TRANSFORMA ART STUDIOS By Pedro Gadanho + CVDB Arquitectos

To play on the ambiguity between public and private.

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢Pedro Gadanho +  CVDB Arquitectos 予gooood分享以下内容 。更多关于他们:CVDB Arquitectos on gooood.
Appreciation towards Pedro Gadanho +  CVDB Arquitectos for providing the following description:

此项目是基于托雷斯韦德拉什历史中心的片区建筑物改造,以实现一个集音乐,表演,新媒体和视觉艺术的创新艺术中心。青年机构的野心以及整合和恢复城市整体的意愿,此举包括街道内的小型住房整合,确定了艺术中心在公共和私人之间的协调关系。一个新建的城市道路将现存的小巷延伸去连接城市的不同高差,而低层的咖啡屋则可能蔓延到相邻的广场上。这条小径成为可以通向多种区域的通道。豌豆形状的礼堂构成艺术中心的核心部分。总的来说,公用空间立面进行了最小化改造,而新的内部构造却将老建筑以空仓形式相连接以作他用。内部空间的不同颜色用来区分其使用功能。

▼外立面形态与老建筑相融合,the old walls are protected

001- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼与城市景观整合为一,blend in the cityscape

003- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼主要小径连接不同高差的空间,a newly minted mainly urban pathway extends the existing alley to connect different levels of the city

004- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼内部房间顶部开窗采光,the roof openings

007- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼立面开窗自由而有趣,the openings on the old wall

008- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼顶层空间享受室外景观,the top floor enjoys the cityscape

009- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼颜色区分不同空间入口,different colours are used to characterize these capsules

012- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼建筑空间互通,spaces are connected to each other

017- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼建筑室内空间,the inner space

015- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

014- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

016- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼小径成为可以通向多种区域的通道,path gives access to the multipurpose

011- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼平面图,plan

018- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos     019- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

▼平面图/剖面图,plan and section

020- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos     021- TRANSFORMA STUDIOS By CVDB Arquitectos

This project is based on the adaptation of a number of buildings in the historic centre of Torres Vedras so as to accommodate an innovative arts centre dedicated to music, performance, new media and the visual arts. The ambitions of the young institution, as well as the willingness to integrate and rehabilitate the urban ensemble – including a small housing scheme complete with its own street – determined that the Transforma headquarters should play on the ambiguity between public and private. While a cafeteria in the lower floor potentially expands onto the adjacent plaza through the main entrance, a newly minted urban pathway extends the existing alley to connect different levels of the city. Offering diverse spatial experiences, including the possibility of public passage, this path gives access to the multipurpose, kidney shaped auditorium that constitutes the central core of the arts organization. In general, public facades are minimally transformed, while new internal “organs” push against the old walls as a set of volumes and capsules linked to new functions and uses. Different colours are used to characterize these capsules as a basic process to claim their presence and exceptional character.

TEAM:Pedro Gadanho + CVDB Arquitectos Associados
ARCHITECTURE – AUTHORSHIP & COORDINATION:Cristina Veríssimo,Diogo Burnay,Pedro Gadanho
ARCHITECTURE – COLLABORATION:Rodolfo Reis,Joana Barrelas,João Falcão,Ariadna Nieto,Miguel Travesso
ENGINEERING:Projectual
LOCATION:Torres Vedras – Portugal
CLIENT:Transforma
PROCEDURE:Private Commission
Project:2010
Construction:2014
CONSTRUCTION BUILT AREA:1.750,00 m²/sqm
TOTAL CONSTRUCTION COST:950.000,00 Euros
PHOTOGRAPHY:Fernando Guerra | FG+SG

More:Pedro Gadanho +  CVDB Arquitectos ,更多关于他们:CVDB Arquitectos on gooood.

Post a Comment