办公楼“A”,蒙彼利埃 / NBJ architectes

简洁醒目的三角形体块

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

感谢 NBJ architectes 予gooood分享以下内容。更多关于他们:NBJ architectes on gooood 
Appreciation towards NBJ architectes for providing the following description:

三角形形体赋予办公楼“A”极强的个性,也保证了不同楼层的所有办公室都有良好的朝向,在一天中的任何时段都能享受到高质量的景观。

The triangle geometry of the project gives all its character to the “A”. We have worked to ensure that this form of building can offer to all floors, high-quality views and orientations to each office space at all hours of the day.

▼建筑外观,exterior view © Paul Kozlowski

建筑布局与场地设计紧密结合,从周边的高速公路和交通枢纽可便捷地到达办公楼。独特的材料和优质的空间让这座现代建筑脱颖而出。雕塑般的形体和立面颜色极大地提高了办公楼的辨识度,成为该公司在当地的符号。

The location of the building stems from a logic entirely linked to the site. Easily accessible from major highways and public transport, the operation is part of the landscape with contemporary architecture in its materiality and the quality of the spaces it offers while asserting its own identity. The strength of form combined with the unity of color aims to provide specific visibility to the building, making it easy to identify the businesses that reside there.

▼建筑周边交通便利,convenient transportation around the site © Paul Kozlowski

设计的主旨是为员工创造舒适的环境,因此建筑师着重考虑私密性和灯光舒适度。尖角处的室外露台拓展了每层的工作空间,立面格栅可满足遮阳和私密性的需求。

We set out to design a project with great user comfort for employees. Work on privacy and light comfort was at the heart of the project’s thinking. Some angles have allowed the development of outdoor spaces specific to each work space, where architectural elements on the facade can filter the sunshine and provide privacy.

▼三角形形体赋予建筑极强的个性,the triangle geometry creating strong character of the project © Paul Kozlowski

▼尖角处的露台空间,terrace spaces at the corner © Paul Kozlowski

立面选用纯白色,不仅体现出地中海特色,还能够反射光线,阻挡热辐射,为内部空间降温。设备、颜色、露台和立面设计中的被动节能手段保证了建筑的自然通风,为用户提供舒适的体验。

 The choice of white affirms the Mediterranean identity and reflects the light in order to limit energy storage and internal overheating. It is thus thanks to architectural devices, the color, the terraces, the finesse of the building allowing natural through ventilation that the project is part of an environmental approach aimed at user comfort.

▼舒适通风的室内空间,comfortable and airy indoor space © Paul Kozlowski

▼平面图,plan © NBJ architectes

▼西北立面,northwest elevation © NBJ architectes

▼东北立面,northeast elevation © NBJ architectes

▼南立面,south elevation © NBJ architectes

TATEMENT TITLE
Office building « A » à Montpellier
ARCHITECTURE OFFICE
NBJ architectes – Elodie NOURRIGAT Jacques BRION 4 rue des Trésoriers de la Bourse – 34000 Montpellier
Tel : +33 4 67 92 51 17 – Fax : + 33 4 67 92 51 77
OFFICE CITY
Montpellier (34) – France
DATA SHEET
Project name: A
Location: (34) Montpellier – France
Client: Black Pearl
Architects: NBJ Architectes (Elodie Nourrigat-Jacques Brion)
Project area: 1000 m2
Project end date: 2020
Cost: 1.2 M€ HT
Contact: Elodie NOURRIGAT – elodie@nbj-archi.com
Tel : +33 4 6792 5117
Site : http://www.nbj-archi.com
Photo credit: Paul Kozlowski Site : http://photoarchitecture.com/

More:NBJ architectes。更多关于:NBJ architectes on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »