Piazza Campo del Calpio区域及建筑改造,意大利 / AS-DOES

环形城市绿化带里的停车场

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

来自 AS-DOES 对gooood的分享。更多关于:AS-DOES  on gooood 
Appreciation towards AS-DOES for providing the following description:

该项目场地临近火车站,与老城中心腹地建立了直接联系,其地理位置处于城市发展的战略性地区。在周围环境的驱使下,此处急需建造一座停车场。与此同时,该停车场需具备一定的休闲娱乐功能,并可以吸引周围居民及众多游客光临和游憩。

The project proposal arises from the consideration that the area in question is located in a strategic point, being in direct contact with the historical center of the town, with the first eight-twentieth-century expansion areas, with the internal road system and the nearby train station. This is why the whole area needs a large parking lot and at the same time must becomes both an attractive pole for residents and a comfortable place for arrivals for tourists.

▼场地鸟瞰,aerial view

为了最小化城市交通对场地的直接影响,并打造与交通隔离的广场及林荫道,设计师决定在场地南侧开辟新的出入口与市区之外相连。全新的入口大道与现有绿色环路紧密相连。

To minimize direct traffic to the parking lot and free the avenues around the square from direct traffic to the parking lot, it is necessary to locate a new direct entrance to it on the south side near major extra-urban connections.

▼概念,concept

这条环形绿化带是公共娱乐活动的最佳载体,与此同时,它的存在还为该场地营造了天然屏障,使人与环境更加亲密。新停车场区域于原地面抬高5米而建,最大限度的对空间加以利用。

The new road is close to the existing green ring that is maintained both to create a green trail and green spaces in the square as well as to create a vegetative barrier that visually highlights the presence of the new volume. The volume of the new parking lot is raised from the ground about 5 meters near the carriage entrance in order to allow a total usability of the square.

▼建筑与城市环境的关系,the connection of the urban and the new volume

作为绿色的延伸,停车场顶部融入一处开放的环形花园。通过四条坡道步行楼梯,来访者便可以抵达此处,在此感受高处的另一种风景。

The roof of the new building was thought to be an extension of the green ring on the ground floor. The two green systems are connected externally by 4 pedestrian ramps that make the cover accessible to everyone.

▼顶部绿色开放花园提供舒适的休闲环境,the  roof of the new building was thought to be an extension of the green ring on the ground floor

▼通过坡道穿行上下空间,the pedestrian ramps that make the cover accessible to everyone

其下的悬挑空间,为周围居民创造了更加自由、开放、渗透性强的休闲区域。该停车场空间由六根桥塔支撑,周身环绕着步行梯和电梯,让来访者环向自由穿梭在上下层空间,充分感受广场所营造的怡人氛围。

This overhang creates, on the ground floor, a free, open, permeable but covered space. The volume is supported by six pylons that also include climbing / descent systems such as pedestrian staircases and elevators, thus allowing a widespread and distributed connection throughout the square.

▼其下的悬挑空间,为周围居民创造了更加自由、开放、渗透性强的休闲区域,this overhang creates, on the ground floor, a free, open, permeable but covered space.

由环形停车场围绕而成的中央区域除作为地面停车场外,还可以承载户外剧院,文化活动中心,音乐会,轮滑场地,临时市场,艺术节等各种休闲活动,丰富周围居民的日常休闲生活。

The central area of the square on the ground floor thus left free from edifice and bounded by the new ellipsoidal building, as well as being able to normally hold cars in the park, can be used as an outdoor cinema arena for cultural events, theater performances, concerts, skating rink, markets, fairs, festivals, etc …

▼中央区域的多种可利用方式,the central area of the square on the ground floor left for activities

▼平面规划,plan

▼停车位置规划,the parking plan

▼3D模型,model

▼剖面示例,example section

More: AS-DOES 更多关于:AS-DOES  on gooood 



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×