Amatepec house by Manuel Cervants Estudio

the house with penetrating interior and exterior

Project Specs

Location:

感谢 Manuel Cervants Estudio予 gooood 分享以下内容。更多关于他们:Manuel Cervants Estudio on gooood
Appreciation towards Manuel Cervants Estudio for providing the following description:

阿马特佩克住宅位于墨西哥,基地面向溪谷,是整个项目的关键特点。

Housing in Amatepec is a project built in an area of Mexico City that has a determinant topographic condition toward a ravine.

▼项目外观,appearance © Rafael Gamo

该项目场地宽14米,长77米,十分狭长。因此,设计的关键是确保所有区域都能与室外空间产生关联,并且获得良好的采光。项目主入口设置在由白色瓷砖覆盖的体块上,几乎没有设置设开窗,不同体块阴影深浅不一,营造出丰富的光影变化。

The property has a very narrow front, 14 meters towards the street and a length of 77 meters, which made us analyze how it could be achieved that all areas will have good lighting and relate to the outside.The main access to the house is given with an almost blind volume lined with white ceramic material that creates a game between light and shadows with the different volumes.

▼项目由不同体块组合而成,立面饰以白色瓷砖,a combination of overlapping volumes and walls with white ceramic blocks  © Rafael Gamo

▼光影婆娑的入口,entrance full of changing shadows © Rafael Gamo

花园的中心种有一棵蓝花楹,树木一侧是通向一层的人行小路,它低于人行道1.5米,既可以使建筑体块不过分凸显,又为一层空间营造出私密的氛围。

Using an existing Jacaranda as the center of an aromatic garden, the pedestrian entrance to the ground floor is generated. This access is located at 1.5 meters from the sidewalk level, with the aim that the volume does not stand out and respect the ground levels.

▼花园边的小径连接项目入口和外部空间,path in the garden connecting the entrance and exterior © Rafael Gamo

▼建筑主入口,main entrance © Rafael Gamo

▼建筑次入口,secondary entrance © Rafael Gamo

▼内部庭院,inner garden © Rafael Gamo

该项目地面层由三个体块组成:第一个体块是整合了客厅与餐厅的多功能社交空间,它与两侧的花园和室外空间相互交融渗透;另一个体块是厨房,它兼具两种功能,客户可以根据不同需求进行选择;最后一个体块是书房,它与厨房由一个紧邻花园的走廊相连。

The program consists of three volumes on the ground floor that integrate a social area with a living room and dining room, as a multipurpose space that allows coexistence with the different green areas and an external social space. In another volume is the kitchen which has the option (given the conditions of the client) to become two spaces of simultaneous use, and finally the study, both spaces connected by a corridor that is articulated with the different green areas.

▼通往客厅和餐厅的细长走廊,the long corridor leading to living room and dining room © Rafael Gamo

▼从走廊看向开放的公共空间,view from the corridor to common spaces © Rafael Gamo

▼客厅与餐厅,living room and dining room © Rafael Gamo

▼室内外界限模糊,blurring indoor and outdoor boundaries © Rafael Gamo

▼从客厅看向花园,view from the living room to the garden © Rafael Gamo

▼室外社交空间,the external social space © Rafael Gamo

上层空间由门厅链接:起居室可以俯瞰蓝花楹和主花园;四间卧室中的两间可以俯瞰中央花园,另外两间可以享受溪谷景色。

On the upper floor, a hallway connects with a family room overlooking the Jacaranda and the main garden, two bedrooms overlooking the central garden and finally, two bedrooms overlooking the ravine.

▼起居室可以看到花园景观,family room with garden view © Rafael Gamo

一条走廊分隔体块,阳光可以从走廊顶部的开口射入,改善室内的光照。

As a top of the corridor there’s an opening that separates this volume by generating an entrance of light benefitting the interior space.

▼地下室庭院,走廊的开口带来自然光照,basement courtyard and corridor’s opening with natural light © Rafael Gamo

该项目由了层层交叠的体块组成,墙体使用白色瓷砖饰面,营造出一个既围合又开放的空间。

The project reflects a combination of overlapping volumes lined each one with the ceramic material, creating an enclosure that opens to the outside.

▼夜景,night view © Rafael Gamo

More: Manuel Cervants Estudio。更多关于他们:Manuel Cervants Estudio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood

Post a Comment