The Blue Garden by Fran Silvestre Arquitectos

Spaces are organized around the vertical communication core

Project Specs

Location:

非常感谢 Fran Silvestre Arquitectos 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Fran Silvestre Arquitectos on gooood.
Appreciation towards Fran Silvestre Arquitectos for providing the following description:

该项目是对一个400平方米的住宅和400平方米室外平台花园的更新改造项目,住宅位于城市中心,具有典型的巴伦西亚扩建区的特色布局形式。这种建筑类型体块进深很大,中央庭院决定了符合居住功能需求的可能布局形式,改造措施的目的是将几个小庭院作为室内引入光线和天空景色的重要空间。

▼住宅位于巴伦西亚城市中心区域,the house is located in the centre of Valencian

The project consists of updating a house with 400 square meters of living and 400 square meters of terrace space in the heart of the city, with a characteristic distribution of the Valencian expansion district. This type of building with a high depth of block and central patios determines the possible layout, which responds to the functional requirements of the inhabitants of the house. The intervention aims to understand the small central courtyards as an opportunity to introduce light and the sky into the centre of the house.

▼白天活动空间朝向后方平台花园开放-起居空间及tv区,day area opens out to the rear terrace-the living room and tv room

▼起居室及餐厅,living room and dinning room

▼餐厅空间,dinning room

▼起居室与交通核心筒之间的空间,space between the central communication cores and the living room

不同功能的房间围绕着建筑垂直交通核心筒布置,位于平面的边缘位置。进入住宅的矩形空间平行于立面,垂直于入口空间的是两条具有不同属性的独立走廊空间:一条具有公共性,通向厨房和餐厅;另一条具有私密性,是通向工作室的走廊,也是一个图书馆空间。两条纵向走廊都是50多米长,在街道、后方露台、庭院空间之间建立了视觉联系。

The different rooms are organized attached to the perimeter of the floor plan, dedicating the area around the vertical communication cores of the building for the circulation of the house. The access to the house through the main distribution of rectangular proportions is arranged parallel to the facade. Perpendicular to it, arise separate corridors with different characters: one of a public character, from which it is possible to access the kitchen and dining room; the second, private, is at the same time a corridor and library of the studios to which it gives access. Both longitudinal corridors offer us a route of more than 50 meters in length, visually connecting the street with the back terrace and the patio block.

▼两条50多米的纵向走廊垂直于入口空间-两间工作室和小庭院外走廊,two longitudinal corridors are over 50 meters and perpendicular to entrance access-corridors on the side of two studios and a courtyard

▼从小庭院空间看工作室,view from a courtyard to the studio

▼工作室内部,interior of the corridor

▼小庭院为室内引入光线和天空景色,courtyard introduces the light and sky into the house

▼另一条位于厨房、小庭院和化妆室一侧的走廊,corridor on the side of kitchen, a courtyard, dressing room

▼厨房,kitchen

▼化妆室,dressing room

房间具有朝向街道的视角,内部保留原有建筑的小凸窗。白天活动的区域朝向后部室外庭院开放,让建筑内外形成连续性,外部空间有两个景观面和一片水域,人们在城市中心也能够欣赏到花园景色,庭院将会种植大量不同的蓝色植物。

The rooms look out onto the street, with small bay windows that existed in the original building. The day area opens out to the rear terrace, generating a continuity between the interior and the exterior of the house, where there are two landscaping planes as well as a sheet of water, which enable us to enjoy a garden in the middle of the city, that overtime is intended to be colonized with different varieties of plants that have in common the blue colour.

▼卧室空间,bedrooms

▼夜景,night view

▼模型,model

▼平面,plan

ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
PROJECT TEAM: Fran Silvestre | Principal in Charge; Estefanía Soriano | Principal in Charge
PHOTOGRAPHY: FG + SG. Ultimas Reportagens. Fernando Guerra
COLLABORATOR
Collaborating Architect|María Masià,Fran Ayala,Estefanía Soriano,Pablo Camarasa,Sandra Insa,Sevak Asatrián,Ricardo Candela,David Sastre,Vicente Picó,Rubén March,Jose Manuel Arnao,Rosa Juanes,Gemma Aparicio,Juan Martinez,Paz Garcia-España,Daniel Uribe,Javier Briones,Ángel Pérez,Tomás Villa,Sergio Tórtola,Marta Escribano,Phoebe Harrison,Daniel Yacopino,Juan Fernandez; Financial Manager|Ana de Pablo; Comunication|Sara Atienza
LOCATION: Valencia
BUILT AREA: 400 m²
STRUCTURAL ENGINEER: Estructuras Singulares. Universitat Politécnica de Valencia
FURNITURE:
Outdoor Furniture:Chairs | Blau Collection;Design by Fran Silvestre (Gandía Blasco);
Interior Furniture:Dining room table | Slim (Mobisa);Dining room chairs | Grace (Mobisa);Sofa | Bristol (Mobisa);Armchair | Happy (Mobisa); Auxiliar table | Mondrian (Mobisa)
BUILDING SERVICES
Climate control: Under floor heating, Air conditioning (Mitsubishi); Electrical fitting:Mechanisms Jung serie 990; Lighting:Fluorescent linear luminaire and LED
FINISHES
Paving: Interior | French oak wood (Schottenwood); Exteriors | Chennai White Quartzite (L’Antic Colonial)
Surfaces: Interiors | Plasterboard panels; Bathroom | Krion (VF Aplicaciones);Ceiling: Smooth plasterboard panels;Paint:Matt plastic paint
METALWORK & LOCKSMITHING
Interior: Internal and cupboard doors | White lacquered MDF RAL (Creaciones Santamaria); Carp. Exterior|Openspace (Dekovent); Glazing|Double-glazed tempered glass (Dekovent);Locksmithing| Laminated tempered glass
BATHROOM
Sanitaryware: Toilet | Serie Inspira Round (Roca),Sanitary Fittings | (Geberit);Bathroom taps:Max (Tres);Lighting:Led lighting inserted in mirror
KITCHEN
Equipment:Furniture (Gamadecor Porcelanosa);Kitchen counter Krion (VF Aplicaciones); Appliances (Gaggenau))

More:Fran Silvestre Arquitectos。更多关于他们:Fran Silvestre Arquitectos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment