LIANES by Quentin de Coster for L’Air du Temps

Rattan plant

Project Specs

感谢设计师Quentin de Coster对gooood的分享。更多请至:Quentin de Coster on gooood 

米其林二星餐厅L’Air du Temps的室内装潢以白色涤纶绳为主要材料,打造出一个抽象的“藤本植物”美学场景,体现了该餐厅厨师San的自然料理精神,创造出室内环境中独特的氛围,同时天花板上的涤纶绳能有效吸音。

了解餐厅以及厨师的理念,还请看youtube的视频地址(需翻墙):https://www.youtube.com/watch?v=ZGrxhbCDDYw

/wp-content/uploads/2015/01/_c_ECDQF4sd-iOPPXKK3GvbwyEg1Kg2Y2fTLemDSHdOKbAksDih9M_W7SIVIO9-MAlJxOs5W-QOw75aE4KYUmSd3ZQqmdz8UnFD.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_2Hc37IeJjheTd1V9UNZ1HFYoZZ2epGTYleDyoOtotK1msTuqxDzulVq2UMBA7iVtWYJjkLXm6EElgBk8qyXdjeMQS_z5Y3cB.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_AyLkI1C8VKsQxrL1aFld694dxvuPSwASIElh4x6hN-Zl5NhZs4sGjRW-shrF3NbyALMdNKcnIpM4aD-2COC8xneN8Lr1q14G.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_WAqcuGnKcWhvXaMmhlUUqliqtg4xBCJlQrFBnpoU86I86gg0Jx7BEZdz8GyUHW3izkgJdWQEV7FoVaBY7f8YOvEyRkvz1kHD.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_uPc_MDE4FdfCZEjfbmAmOJlamXDFJ97gYUoXuYOnJCkBOeT1oasaDZvwiG6Qh4XRQnZJKTUOdeRZGPrxe-GbDEbK7y0_k05w.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_kgp7h9dMKxIz4vskCxVvFBugbfDCiGQ6lmTD6cow5riUdG3bngOmiOcr1LJJ4NzQANF986ipDEpaO7fry0fihjPQvStkftUA.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_h2TO1tM3nmEuNmbSfgQy7m0S4FKLhWtNxtfkAuKnVyxA6mGOMxoL0tZCrC3-XmirI2d5ApRrUDu7ljupVXrw-u522lIWXrTo.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_FRI4nMXclT6RHEw3CFKrjHkIcvNif8-TRq8i5EGjSfgblIiM5l_cOyGw4Miok6xjcBybxFKRqYo0oU1UfMmlK-QCzFMuSVa-.jpg

Sang-Hoon Degeimbre met Quentin de Coster at a conference in March of 2013.
During this event, they presented their work and noted many common points between their respective artistic worlds. A year later, the chef San invited Quentin to create an atmosphere aligned with his culinary expertise. Quentin eagerly agreed to design an installation for the two-star Michelin restaurant L’Air du Temps. San’s cooking artistry embodies nature, so Quentin de Coster incorporated this inspiration in his permanent installation piece. LIANES is an abstract reproduction of the random character of vegetation. This organic piece of art installs a unique atmosphere between the outdoor and indoor environment. Beyond its aesthetics, this project includes a sound insulation function to reduce noise disturbances in the restaurant at large gatherings.

Status : Completed at L’Air du Temps (www.airdutemps.be) (https://www.youtube.com/watch?v=ZGrxhbCDDYw)
Materials : white polyester rope, MDF boards, pine battens
Dimensions : 55m²
Year : 2015
Photos : © Tim Van de Velde

MORE:  Quentin de Coster更多请至:Quentin de Coster on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment