Q04L63 House by mf+arquitetos

Summer house interacting with natural beauty

Project Specs

Location:

感谢 mf+arquitetos 将以下内容授权gooood发行。更多请至: mf+arquitetos on gooood
Appreciation towards mf+arquitetos for providing the following description:

该项目旨在为一对夫妇和他们的三个孩子打造一座夏日别墅,使其在周末度假之余,也可以接待宾客和亲朋好友。

The design of the Q04L63 House begins with the proposal of a summer house. The Family, which includes the couple and three children of different ages, attends the residence during the weekends for their leisure time, in addition to receiving friends and family as guests.

▼住宅外观,exterior view © Felipe Araújo

▼入口,entrance © Felipe Araújo

© Felipe Araújo

设计的理念是将房屋总面积的50%用于社交和互动,包括厨房、餐厅、客厅、泳池和蒸汽房等。其余的空间用作家庭成员的卧室。

The concept was to use 50% of the total area for social interaction divided between spaces such as: gourmet, dining room, living, swimming pool and steam room. The rest was intended for the intimate rooms of all members.

▼平面图,plan © mf+arquitetos

卧室区域位于房子的前部,中间通过门厅隔开――从这里可以进入所有的卧室以及房子的后方区域。

This intimate area is located at the front of the house and is separated by a hall at the center, giving access to all rooms and the house background.

▼门厅,entrance hall © Felipe Araújo

▼通过私人前厅可进入卧室区域,access to the intimate hall © Felipe Araújo

室内表面均以天然材料覆盖,呈现出温馨、现代和永恒的感觉。所有的地面和部分区域(如主厅)的墙壁采用了产自埃及的含沙石灰大理石;浴室和厨房台面采用了黑色板岩;侧墙采用了质朴的花岗岩。

The materials selected for the coverings were all natural, resulting in a more welcoming, modern and timeless space. Among them, stones such as the sandy travertine marble from Egypt that covers the entire floor and walls as in the main hall, black slate, which was used in bathrooms and countertops and rustic granite on the side walls.

▼客厅,living room © Felipe Araújo

▼客厅细节,living room detailed view © Felipe Araújo

▼餐厨空间,kitchen/gourmet © Felipe Araújo

在背景处,混凝土板和hijau石材围合出泳池区域。其余的空间使用了木材,与以上材料形成搭配,共同凸显出天然的质感。

In the background, concrete slabs and hijau stones make up the pool area. In addition to the use of wood, which contemplates nature in all spaces.

▼位于住宅后方的泳池区域,pool area in the background © Felipe Araújo

▼细节,detailed view © Felipe Araújo

精心挑选的家具出自多位设计师之手,例如巴西设计师Jader Almeida和Paulo Alves,以及奥地利设计师Martin Eisler。这些家具优先选用木材、皮革、织物和天然纤维作为材料,与每个房间的色彩和元素形成了呼应。

The furniture by different designers such as Brazilians Jader Almeida, Paulo Alves and the Austrian Martin Eisler was also carefully chosen, giving priority to products such as wood, leather, fabrics and natural fibers, which follow the same pattern of colors and elements of all rooms.

▼家具细节,furniture details © Felipe Araújo

▼浴室,bathroom © Felipe Araújo

考虑到住宅所在的河畔区域拥有丰富的自然景观,室内空间置入了不同的植物,旨在强调其与户外环境的互动。

To increase interaction with the outside, a region on the riverside rich in natural beauty, vegetations was inserted in different points of the house.

▼相融合的室内外环境,interaction with the outside © Felipe Araújo

所有的这些元素被结合在一个简单而实用的体量当中,使每位使用者都能收获舒适、亲切又便捷的体验。

All these compositions, combined with a simple and functional volumetry, provide an experience of great comfort, welcome and practicality for everyone who visits the house.

▼住宅夜景,night view © Felipe Araújo

Local: Rifaina SP
Area: 282 m2
Conclusion year: 2020
Landscaping: Daniel Lima
Photos: Felipe Araújo
Constructor: Carlinhos
Engineering: Cenafer

Providers:
Metallic structures: São Judas
Stone coverings: Pedras Mundial
Wood coverings: Madeireira Mato Grosso
Planned furniture: Roberto Almeida
Frames: FSCOTT
Metals: Deca
Lighting: Cia Luz Lumini
Domestic appliances: Elettromec
Furniture: Casa de Cora Design Brasil
Curtains: Francortinas
Decoration: Casa de Cora
Arts: Danilo Sbindio

More:mf+arquitetos。更多请至: mf+arquitetos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment