Mountain Wood by Walker Warner Architects

An exploration of separate buildings arranged to create a variety of complementary indoor and outdoor living experiences

Project Specs

非常感谢 Walker Warner Architects 予gooood分享以下内容。更多关于:Walker Warner Architects on gooood
Appreciation towards Walker Warner Architects for providing the following description:

该项目的构建概念始于这样一种探索:利用相互分离的建筑体量来创造多样且互补的室内外生活体验。在Woodside镇的乡村环境中,具有当地特色的农场院落和标志性的形式为项目的外观和功能赋予了灵感。

The organizing concept for this project began as an exploration of separate buildings arranged to create a variety of complementary indoor and outdoor living experiences. Given the rural context of the town of Woodside, regional agrarian compounds and iconic forms were referenced for inspiration, as well as functionality.

▼项目概览,overview ©Matthew Millman

▼住宅围绕以水景为核心的中央庭院分布,the home’s form is arranged around a central courtyard anchored by a water feature ©Matthew Millman

住宅由主屋、办公室和谷仓三座建筑构成,它们围绕着以水景为核心的中央庭院分布,构成不同类型的室内外起居空间。“除了这三座建筑,”首席建筑师Greg Warner表示:“项目还包括一个由三座凉亭排列而成的泳池区域,作为第四个结构与主体建筑形成对应。”

The home’s form is a compilation of three primary buildings—the main house, an office, and a barn—arranged around a central courtyard anchored by a water feature to create a variety of complementary indoor-outdoor spaces and diverse living opportunities. “It’s a contemporary interpretation of rural and traditional dwellings,” says principal architect Greg Warner. A fourth structure—the pool house—is a series of three pavilions aligned on the same axis using similar materials as an inventive counterpart to the main buildings.

▼建筑外观局部,exterior partial view ©Matthew Millman

▼水景,water feature ©Matthew Millman

▼泳池区域,the pool house ©Matthew Millman

▼从凉亭结构之间望向泳池,between the pavilions on the pool terrace ©Matthew Millman

所有的建筑均遵循了相同的设计语言,使用了强烈的不对称线条和相似的石材、西部红柏木、玻璃以及钢材,并整体覆盖在锌制的屋顶之下。石材的使用唤起了乡土记忆;红柏木板的天然纹理和金属屋顶使人联想到加州常见的干草棚。裸露的钢和大面积的玻璃为住宅赋予了鲜明的现代特征。

▼建筑整体覆盖在锌制的屋顶之下,all buildings share a common language under a zinc roof ©Matthew Millman

▼建筑结构细部,structural details ©Matthew Millman

All buildings share a common language of strong asymmetrical lines with a shared material palette of stone, Western red cedar, glass, and steel, together under a zinc roof. The use of stone evokes rusticity; rooting portions of the structures to past homesteads, while the random patterned cedar planking and zinc roofing, recall the rural vernacular of the California hay barn. By inserting exposed steel and large expanses of glass, the home is given a contrasting, contemporary feel.

▼裸露的钢和大面积的玻璃为住宅赋予了鲜明的现代特征 ©Matthew Millman
by inserting exposed steel and large expanses of glass, the home is given a contrasting, contemporary feel

▼家庭房,family room ©Matthew Millman

▼音乐室,music room ©Matthew Millman

谷仓位于场地的前端,作为一个显著的入口强调出周围的乡村环境。一条开放的通道穿越谷仓,以戏剧性的方式框出望向主屋入口立面的视野。再往里是由三个松散分布的建筑所围合而成的庭院,空间与材料之间的平衡令整个项目呈现为一个生动的整体。

The barn, positioned at the front of the property, serves as a symbolic entry, reinforcing the rural character of the surrounding context. An open passageway leading through the barn dramatically frames the entry facade of the main residence beyond. Upon entering the courtyard, loosely formed by three structures, the balance of space and material enliven the project as a whole.

▼从主屋望向谷仓,view to the barn from the main residence ©Matthew Millman

▼夜间建筑外观,exterior view by night ©Matthew Millman

主屋包含两个主要的生活空间:一体化的客餐厨区域,以及与之相邻的家庭房。二层包括主人套房、三间卧室和一间书房。室内设计方面,厚重的大尺寸家具与更加透明轻盈的物件相比被放置在次要的位置,以避免对建筑和户外空间造成干扰。但在同时,这些家具又提供了非常舒适的使用体验,使人们能够充分地感受到场地本身以及空间内部的魅力。

The primary residence boasts two main living spaces—adjacent living-dining areas and a kitchen abutting a family room. A master suite, three bedrooms and a study make up the second floor. For the interiors, big, heavy furniture took a backseat to more transparent items so as not to take away from the architecture and exteriors. Yet they were careful to keep them comfortable to allow for the full experience of both the site and the company within it.

▼客餐厨区域,adjacent living-dining areas and a kitchen ©Matthew Millman

▼楼梯,stairs ©Matthew Millman

▼卧室,bedroom ©Matthew Millman

▼浴室,bathroom ©Matthew Millman

▼从泳池望向建筑,view to the home from the pool ©Matthew Millman

▼户外平台,outdoor terrace ©Matthew Millman

▼户外浴室,outdoor shower ©Matthew Millman

Walker Warner Architects project team
Principal: Greg Warner
Senior Project Manager: David Shutt
Architectural Staff: Michael Boes, Klara Kevane, Basak Cakici, Laurie Matthews, Sandrine Carmantrand

Consultant team
Architecture: Walker Warner Architects
Interior Design: Shawback Design Associates
Landscape: Lutsko Associates
Builder: Chesler Construction

Photography: Matthew Millman
Matt Anderson
Principal Consultant
CAMERON MACALLISTER GROUP
anderson@cameronmacallister.com
206.465.8806
Twitter: @cm_group_

More: Walker Warner Architects。更多关于:Walker Warner Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment