Brunico School of Music by Barozzi Veiga

An extension that allowed preserving the character of Brunico’s historical centre

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 Barozzi Veiga 予gooood分享以下内容。更多关于:Barozzi Veiga on gooood. Appreciation towards  for providing the following description:

该项目位于意大利南蒂罗尔的布鲁尼科,旨在对位于历史悠久的Casa Ragen别墅内的音乐学校进行扩建。项目的难度在于要在扩大既有建筑面积的同时保留布鲁尼科历史城区的特征,并凸显出Casa Ragen别墅的庄严感。

Located in Brunico, Italian South-Tirol, the Project consists of the extension of the music school, located in the historical villa Casa Ragen. The difficulty of the project laid on configuring an extension that allowed preserving the character of Brunico’s historical centre and also highlighting the majestic presence of Casa Ragen.

▼连续而简洁的入口立面,the new school is characterized by a continuous sober wall in which the new front door access is inserted

该项目提出了一个简单的想法,即构建一个新的“可居住边界”,从而将庄严华丽的别墅群与封闭的花园连接起来,进一步凸显出布鲁尼科的城市特质。除了强调Casa Ragen别墅在城市中的地位,还要将扩建部分视为对既有建筑的一种冷静的补充。

The project simply proposes the construction of a new “inhabited border”, which allows the characteristic urban tissue of Brunico –formed by the noble villas and sealed off gardens– have continuity; in addition to highlighting the urban presence of Casa Ragen, understanding the extension as a sober building that complements what already exists.

▼新的“可居住边界”将庄严华丽的别墅与封闭的花园群连接起来,the new “inhabited border” allows the characteristic urban tissue of Brunico –formed by the noble villas and sealed off gardens– have continuity

▼宽敞而宁静的空间营造出一种舒适的学习氛围,a wide and peaceful space which creates through its comfortable atmosphere a space for studying

扩建部分包含两个楼层,其中一个楼层半埋入地下,另一个楼层则定义出花园的形状。花园是整个项目的中央空间,它与建筑的既有部分和扩建部分均保持着密切的联系。这是一个宽敞而宁静的空间,营造出一种舒适的学习氛围,同时也是举办演奏会、表演和各种活动的理想场地。在外部,新的校园被赋予了连续而简洁的入口立面,新的大门被置入其中,与既有的立面形成连接,从这里可以瞥见些许内部花园的景象。

The extension consists of two floors: one is half-buried, and the other shapes the garden. The latter becomes the central space of the project, closely relating the existent building and the extension. It is a wide and peaceful space, which creates through its comfortable atmosphere a space for studying, and an ideal place for concerts, shows or events. On the exterior, the new school is characterized by a continuous sober wall in which the new front door access is inserted, a delicate connection between the existent that will allow glimpse the interior garden.

▼修复后的Casa Ragen别墅,the historical villa Casa Ragen

Casa Ragen别墅的修复主要在于其内部的中庭空间。由玻璃和木板条构成的屋顶能够对光线进行分散,从而为中庭赋予了新的特质和氛围。

The rehabilitation of Casa Ragen is characterized by the new configuration of its interior patio. A new roof characterizes and transforms this space through a system of glass and adjustable slats that act as a light spreader.

▼玻璃和木板条构成的屋顶能够对光线进行分散, a new roof characterizes and transforms this space through a system of glass and adjustable slats that act as a light spreader

▼中庭空间细部,patio interior view

▼楼梯和柱廊,stair and colonnade

▼场地平面图,site plan

▼首层平面图,ground floor

▼地下一层平面图,plan level -1

▼立面图,elevation

▼剖面图,section

Full name: BRUNICO SCHOOL OF MUSIC
Location:Brunico, Italy
Client: Town of Brunico
Authors: BAROZZI / VEIGA
Fabrizio Barozzi , Alberto Veiga
Project leader: Cecilia Rueda
Project team: Raquel Corney, Marta Grządziel, Maria Eleonora Maccari, Isaac Mayor, Cristina Porta, Verena Recla, Agnieszka Samsel, Ivanna Sanjuan, Arnau Sastre, Hyekwang Shin, Maria Ubach, Cecilia Vielba
Project manager: Ingenieurteam Bergmeister GmbH
Structural and services engineers: Ingenieurteam Bergmeister GmbH
Building physics: Ingenieurteam Bergmeister GmbH
Acoustic consultant: NiRA Consulting
Lighting consultant:Conceptlicht at
Landscape Architect: Kauh Arquitectos
Stage Design: ELCH ohg – snc
Net floor area:2,200 m2
Competition:2012
Construction:2015-2017

More: Barozzi Veiga。更多关于:Barozzi Veiga on gooood

Post a Comment