Lover’s House by Isla architects

Refurbish a house that does not yet exist

Project Specs

Location:

非常感谢 Isla Architects 予gooood分享以下内容。 更多请至:Isla Architects on gooood 
Appreciation towards Isla Architects for providing the following description:

业主委托设计师将一个正在施工的框架转变成一栋商品房屋。项目位于岛上,视野良好,气候舒适,有望成为当地房地产市场上的一颗新星。住宅位于Pla de Mallorca圣玛利亚粗犷的大地上,这里地处岛屿中央,地势平坦,被葡萄园包围,隐蔽在业主多年来培育的松林之中,阳光充足,可以不受遮拦地享受Tramuntana全景。

They propose us a new project to jump into: To turn a skeleton under construction into a house to sell, with the premise that it stands out within the local real estate market, offering a place to enjoy the island and its climate as a retreat. The house is inserted in a rustic land in Santa Maria, in the Pla de Mallorca, the flat area in the center of the island, surrounded by vineyards and protected by a pine forest that the client has been planting for years, with sun all day and panoramic views of the Tramuntana.

▼建筑外观,external view of the building ©Luis Díaz Díaz

项目的平面布局参考了建筑师Jose Antonio Coderch。房屋功能根据数条轴线展开,通过一系列南北向的墙壁强调。

The layout of the plant refers to Jose Antonio Coderch; the house program is developed on several axes that are articulated along a series of walls arranged in a north-south direction.

▼平面图,plan ©Isla architects

人们可以穿过松林,从camí进入房屋。建筑本身完全封闭,重现了当地的阿拉伯特征。一条弯曲的坡道连接建筑入口,途径一座与墙面平行的野生花园。到达门廊后,迎面是一扇通高的旋转门,邀请人们进入室内。

The access is made through the pine forest from the ‘camí’ until we reach the house, that appears totally closed, recreating the local Arab influences. A curved ramp leads to the entrance through a wild garden parallel to one of the walls. Once on the porch, a large floor-to-ceiling pivoting door opens inviting us to enter.

▼通向建筑入口的弯曲坡道,curved ramp leading to the entrance of the building ©Luis Díaz Díaz

▼植物和立面细部,details of the plant and facade ©Luis Díaz Díaz

▼入口,entrance ©Luis Díaz Díaz

▼玄关,室内地面延伸到室外,entrance, floor extending to the outdoor space ©Luis Díaz Díaz

前厅沿着庭院的长边展开,两片长长的墙面间是一片竹林,指示出通往卧室的入口。建筑的第一个体块为带有露台的客房。其他房间被设置在建筑南翼,包含两个共用浴室的花园双床房,以及南侧面向巨大露台开放的主卧室,露台上设有彩色混凝土长椅。

The foyer, which stretches to both sides of the longitudinal courtyard – a forest of bamboo trapped between two long walls – gives us access to the bedrooms. The guest room occupies the first volume of the house and has its own patio. The rest of the rooms are located in the south wing, two twin bedrooms with a shared bathroom, open to the garden, and the main bedroom, which opens south to a large open patio with a tinted concrete bench.

▼卧室入口边的竹林,bamboo forest beside the access to the bedroom ©Luis Díaz Díaz

厨房位于北侧,独立但与客厅在视觉上相连。从厨房自带的露台上可以欣赏Alaró双子山的景色。客厅位于房屋中最宽敞的地块上,可以不受遮拦地欣赏山峦和花园景观。屋顶呈不对称倾斜状,使得南面的开口比北面更大,减少大窗户带来的强烈日晒。窗户打开后,空间中形成对流通风,降低夏季的室内温度,使环境更加舒适。西侧墙面上也设有一扇窗,在视觉上将客厅和泳池连接起来,水波反射的粼粼光影在房梁上舞动。窗扇的色调与墙面相同,窗框则为金属色系,窗户关闭后,阳光经过过滤,将室内空间染成了红色。

The kitchen is to the North, independent but visually connected to the living room, and has its own patio open to the twin mountains of Alaró. And finally the living room, which is situated in the widest bay of the house, opens up to the panoramic views over the mountain and the garden. The asymmetric inclination of the roof allows it to open more to the south than to the north, protecting the large windows from the incidence of the sun, which in turn, when open, allow for cross ventilation to better withstand the high temperatures of summer. An exterior window is cut into the west wall and visually connects the living room with the pool, allowing water reflections to dance in the beams of the room. When its blind – in the same tone as the wall and with flanges in metallic tones – is closed it filters the light, and the room acquires a red tinge.

▼客厅,living room ©Luis Díaz Díaz

▼不对称的坡屋顶,asymmetric inclined roof ©Luis Díaz Díaz

▼阳光经过窗户过滤将室内染成红色,sunlight filtered by the window, giving the space a red tone  ©Luis Díaz Díaz

▼从客厅看向厨房,view to the kitchen from the living room ©Luis Díaz Díaz

▼红色混凝土火炉,fireplace made of red tinted concrete ©Luis Díaz Díaz

▼看向泳池的开窗,window open to the swimming pool ©Luis Díaz Díaz

▼带有露台的厨房,kitchen with patio ©Luis Díaz Díaz

▼厨房外的露台,patio outside the kitchen ©Luis Díaz Díaz

泳池与房屋分离,拥有自己的独立空间,作为另一个体量浮现在地面上,一侧是壮观的Tramuntana地貌,另一侧是Puig de Ses Coves的优美景观。

The pool is detached from the house so it gets its own space, and slides as another volume of the house that emerges from the ground, allowing to swim from the Tramuntana to the Puig de Ses Coves.

▼客厅外的露台,看向泳池,terrace outside the living room with view to the swimming pool ©Luis Díaz Díaz

▼泳池外观,呈独立体块,external view of the pool as an independent volume ©Luis Díaz Díaz

▼连接泳池和客厅的窗,window visually connecting the swimming pool and the living room ©Luis Díaz Díaz

▼室外冲淋区,outdoor shower ©Luis Díaz Díaz

▼泳池和露台细部,details of the swimming pool and the terrace ©Luis Díaz Díaz

项目的选材让建筑几乎与周边环境融合成了一个整体。建筑外墙涂抹粗糙的铁锈色砂浆,与土地颜色相近,二者难分彼此。

A specific materiality is proposed to integrate the house and almost camouflage it with the local landscape. On the outside, the walls are plastered with a rough rust colored mortar making the house blend in with the land.

▼立面红色砂浆细部,details of the red mortar on the facade ©Luis Díaz Díaz

建筑内部采用同样色调的彩色混凝土,配以白色墙面、红铜和天然木材,形成温暖而自然的氛围。由当地厂商Huguet制造的地板专为本项目设计,从室内延伸到室外,弱化了房屋的边界。洗手池、淋浴器、香氛、火炉、长椅等元素均由红色混凝土制成,点缀在空间的各个角落。有限的材料使用反映了建筑简洁的几何特征,在建筑和周边环境之间创造出视觉和触觉上的连贯性。虽然建筑只有一个颜色,但是随着一天中时间的变化,在阳光和土地的映射下,房屋表面光影流转,细微的材料变化呈现出丰富的色彩。

Inside, the palette is reduced to tinted concrete of the same reddish color, white, copper and natural wood, giving the house a warm and natural atmosphere. The floor, locally manufactured by Huguet and custom designed for the project, goes in and out diluting the limit of the house, while a series of elements also made of red tinted concrete -washbasins, showers, fiolas, fireplace and benches- equip the different spaces. This limited palette of materials reveals the simple geometry of the building and creates a visual and tactile continuity between the architecture and its surroundings. Monochrome and vibrant, the house changes hues during the day, reacting to the sun and land, revealing movement through shadows and changing material nuances.

▼主卧,main bedroom ©Luis Díaz Díaz

▼主卧外的露台,设有染色混凝土长椅,patio outside the main bedroom with tinted concrete bench ©Luis Díaz Díaz

▼染色混凝土长椅细部,closer view to the tinted concrete bench ©Luis Díaz Díaz

▼客房,guest room ©Luis Díaz Díaz

▼可以看到风景的浴室,washroom with view to the outside landscape ©Luis Díaz Díaz

▼混凝土盥洗池、地板和铜制配件细部,details of the concrete basin, floor and copper elements ©Luis Díaz Díaz

Project: Refurbishment of an unbuilt house
Authors: Isla architects / Juan Palencia, Marta Colón de Carvajal
info@isla-architects.com / isla-architects.com / +34 684 502 357
Team: Nelson Manuel Fidalgo Magro, Katerina Kulanova
Builder: Obrema 2000」
Construction surveyor: Jordi Homar
Client: Private
Photos: Luis Díaz Díaz / luis2diaz@gmail.com

More: Isla Architects,更多请至:Isla Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment