Berwick Works多功能办公楼,伦敦/ Alexander Martin Architects

历史街区的工业建筑改造

项目标签

位置:
类型:

感谢 Alexander Martin Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Alexander Martin Architects on gooood
Appreciation towards Alexander Martin Architects for providing the following description:

该项目坐落于Berwick街道Soho区的醒目位置,是一个多功能建筑,由三栋维多利亚式工业楼改建而成。这些工业楼原本是服装厂的仓库和工作室,现在则显得落后于时代了。改建旨在重塑其低调的风格且加以优化,使其与SOHO区的大量其他重建项目(无论好坏)保持和谐一致。

The project is a mixed-use development of three Victorian industrial buildings that form a prominent corner on Berwick Street, Soho. The buildings, originally built as a warehouse and workrooms for the costume industry, had become threadbare. The redevelopment aimed to restore their understated style and make improvements to keep in line with the extensive rebuilding that, for better or worse, is occurring in Soho.

▼建筑外立面,
facade ©Peter Cook

▼由后巷看建筑,
view from the back alley to the building ©Peter Cook

▼项目和街区风格和谐统一,
harmony with the neighborhood style ©Peter Cook

原本的工业楼虽然不在名册上,但是是该区域中默认的历史保护建筑。AMA争取到了加建的许可,包括顶部新建的两个楼层,以及建筑背面与侧面的扩建。改建的核心策略是最大化底层的零售空间,并为上层的工作空间开设一个专用入口,人们可以通过一个面向Livonia大街的双层通高大厅进入。

Identified as an unlisted building of merit within the Conservation area, AMA achieved planning consent for two additional floors, plus further extensions to the back and side of the building. A key strategy was to maximise the retail frontage and create a new dedicated entrance to the upper floor workspaces, accessed via a double-height reception lobby along Livonia Street.

▼顶部新建的两个楼层,
two additional floors ©AMA

▼面向Livonia大街的双层通高大厅,double-height reception lobby along Livonia Street ©Peter Cook

▼接待大厅通向工作区的楼梯,
stairs towards the upper floor workspaces ©Peter Cook

▼楼梯细部,
stair detail ©Peter Cook

建筑内部设置了一台新的电梯,形成了一条单一竖向流线,可通向各层的开放办公区。大面积的开窗使周围壮丽的城市景色尽收眼底。在两个屋顶露台上可以欣赏到同样的伦敦美景。

Internally, a single circulation core was created, with a new lift, providing access to open office spaces which occupy each floor laterally. Large windows frame magnificent views of the surrounding urban fabric. These same views are also enjoyed from two roof terraces.

▼大面积的开窗使周围壮丽的城市景色尽收眼底, large windows frame magnificent views of the surrounding urban fabric ©Peter Cook

▼在两个屋顶露台上可以欣赏到同样的伦敦美景,
same views are also enjoyed from two roof terraces ©Peter Cook

设计致力于将该建筑完美融合于Berwick街区的历史风貌中。立面上,黑色石膏构件,黑色窗户,底层商铺,与现有的砖墙相辅相成。内部,白色粉刷墙,砖材,水磨石与制定的金属构件一起, 在视觉上给人以空间的连续感。穿孔的金属隔板与连续的金属扶手,让人回想起该项目原本作为纺织工业建筑的历史背景。

The design embeds the buildings within the historical character of Berwick Street. Externally, black plasterwork together with black windows and shopfronts complement the existing London brick. Internally, white painted walls, brickwork and terrazzo are interwoven with bespoke metalwork, giving a visual link as you travel through the space: the sheets of perforated metal and the continuous line of the handrail evoke fabric and thread, recalling the textile origins of the building.

▼卫生间, wc ©Peter Cook

▼穿孔的金属隔板与连续的金属扶手,让人回想起该项目原本作为纺织工业建筑的历史背景, the sheets of perforated metal and the continuous line of the handrail evoke fabric and thread, recalling the textile origins of the building ©Peter Cook

▼材料细部,material details ©AMA

▼工作模型,work model ©AMA

▼剖面图,section ©AMA

Location: Berwick Street, London, UK
Project size: 15000 ft2
Completion date: 2020
Building levels: 5
Project team: Alexander Martin Architects
Photography: Peter Cook

More:Alexander Martin Architects     更多关于他们:Alexander Martin Architects on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »