RYÙ by Ménard Dworkind architecture & design

Natural materials express Japanese sensual style

Project Specs

Location:

来自 Ménard Dworkind architecture & design 对gooood的分享。更多关于他们请至:Ménard Dworkind architecture & design on gooood.
Appreciation towards Ménard Dworkind architecture & design for providing the following description:

日本连锁餐厅Ryù将在蒙特利尔的Westmount街区开设新的餐厅。MRDK事务所采用了现代设计手法表现日式的感性风格,同时优先考虑用手工制作天然材料,因为这些材料会随着时间流逝而变得光彩照人,它们的不完美恰巧会增强其美丽效果。

Ryù is a Japanese restaurant chain who opened their latest in Montreal’s Westmount neighbourhood.MRDK used a contemporary design approach with a Japanese sensibility prioritizing hand-worked natural materials that would patina with age and who’s beauty would be enhanced with their imperfections.

▼日式风格的餐厅概览,overview of the restaurant with a Japanese sensibility

浅色和深色木板作为墙壁装饰,其延展了整个餐厅的空间长度。这种动态组合的木材创造出一种光学效果,给穿过其间的人一种引导的运动感,而室内悬挂的灯饰将这种感觉得以加强,该照明设备根据吧台形状设计展开,由467个铝片和1868段黄铜丝制成。

A play of light and dark wood slats suspended from a long bulkhead spans the length of the restaurant. This dynamic play of wood creates an optical effect that gives movement as you pass through the space. This movement continues in the design of a suspended light that follows the shape of the counter which was fabricated from 467 pieces of aluminum and 1868 brass sleaves.

▼浅色和深色木板作为墙壁装饰,a play of light and dark wood slats suspended from a long bulkhead

▼木板构架延展了整个餐厅的空间长度, the wooden frame spans the length of the restaurant

▼照明设备根据吧台形状设计展开,由467个铝片和1868段黄铜丝制成,the light that follows the shape of the counter which was fabricated from 467 pieces of aluminum and 1868 brass sleaves

设计师利用半透明的聚碳酸酯板将厨房与寿司吧分隔开来,这样的设计会在夜晚给人一种灯笼的视觉效果,并映衬出厨师在内部发生的动作。

Transluscent polycarbonate panels were used to divide the kitchen from the sushi bar. This creates a lantern effect at night and shows hints of the action happening within.

▼半透明的聚碳酸酯板将厨房与寿司吧分隔开来,transluscent polycarbonate panels were used to divide the kitchen from the sushi bar

▼这样的设计会在夜晚给人一种灯笼的视觉效果,this creates a lantern effect at night

整个餐厅设计重复使用了许多自定义的元素,而这种反复出现的几何形状让人联想起了日本国旗,以此也赋予了空间一定的统一感。由混凝土砖制成的厚重型的寿司吧,配以悬臂式木质转椅。房顶的两个大型天窗上布置了悬空的花园,为室内增添了植物的生命力,同时过滤掉了过强的光线。

▼反复出现的几何形状让人联想起了日本国旗,a recurring use of the circle appears in many of the custom designed elements

▼混凝土砖制成的厚重型的寿司吧,a heavy sushi bar made from concrete bricks

▼悬臂式木质转椅,cantilevered wood swivel chairs

▼房顶的两个大型天窗上布置了悬空的花园,hanging gardens outline the two large skylights

A recurring use of the circle appears in many of the custom designed elements. This recurring geometry, reminiscent of the Japanese flag, gives a certain unity to these elements.A heavy sushi bar made from concrete bricks supports cantilevered wood swivel chairs. Above, hanging gardens outline the two large skylights adding plant life and filtering the light.

▼风格统一的大厅用餐区,the hall dining area with an uniform style

▼灯具细节,the detail of the lighting

▼木板构架细部,the detail of wooden frame

▼手工打造的水泥墙面,hand-made cement wall

▼平面图,the plan

DESIGNER/ARCHITECT: Ménard Dworkind architecture & design
LOCATION: 4185 Saint-Catherine St, Westmount, QC H3Z 3K2
SIZE: 1 500 ft2
DATE: July 2018
PHOTOGRAPHS: David Dworkind

More: Ménard Dworkind architecture & design 。更多关于他们请至:Ménard Dworkind architecture & design on gooood.

Post a Comment