(un)curtain office, slovenia by dekleva gregoric architects

Divide the space with curtains.

Project Specs

Location:

非常感谢 dekleva gregorič architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:dekleva gregorič architects on gooood
Appreciations towards dekleva gregorič architects for providing the following description:

▼ 视频需翻墙,点击此处查看   video by Alessandro Fonte

这间位于斯洛文尼亚卢布尔雅那市中心的办公室以“窗帘”为主题,来适应当今商业社会中办公环境的多样性与变化性,旨在为办公人群提供最为舒适和合适的办公环境。整个办公空间处于一栋始于1938年的建筑中,虽然建筑年代久远但是在建设时却采用了当时先进的钢筋混凝土结构与承重外墙结构,这样的结构为内部开敞的办公空间提供了基本保证。

The business community today operates dynamically, impulsively and diversely. Office environments must respond to the constant changes in working groups’ organizations, to their production processes and to the needs for personal comfort and technology development.

The building in which the curtain office is conceived, located in the centre of the city, was built in 1938 as a hybrid of modern and traditional structural principles. Its reinforced concrete pillar structure and load bearing exterior walls evoked the need and ability for huge open fluid space, which the building itself was already able to provide.

/wp-content/uploads/2015/06/_c_ShZ8k6tg26yfscPckjuhVH1lvaHKvTtzNp1WqXOCi5CO5SpqCsCfo45t6v68NBykWDCZY8BhGjWJXkMRhbQrJXZDivvBYsBk.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_DmSz295rwFHZiLL3RyZ_lzN04efQ4IqR7HDGSl1LRKm5GR6Ud4PokI-s95MqxDZJiiw61FVKOe3PQzt5jSgnL-4vr563IVOp.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_YtCYrpKFwymsmotKFyzWqQlF-dnzAwq2WUZaEwIqCWHb3kjp9CktZCcgRM2lbSwxaXWKIF-XQiybemeVmg-_fp_weTihAyou.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_cu27znV4DS2c9k_TAx4Nth1zm4OR0vHFMbB8ZDuboQFWlXkpZVBjQ85UpgIk9bBu0JvzCJmXDNBoNNPdkbrJan2hm1_WoHAE.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_2YcRQYFy2a0zxszTSxH16TOh6tJzLaLmcnVd9pFMvQJbyfunLw8y2e6fKXs5WGFa1a19vMdmR3HU8LSoDKLK_b4RX42l3RrJ.jpg

深色强化纤维布包裹在方形结构柱上;地面与天花采用了机理丰富的混凝土;家具利用云杉板打造,每张桌子连着一张顶部有植物种植槽的抽屉柜。抽屉柜可单独使用。

The refurbishment of the empty space started with reinforcement of the existing structure. The pillars had to be wrapped with carbon reinforcement that gave them also new visual identity. The floor had to be considered as a new structural element, as a reinforcement of the existing slab. In this manner the floor was done out of trowelled concrete, that gave the huge empty space uniform character. The character of the space was emphasised also with the trowelled glue ceiling.

The furniture was designed as a modular system of tables and drawers. The system itself allows the users to change the disposition of the furniture according to their needs and desires. The furniture was made out of three-layered spruce wooden panels. The drawers became “hairy“ drawers with its top filled with vegetation and serve as private mini-gardens. Each table has its own mini-garden that separates one table from another.

/wp-content/uploads/2015/06/_c_GxK8ABqT6uWipkLewW5NILd2iaPRAkQVAJlbHBUVfk_AyjjjG4_3b_RddePYIf1xaIlF3RCGAYFhKJ2pC-uH0FUQyaZdgR2C.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_XZU580SkA3UeuPL-q2wZRHANbdxcfJPf3HDNnEQpqMs0fyOD1YpOoegIlna3htLdrA2WPZAvrMO_L7hlrUB9qTZxYpzQTQzU.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_DtSL9WtZ4wEF7ovJwWoHBhmO0TXktm3sGQxer2PIUlXRA9rFHH6bfm_IswgMWFxHrNsh_CYALzUZBlZ-qATGdrmU8JLesplR.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_PWkfKC5q2FbxEGn1wkJ0VdkJJmJ0Wibgq6OYpCDi40QkBgeWY8CWHlfh-s5kRK257ZVP4RDQn7KEydGRtAJvVekI1wkAgL9j.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_G6tGi84BLIwKnipigUOHnNIGpIsTntW7mdCpqtL-BPhRJ9SPngNgsYsaaeEAu_Usa9TKOC33b0V9IHkM7KLcIT71E9TTQYiS.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_X_7JyqLk9ektNjv3maLtGtSxGUha8RrDruq0Xhmdv2A0r3fYi-29BYnSkKGIIfEtmmkURxxW2lY7l1P7N0UeLHU9IDBe6qvK.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_he_6izoHBl1U0qdKsLqx6zij7tWjTeytsfEMSN3e3qYRyDw3QBGgzQg3BdeGo4qM1gQoXH3rWgvKINwuDrDHApv83lUQTrud.jpg

整个办公空间的窗帘系统可以将办公室变成无数个功能组合,会议室能变成餐厅,图书馆等等,社交空间,集体空间能够灵活布置,甚至还可以单独围出一间用作储藏的空间。

(un)curtain office is a working space with no predetermined fixed spatial partitioning. For the organisation of the working environments and spaces a system of curtains was used. That allows for countless scenarios of operation and appearance of the space. In a few seconds a meeting room with a large table for discussion can turn into a dining room with a mini library and a kitchen. In the next moment the separated offices, arranged around the central corridor, can smoothly merge into a common open space, suitable for collective work, a social event or even a pop-up store.

/wp-content/uploads/2015/06/_c_xkkFLncBVOhbBoHtnd5GS-lgn9p1HbsUX8BKKo6havYO1I4yXbXyfFgSJ8LPP5vx_ZvW6KD22Fmc6y9khRf7Uf2rT1794k5T.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_XfUsmZAQK2tTNKZ4zENJx6hVc2DHqfu9ZDjzE9CT-ZR55Lm4oFyik2MnS-oGJYu-ECiLEAuJqHojZWGOaGQwtnQRCYEe4tDg.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_o0juvacYxJjfHlFlTK1Xj3HbpvsO4FGPDSQutRaWbbVH19mCmsiSmA_xdNZaqTmIqKs2LS_phNOzcockIdDy9rZ8TdyXeekJ.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_flp1JoVkTwDuLFGKkgsFIUBz91IOoipyb_PphwYZ8qAt75CfSCSJrOMZl3MzJCPCOarD3TJbJXesVRnJ5936Ap91JyhUP_GY.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_749dkc1q-SZePUX5ScFocjhBLY6Ee4sQjPzDd1RxIMWSSJTbfqkZK3uzSvwqa0kVb_6GzEaaodLMbwxVrBXExtS63HObeCee.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_U6wpswL9o5P8PZXUACkl4kZJ5BvIpKsvUiO5bqYOHs9imSdf3wuzhhDsvFy9uxlPiUELbymKmhx2czC8wr7_zn_s6XMVLopg.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_BD5W2DV6xc8iURQa4QyitGh2Ehdzcb-iz4g5PhErf2nNsBoXQ0k-Q5fjMBG1vaYV9sNhq0tJRiEQHIMZmh8yX2Nvf3YuhF_U.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_SVVMyQaJE3zzRZyEqLUkRgN46oWTEykfTc6bGslotHvcxP6m8ke5NSItxqC-pQXftswYeRsdnTGN98g_mwuyz7ZTzXxMZYFN.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_oS_T4iDywB2ult09gzj7sdoLT5VoMcgAWkNxGeSy7wXTYmMzO0lRLqAywuK7tpIGrX45KUncaeW94-TEMwH5FKpDEDiImnwU.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_UA0o5wsuQZl9k805Fuv1mPtDsUN3CeP_fVhqEsrvrbzI3-pA_AlsusssSfcZWpTNXKaOOWt2yq9-rv6iLx90-c0JQi_z7T-9.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_KvwOuOt8EW2opNopLrs1GSU1VgDlaTCKtpYo2GnvJ64ROvaRmVlxii6VKnCKZC_H2dHOEifqQk-ji9g1WFoV8A8dqApn_l-_.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_xtx5Lm5xuwJyY6lq4A_H7QSAShHtJ-Agr3mIuGWW7mvvCLQghu3J4dxLFtMpvFGfFNP8lhs7fGw1vVuGalPMqV7S42B5GRuf.jpg

/wp-content/uploads/2015/06/_c_34Wad8Hdk0vBbR6eqO1Tgnb0o9VGESd2YCF8fDirYTuYKZzwx0LCutSpYNHIDAxUa7awlvUK4mEPwwziWBs4hD-SB2S5N0xt.jpg

project name:   (un)curtain office
location:   Ljubljana, Slovenia
architect:   dekleva gregoric architects
date:   2013-2014
client:    private

photographer Janez Marolt  http://marolt-photography.com/

More: Dekleva Gregorič Architects , 更多关于他们:dekleva gregorič architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment