与后巷的高差设置四个楼层,turn two floors into four floors by taking advantage of the site elevation difference © Heliotrope Architects

每个楼层都与场地产生独特的关联。“地下”首层设置了主要出入口,通向对街的运河公园。一层与配套停车场所在的小巷相连,并设有公共会议室。在会议室里,人们可以通过一面无框防火玻璃幕墙看到西侧的运河景观。二层两端均为配有大型欧式木质窗框的玻璃幕墙,东西通透,不仅为室内引入了运河与后巷的景观,还满足了建筑的自然采光。“夹层”则由一个通高的大厅与下方两层连接,并设有露台。在露台上,人们可以尽赏南侧运河的美景。

Each floor has its own unique experience with the site. The “basement” ground floor is the main entry and opens to the ship canal park across Canal Street. The next floor up connects to the alley where the building parking is, and has a shared conference room looking west to the canal through a first-of-its-kind frameless, fire-rated glass wall. The next floor has large wood-framed European window walls at the front with views to the ship canal, and the rear, bringing in natural light from both ends of the building. The mezzanine level connects to the two floors below through the atrium, and accesses a deck with views south over the canal.

▼位于“地下”首层的玄关,钢结构暴露在室内,hallway on the “basement” ground floor, with the steel structure exposed to the interior © Aaron Leitz

▼位于一层的会议室,人们可以通过一面无框防火玻璃幕墙看到西侧的运河景观,conference room on the first floor offers views of the canal to the west through a frameless fireproof glass wall © Aaron Leitz

▼二层两端均为配有大型欧式木质窗框的玻璃幕墙,large wood-framed European window walls at the front of the second floor © Aaron Leitz

▼“夹层”则由一个通高的大厅与下方两层连接,mezzanine level connects to the two floors below through the atrium © Aaron Leitz

▼在夹层的露台上,人们可以尽赏南侧运河的美景,from the mezzanine terrace, people can enjoy the views south over the canal © Aaron Leitz

项目的室内设计旨在,通过建筑中央包含楼梯与天窗的通高空间来加强四个楼层之间的视觉与物理联系,并为内部空间提供充足的自然采光。在白天,建筑内的自然采光可以完全代替人工照明。

The interior was designed to maximize visual and physical connections between the four floors by incorporating a skylight-topped atrium rising up through the center of the building, containing the communal stair, and flooding the building interior with enough natural light that artificial lighting can be turned off during daylight hours.

▼建筑中央包含楼梯与天窗的通高空间来加强四个楼层之间的视觉与物理联系,a skylight-topped atrium maximize visual and physical connections between the four floors © Aaron Leitz

▼通高空间上部的天窗与定制黑钢楼梯以及走廊,double height space with upper skylights and custom black steel stair and bridge © Aaron Leitz

室内设计遵守了严格的极简主义规则,由白色漆面石墙、混凝土地板、定制的梣木橱柜以及定制的黑钢楼梯和走廊组成。

Interior finishes are restrained—almost spartan—and comprised of white painted sheetrock walls, concrete floors, custom ash cabinetry, and a custom-fabricated blackened steel stair and bridge.

▼白色漆面石墙、混凝土地板、定制的梣木橱柜以及定制的黑钢走廊,white painted sheetrock walls, concrete floors, custom ash cabinetry, and a custom-fabricated blackened steel bridge © Aaron Leitz

▼门窗细部,detail of doors and the glass wall © Aaron Leitz

▼平面图,plans © Heliotrope Architects

▼剖面图,section© Heliotrope Architects

Building Square Footage:
Basement 1,110 sf
First Floor 1,380 sf
Second Floor 1,934 sf
Mezzanine 809 sf
Total 5,233 sf
Project team:
Heliotrope Architects (Architecture)
Swenson Say Faget (Structural Engineering)
Western Ventures (Contractor)
Photographer: Aaron Leitz

More: Heliotrope Architects        更多关于他们,请至:Heliotrope Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment