Town Hall Eysturkommuna by Henning Larsen North Atlantic

The world’s most scenic town hall is Faroese

Project Specs

Location:

感谢 Henning Larsen 将项目授权gooood发行。更多关于:Henning Larsen on gooood. Appreciation towards Henning Larsen for providing the following description:

对于Eysturkommuna的居民而言,参观当地市政府可谓一次令人难忘的体验。市政厅坐落在法罗群岛的景观深处,与自然环境完全融为一体。布满绿植的屋顶使其不再只是一座小型的建筑物,而是将市民连接至河流对岸的桥梁。

For the inhabitants of Eysturkommuna, a visit to the local town hall is a breathtaking experience. Deep in the spectacular Faroese landscape is a town hall completely merged with nature: The green roofed town hall of the small Eysturkommuna is not just a building, but serves as a bridge for the citizens to cross the river.

▼周边环境,context

▼市政厅与自然环境完全融为一体,deep in the spectacular Faroese landscape is a town hall completely merged with nature

由丹麦建筑设计事务所Henning Larsen设计的这座市政厅建筑致敬了北欧以及法罗群岛的传统建筑形式,同时也为法罗群岛的当代建筑定义出新的方向。“景观与建筑的融合向来是法罗群传统建筑的核心主题。市政厅的设计延续了这一概念,将模糊的边界作为设计的主要思路。”——Henning Larsen事务所合伙人及主创建筑师Ósbjørn Jacobsen如此解释道。

Designed by Danish architectural company Henning Larsen, the building pays tribute to the Nordics and the traditional Faroese way of building. Yet, it defines a new path for contemporary Faroese architecture:  “Having difficulties distinguishing where the landscape ends and the building begins is a central theme in traditional Faroese architecture. The town hall design was driven by the notion of this blurred line, and as such a take on modern architecture in the Faroe Islands,” Ósbjørn Jacobsen, Partner and Lead Design Architect at Henning Larsen, explains.

▼建筑本身成为将市民连接至河流对岸的桥梁,the town hall building serves as a bridge for the citizens to cross the river

▼布满绿植的屋顶,green roof

▼街道视角,street view

▼室内办公空间,interior view

▼建筑谨慎地融入了葱郁的自然景观,为政府工作人员带来自然而舒适的工作环境,discreetly cut into the lush landscape this town hall creates the framework for the work of the City Council and the administrative staff

▼从地板上的玻璃窗洞中可以望见逆流而上的鳟鱼,through a glass covered opening in the council hall floor, the local government can spot trout on their way up-stream

 

到屋顶上野餐 | Go for a picnic on the roof

Eysturkommuna市政厅还肩负着振兴当地社区的重要使命。建筑的露台和屋顶完全对市民开放,人们可以随时到屋顶上野餐,或者在河里游泳。

Furthermore, the town hall in Eysturkommuna assumes the important task of establishing a space that will revive the local community. The terraces and roof are open to the public, people can come here to have picnics and swim in the river.

▼露台和屋顶完全对市民开放,the terraces and roof are open to the public

▼建筑近景,a closed view from the river

Eysturkommuna市政厅是Norðragøta城区复兴计划中建造的首个项目,未来这里还将建造更多的新建筑,并举办一系列公众活动。在渔业成为主要产业并建造大型工厂之前,海滩一直是市民们集会和举办特殊活动的地点。人们会在这里点燃新年除夕夜的焰火、庆祝国旗纪念日,或者举办各类体育活动。

The town hall is the first of more buildings and events that will reclaim public life in the centre of Norðragøta. Before the fishing industry made its entry with a large and important factory, the attractive local beach was the natural gathering point at special occasions; the bond fire on New Year’s Eve was lit here, the flag day celebrated on April 25th and locals used the beach for sporting events.

▼市政厅将激活河岸的社区生活,the town hall in Eysturkommuna revives the riverbank

▼全景视角,overview

▼夜景,night view

▼场地平面图,site plan

▼首层平面图,ground floor plan

▼剖面图AA,section AA

▼剖面图BB,section BB

Project name: Town Hall Eysturkommuna
Address: Oyran 2, FO-512 Norðragøta
Client(s): Eysturkommuna
Architect(s): Henning Larsen North Atlantic
Engineer(s): Spenn, Veri-Con, SMJ
Landscape Architect(s): Henning Larsen North Atlantic
Contractor: KBH
Other collaborators: Rók-EL, Z. Leitisstein, Signar á Fríðufløtum, ÁWAY, Klima, Stokholm
Competition period: Comission
Construction period: 2016-2017
Milestones, date: Inaugurated, December 2017
GFA: 750 m2 / 8000 ft2
Henning Larsen
Partner responsible: Ósbjørn Jacobsen
Project manager: Ósbjørn Jacobsen
Scope/role: Lead Design Architect
Team/departments involved: Henning Larsen Faroe Islands
Material
Drawing credits: Henning Larsen
Photo credits: Nic Lehoux
Video credits: Henning Larsen (sketch movie), Nic Lehoux (drone)

More:Henning Larsen。更多关于:Henning Larsen on gooood

Post a Comment