Suspended House by OFFICE MUTO

Create a calm space in the busy city

Project Specs

Location:

感谢 OFFICE MUTO 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:OFFICE MUTO on gooood
Appreciations towards OFFICE MUTO for providing the following description:

悬浮住宅的设计旨在满足城市居民亲近自然,获得宁静生活的愿望。项目中,设计师在原有的车库上方建造了一个轻质木结构空间,形成了一栋小巧的城市住宅。对于巴黎郊区来说,这片15×5.5米不带花园的狭长基地并不常见,且环境不甚理想。设计化挑战为机遇,创造了一种新的居住类型。

The suspended house aims to respond to the desire of townspeople to reach nature and calm while still living in the city. The project consists of a light wooden structure erected above an existing garage to create a small townhouse. While the situation of a house with such a small plot (15×5,5m) without a garden is quite exceptional and unwanted in this part of the Parisian suburbs, the project uses this lack as an opportunity to propose a new typology.

▼项目外观,external view of the project ©Alexandre Pavlidis

地面层上围绕原有车库的混凝土结构支撑起了一个新的悬浮楼层,可以俯瞰周边景观。一栋轻质木结构住宅占据了新楼层三分之二的面积,剩下的部分成为了宽敞的露台和花园。

A concrete structure around the existing garages on the ground floor allows to create a new suspended ground level dominating the surroundings — ready to welcome the light wooden structure of the building. While two third of the slab are used for the house itself, the rest enables to create a generous terrace and garden.

▼住宅建造在原有的车库上,the house is erected on an existing garage ©Alexandre Pavlidis

▼立面细部,facade details ©Alexandre Pavlidis

建筑的开窗与四周的树木以及新建的花园相呼应,给人带来被自然环绕的感觉。这种设置不仅将远处的美景纳入室内,也让不同时间、不同方向的阳光都可以照入房屋。阳光透过茂盛的树木,稀疏的光线形成安静的氛围,在不停运动的城市中创造片刻宁静。项目不仅在物理上让居住者悬浮在地面之上,还让他们脱离了城市的高速喧嚣。作为一栋度假屋,这里的时间仿佛静止,与城市中的动态生活相平衡。

The windows are placed according to the surrounding trees of the neighbourhood and the newly created garden in order to offer the feeling of being surrounded by nature. The clear and distant view provided by this arrangement also allows very various lights from any direction to get into the house at any moment of the daily course of the sun. The trees and the subtle rays of light filtered through their leaves enable a silent atmosphere of calm to emerge in the perpetual movement of the city. In this sense, the project allows to feel not only literally suspended from the ground, but also from the city and its intense rhythm. As would a weekend house do, the space inspires the feeling of being in the suspended moment — out of time — allowing to permanently balance with the active city life.

▼室内空间概览,overall view of the interior space ©Alexandre Pavlidis

▼餐厅与开放厨房,dining space and open kitchen ©Alexandre Pavlidis

▼餐厅细部,details of the dining space ©Alexandre Pavlidis

▼不同方向的开窗将阳光和景色带入室内,openings on different directions bringing light and scenery into the space ©Alexandre Pavlidis

▼在城市中获得片刻宁静,feel calm in an active city

室内主要使用木材,通过特定的建造技巧将木制面板、木框、房梁和天花结合为一个连贯的空间,创造出一套富有韵律的系统。精确的细部和简洁的平面布局使空间清晰而富于变化,为生活中各种各样的可能性留下了足够的空间。

The interior wooden materiality results from the constructive technique in order to create a rhythmed system that brings the panel, the wood frame and the beam ceiling together as one single coherent space. This precision in the details and the simplicity of the plan creates a space that is sober and yet dense in its expression — a space that leaves a lot of room for the life it welcomes and its various possibilities.

▼木材创造的连贯空间,single coherent space created by wooden materials

▼楼梯,staircase

▼总平面图,site plan ©OFFICE MUTO

▼一层平面图,first floor plan ©OFFICE MUTO

▼二层平面图,second floor plan ©OFFICE MUTO

▼立面图,elevations ©OFFICE MUTO

▼剖面图,sections ©OFFICE MUTO

Site : CLAMART, Île-de-France
Architecte : OFFICE MUTO
Program : House
Surface : 100m2
Calendar : Completion in Juin 2020
Photographe : Alexandre Pavlidis

More:  OFFICE MUTOOFFICE MUTO on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment