Jagger Club by Nihil Estudio

An aesthetic integration of geometry, materiality, and light

Project Specs

Design Firm:
Location:
Materials:

非常感谢 Nihil Estudio 对gooood的分享。更多关于:Nihil Estudio on gooood
Appreciation towards Nihil Estudio for providing the following description:

JAGGER俱乐部位于巴伦西亚的中央街道,除了室内设计之外,Nihil Estudio还负责了品牌形象的设计。

Located in a central avenue of Valencia, Spain, we find the new Jagger Club room Designed by Nihil Estudio. A work that develops branding and interior design.

▼俱乐部外观,exterior view

空间的几何形态与顾客体验之间的联系是Nihil Estudio的设计重心所在。构成场所的形状、光线和体量通过直觉形成连接,形成三个具有不同功能和质感却又相互联系的区域。通过对空间施以重复、挤压和削减的动作,设计师为原本规则的四边形场地赋予了新的物质性以及丰富的光影,从而变得更加精致有趣。错落的石砌墙壁贯穿了空间的纵深,作为设计中的基础元素,为空间带来质感与活力。可编程的LED像素灯带在石墙上形成不连续的分割线,在其体量上投射出独特的光影。

The connection between the geometry of space and the visitor become one of the main premises for the design studio. Intuition as a basis to relate the shape, light and volumes that make up a place that, although originally differentiated into three zones by its material changes and functionality, is able to reconnect and relate to each other. Nihil Estudio parts of the repetition, extrusion and subtraction of a regular quadrilateral in this project that revalues ​​the material and the game between lights and shadows. Combination of these three variables allows Nihil Estudio to achieve more complex and interesting compositions. The stone generates an envelope that runs longitudinally inside the room. This element – which is the base – of the project brings texture and dynamism to the space. Helped by pixel-pixel programmable LED light strips in constant movement, they partially segment this stone hug and reinforce it by adding light and shadows to its volume.

▼室内概览,interior overview

▼错落的石砌墙壁贯穿了空间的纵深,为空间带来质感与活力,the stone generates an envelope that runs longitudinally inside the room which brings texture and dynamism to the space

▼LED像素灯带在石墙上形成不连续的分割线,在其体量上投射出独特的光影,the programmable LED light strips in constant movement partially segment the stone hug and reinforce it by adding light and shadows to its volume

体块分明的石墙对面坐落着一间“酒类图书馆”。栅格状的酒架贯穿了整个酒吧空间。从这里开始出现的木制元素为空间带来了自然而高贵的气息,同时平衡了石墙的冷硬质感。体量、尺度与比例间的互动为该区域带来韵律感,不仅与灯光形成和谐的搭配,还加使空间的深度得到强调。

Faced with this geometric stone wall we find a “library” for liquors that formally dialogues with him. A grid that runs through the bar space, where wood arises, material that by its properties conveys naturalness, nobility and balance as opposed to cold and inert stone material. A game of volumes, scale and proportion brings rhythm to this element that, conjugated with the illumination, reinforces the sensation of depth.

▼“酒类图书馆”,栅格状的酒架贯穿了整个酒吧空间,a “library” for liquors,  with a grid running through the bar space

▼吧台的工作区采用了一排焦点式射灯,a focal illumination distributed linearly in luminaires were chosen for the work points

沿着带有开口的石墙继续往前走,则会进入一个陈设和质感都十分简洁的新空间。该空间位于一个独立的平台之上,在照明的搭配下使其看上去如同漂浮在地面之上,形成动态且沉浸式的空间体验。

As you go through the premises progressively appear a series of openings that penetrate the initial stone wall and little by little allow an approach to a new space of textures and simpler and cleaner forms that by repetition generate a whole repertoire of volumes on the own vertical parament, that thanks to its illumination seem to float in a lost bottom, providing a dynamic and immersive sensory experience.

▼就座区域,seating area

▼酒架细部,grid detail

   

可编程的LED灯光方案为立柱、墙壁和酒架等静止的结构带来了动态的元素,并且可以随着酒吧内播放的音乐在室内投射光影,从而与人们的活动形成呼应。这三个区域共同营造出了多彩的夜生活氛围。吧台的工作区采用了一排焦点式射灯,使工作人员能够更加专心舒适地工作。灯光的设计不仅使空间的美感与功能性得到了平衡,还充分考虑了使用者的体验和需求。俱乐部的入口立面设置了大型的灯光logo,并由蓝色的光幕从顶部照亮。

The Nihil Estudio team proposes the use of lighting that, thanks to LED programming, provides movement to elements of a static nature, such as pillars, walls or shelves. Movement that can also accompany the rhythm of the music that is projected inside the premises, thus integrating the material elements and lighting with the activity that takes place in the premises. A combination of the elements that serves as support and reinforcement between the different parts that make up a nightlife. At the work points, instead, we opt for a focal illumination distributed linearly in luminaires designed by the studio on the bar bench. An option that takes into account the needs and comfort of the worker. Lighting is therefore a balance between the aesthetic and functional, always taking into account the needs and feelings of each user. The exterior lighting, composed of a large body with the local logo presides over the façade and the access door is bathed from the top by a thin curtain of blue light.

▼石墙细部,stone wall detail

室内采用的家具包括Capdell的高脚凳、Sancal的Tonella扶手椅以及由Nihil Estudio亲自设计的桌子。线条简洁且符合人体工程学的家具在提供舒适性的同时与空间内的几何元素形成精准的搭配。整个方案可谓是技术与设计的完美结合。Nihil Estudio设身处地地考虑了所有使用者的使用体验并充分尊重了他们的需求。所有的材料均以最纯粹的状态融入空间内部,兼顾了沉稳而有趣的气质。光线、材料、美感和功能性共同构成了该项目的基础,相同的理念也被Nihil Estudio延续到品牌形象的设计方案当中。

Furniture is solved with the Perch stool by Capdell, the Tonella armchair by Sancal and some tables designed by Nihil Estudio. A selection of furniture from Nihil Estudio that, with simple, discreet lines and ergonomic shapes, provide comfort without leaving aside the aesthetic part that combines with the studied geometry of the premises. Jagger Club is a combination of techniques and work based on mutual respect. This is a 360º work from where Nihil Estudio takes into account all users, putting themselves in their place and respecting their needs. A valorization of the materials in a pure state that, as if they were different skins, cover and give movement with a sober attitude at the same time as fun. Light, materiality, aesthetics and functionality as bases for a project that also has a branding developed also from Nihil Estudio where the value -and the game- between the materials is transferred to paper.

▼入口立面设置了大型的灯光logo,并由蓝色的光幕从顶部照亮,a logo presides over the façade and the access door is bathed from the top by a thin curtain of blue light

Project: JAGGER Club
Year: 2016
Client: Jagger Club
Location: Gran Via del Marqués del Túria 23, Valencia (España)
Area: 220m2
Lighting Design: Radiante (www.radiantelab.com)
Photopgraphy: David Zarzoso (www.davidzarzoso.com)
Text: Concha Rodrigo
Link VIMEO Video:https://vimeo.com/219871758
Concept & Interior Design: nihil estudio (www.nihilestudio.com)
Nihil Estudio:
https://www.facebook.com/nihilestudio/
https://twitter.com/nihilestudio
https://www.instagram.com/nihilestudio/

More: Nihil Estudio 。更多关于:Nihil Estudio on gooood

Post a Comment