William街1号,布里斯班 / Woods Bagot

利用仿生学打造变革性的工作场所

Project Specs

Location:

来自 Woods Bagot 对gooood的分享。更多关于他们请至:Woods Bagot on gooood
Appreciation towards Woods Bagot for providing the following description:

 

变革性策略打造全新昆士兰公共办公场所|Revolutionising Queensland’s public service with a ‘transformative workplace’ strategy

澳大利亚最大的政府办公整合项目William街1号将对当代工作场所带来颠覆性的改变,它将为来自23个地区的将近5000名政府职员提供统一的新办公场所。这一集合办公将带来:1.减少50%的文件,文具和存储材料损耗。2.打造41层全新开放式工作空间。3.带来95%的员工满意度。

Australia’s largest government integration project, 1 William Street is the most significant change in the government workplace in a generation:1)Accommodates nearly 5000 government employees relocated from 23 sites.   2)50 per cent reduction in files, stationery and stored materials.  3)41 levels of open plan workspace.  4)95 per cent staff satisfaction (i)

▼大楼位于布里斯班河边,引领整个城市的天际线,the building is located on the Brisbane River and leads the skyline of the entire city.

Woods Bagot公司将为昆士兰州政府设计这全新的工作场所,这里成为一个“联合”点聚集来自23个地区、21个政府机构的近5,000名员工,设计团队和物业经理们都认为 “能否给使用者带来快乐” 是衡量该设计是否成功标准。这座41层的建筑容纳了昆士兰的众多政府部门与部长办公室。公务员的集合办公将为政府节省大量资金,同时还可促进各部门及其员工间的变革文化发展。其中带来的潜在好处更多:增加各部门间的合作与互动,快乐的人将带来更多的生产力,更多优秀的公共服务经验,以及通过与私营部门竞争培养最高素质的人才。

Woods Bagot’s compelling new workplace for the Queensland Government co-locating nearly 5,000 people from 23 sites and 21 government agencies into a single, ‘connected’ location, has celebrated its first year of occupancy, with the building’s property manager affirming “happy occupants” a measure of its design success.The 41-storey building accommodates the Queensland Government Executive and ministerial offices and numerous government departments. As well as making significant savings through the efficient co-location of public servants, the government’s intention was to foster and support a culture of change across its departments and its workforce. The potential benefits were numerous: greater collaboration and interdepartmental interaction, happier people, improved productivity, positive public experience of aligned government services, and the ability to compete with the private sector for the highest calibre talent

▼360度的全景立面为建筑内部带来充足的自然采光,daylight to flood the floor plate while capitalising on 360 degree views

遵循最佳实践工作场所的原则,建筑的内部设计与建筑形式结构相辅相成。该项目支持了分散的政府机构向大规模集合板块的转变,这一转变将带来一个高效、高生产力的工作场所,让公务员们更努力为昆士兰人民服务。政府鼓励办公的透明度和协作度,所以整个办公大楼的内部设计策略围绕一个中心核展开,并通过360度的全景立面为建筑内部带来充足的自然采光。其中的社交空间和开放式协作空间将增强员工间的联系和合作。不同楼层间的联系同样体现了这一设计原则。整体内部结构围绕垂直堆叠的三层中庭布置,如同形成一座空中花园,这块非正式工作区域将作为各个楼层间的社交空间。宽敞的走廊穿过核心区域形成方便的通道,这一空间也增加了员工间偶遇的可能,从而创造更多即兴合作的机会。

Driven by the principles of best practice workplace, the interior design led an integrated approach that informed the building’s architectural form. The response supports the organisational shift from government to corporate with a large scale plate connected across three-floor villages that results in an efficient and highly productive workplace for team members focused on achieving the best outcomes for the people of Queensland.Encouraging transparency and collaboration, the workplace interior strategy was designed around a central core that allows daylight to flood the floor plate while capitalising on 360 degree views. Social spaces and agile, open plan collaboration spaces enhance employee connection and collegiality.Connectivity on and between floors was a key driver to fulfilling the brief. The integrated fitout is arranged around a series of vertically stacked three-level atria (villages) that form a series of community sky gardens functioning as informal working hubs and the social space for each of the floor plates. Wider corridors -laneways through the core are designed to allow for easy movement across the floor plate and to accommodate integrated breakout spaces- which give opportunity for chance encounters to extend into impromptu collaboration.

▼入口大堂的砂岩墙壁参考了国会大厦,the sandstone walls of the lobby reference Parliament House

▼入口门厅与室外环境相结合,the entrance foyer which floats as a continuous ground plane from the outside in

Woods Bagot首席设计师Bronwyn McColl描述了大楼楼层和空间规划的意义:它将带来更加高效的工作环境,彻底改变昆士兰公共服务的运作方式。这个动态的工作场所是根据效率和用户体验作为标准进行设计的。社交,协作和会议空间集中在中庭布置,旨在鼓励更多的互动,减小阶层感,同时为职员带来更多令人舒适的元素:自然光、植物以及建筑外的风景。McColl认为一切设计皆是为了使人们享受这里的工作环境,并且变得更加高效和具有满足感。人们在更美好的工作环境中往往会产生更多的成果。

Woods Bagot principal Bronwyn McColl described the significance of floor plate and spatial planning to provide an efficient and highly productive workplace environment revolutionising how the Queensland public service works.The dynamic of the workplace was analysed and tested against efficiency and user experience criteria. Social, collaboration and meeting spaces are centralised around the atrium to encourage greater interaction, hierarchies are minimised and the things that make us feel good – natural light, plants, views out of the building – are maximised.”It’s the expression of a simple idea. We wanted people to enjoy coming to work and to become more productive, which also feels more satisfying. When you give people great facilities to work in and share, they take pride in their workplace and there are undoubtedly better outcomes for the state,” said Ms McColl.

▼可观赏布里斯班河景的大厅休息区,lobby seating area with views of Brisbane River

▼上层办公区域中的职员协作空间,staff collaboration space in the upper office area

尽管耗费了不少精力,该项目最终借助国家财政的支持实现了以上愿景——将公共办公场所转变成更加灵活的空间。“政府的这一想法是充满远见的,他们十分清楚想要实现什么样的目标,只是需要找到正确的实现方法。真正的挑战是要凭借这一项目来为昆士兰的公共服务建立一个全新的标准。” McColl女士说。

The project benefited from a great state sponsor driving the vision and allowing boundaries to be pushed with the fitout, although it took some time. A year, in fact, of testing and pushing of boundaries to come up with the final brief. The flexibility and forethought in the design provides a design legacy that allows the public service to move to a fully agile environment in the future.”The government had great foresight and knew what they wanted to achieve, but not how. The real challenge was shifting the Queensland public service so far from where it was to set this new benchmark,” said Ms McColl.

▼整体内部结构围绕垂直堆叠的三层中庭布置,如同形成一座空中花园, the integrated fitout is arranged around a series of vertically stacked three-level atria (villages) that form a series of community sky gardens

▼这个“绿色”聚集点作为职员们的非正式的聚集空间连接协作区和会议室,‘green’ central gathering points from which informal gathering spaces lead into collaborative work zones and meeting rooms

 

将户外体验引入室内|Interiors scheme brings the outside in

设计师从仿生学中得到启发形成了室内空间的总体设计理念,找到了新的对空间的解决方案。仿生技术被应用在颜色,图案,纹理和结构上,来创造出独特动态的内部体验。通过专用的主题和视觉标记对自然界中发生的现象进行研究,从而得出划分空间的方式。设置在中央区域的景观植物激活了这一“绿色的”焦点地带,成为职员们的非正式聚集空间连接协作区和会议室。

The overarching design concept for the interiors is informed by biomimicry – a design approach that examines nature’s design methods to generate new spatial solutions. Biomimicry techniques were applied to develop colour, pattern, texture and structure – creating a unique and dynamic interior experience. Dedicated themes and visual markers are based on naturally occurring phenomena and are used to demarcate space as a means of wayfinding. Indoor landscaping has been incorporated to activate and ‘green’ central gathering points from which informal gathering spaces lead into collaborative work zones and meeting rooms.

▼在室内中庭眺望远处的美景,looking out into the distance in the indoor patio

鉴于昆士兰的周边风景,内部的设计将这些室外自然中的色彩、材料、图案和纹理引入到室内。大堂的砂岩墙壁参考了国会大厦,而由石头建造的底层门厅则是从昆士兰科技大学的前院得到启发,形成一个与室外相结合的连续平面,创造出一个经得起时间考验的地方。建筑内部采用中性色调和带斑点的木材,每层都采用不同的通路,从右侧穿过动植物装点的空间到达,同时,利用地板建立视觉标记,让人们了解自己所在楼层,从而增强不同楼层的归属感。

Drawing on the surrounding and broader Queensland landscape, the interiors scheme brings the outside in with the application of natural colours, materiality, patterns and texture. The sandstone walls of the lobby reference Parliament House while the QUT forecourt inspired the stone ground floor foyer which floats as a continuous ground plane from the outside in – it’s a modern interpretation sympathetic to the need to create a place to stand the test of time.Building on a neutral base palette and spotted gum timber, each level of the building takes different cues from the right across the state’s diverse native flora and fauna. The floors are created as visual markers, bringing people to an identifiable floor where a sense of ownership and place is enhanced.

▼利用仿生学设计方法将室外自然中的颜色、材料、图案和纹理引入到室内,the interiors scheme brings the outside in with the application of natural colours, materiality, patterns and texture

 

全面可持续性|Comprehensively sustainable

JLL的物业经理John McBeath称,威廉街1号是一座很棒的建筑物,其在不到12个月的时间里已经超越了预期的可持续发展目标,“威廉街1号就是一栋运营良好且能给使用者带来快乐的完美建筑。”它也是布里斯班最新的六星级绿色高级写字楼,获了As Built v3六星的评级,和建筑现有的5.5星级NABERS能源等级。这一评级已代表其拥有可持续建筑实践中的“世界领导力”。

John McBeath, JLL’s property manager, commends 1 William Street as a great building to manage and one that has outstripped its sustainability performance goals in under 12 months.”A building that works well operationally is one that has happy occupants, and 1 William Street works well in both those regards.1 William Street is Brisbane’s newest 6 Star Green Star premium office tower achieving an As Built v3 6 Star Green Star rating to complement the building’s existing 5.5 Star NABERS energy rating. The rating represents ‘World Leadership’ in environmentally sustainably building practices.

▼观景走廊将场地与周围环境联系起来,view corridors that connect the site to its surroundings

其中应用的创新技术也有助于加强其可持续性性能,包括可根据阳光照射而变化的外立面遮阳篷,自动盲控设施,办公区的LED照明,用雨水和冷凝水浇灌景观植物以及能源再生系统。该建筑位于一个充满活力的混合辖区,与CBD和布里斯班河相连接,建成后大楼将引领布里斯班的天际线,成为独特的城市标志。抬升于地面的首层空间使建筑看上去如同漂浮在动态的人行道网络上方,并将场地与周围环境联系起来。整个塔的外形与布里斯班的中央商务区相得益彰,在 CBD和昆士兰西部内陆风光的衬托下,该建筑成为一座象征包容和开放的先进公共办公场所。

Innovative features that contribute to its impressive sustainability performance including façade sunshades that vary depending on aspect and sun exposure, automatic blind controls, LED lighting throughout the office areas, rainwater and condensation collection for landscape irrigation and lift energy regeneration.Dominating the Brisbane skyline, the building is a distinctive emblem for the city positioned within an invigorated public realm and mixed use lifestyle precinct that connects the CBD to the Brisbane River.At ground level, the building is lifted so that it appears to float over a dynamic network of pedestrian and view corridors that connect the site to its surroundings. The form of the tower is angled away from the Brisbane CBD; it sits sensitively within the immediate CBD context while looking west towards inland Queensland, symbolising inclusion and an ethic of an open, engaged and progressive public service.

▼12层平面图,12nd floor plan

▼13层平面图,13rd floor plan

▼14层平面图,14th floor plan

Location: Brisbane, Australia
Managed by: JLL
Architecture, Workplace Architecture, Workplace Interior Design: Woods Bagot
Consultant change managers: Shape Consulting
Workplace strategy: Calder Consulting
Status: Completed 2017
Fully tenanted by the Queensland Government (excluding retail areas)
Tower GFA: 120,000 square metres
Height to Top of Spire: 254.76m | 266.76 RL  Spanning 44 levels (41 occupied above ground, 3 below)  Comprises 75,000 square metres of Premium Grade NLA commercial space  8 retail tenancies spanning from 108 to 434 square metres  
Elevators :24
Parking spaces :318
Extensive end-of-trip facilities including: 582 spaces for bicycles – Pushbike Arc, Pushbike Cradle and Pushbike Hoop 560 square metres devoted to shower and changing facilities including 60 showers and 467 lockers (i) “7 Lessons from a Winning Transition, One William Street Change Program”
Project size:120000 m2
Completion date:2017
Building levels:44

More: Woods Bagot   更多关于他们请至:Woods Bagot on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment