HubHub Na Příkopě, by Studio Perspektiv s.r.o.

Twenty first century digital community

Project Specs

Location:

非常感谢 Studio Perspektiv s.r.o. 予gooood分享以下内容。更多关于:Studio Perspektiv s.r.o. on gooood
Appreciation towards Studio Perspektiv s.r.o.   for providing the following description:

位于布拉格市中心,Na Příkopě Panská街道拐角处,HubHub第一家社区分支于9月开业。布拉格Perspektiv工作室团队的建筑师与设计师,将HubHub大胆而勇敢的理念深深根植于这个新共享工作空间的设计中。设计的最终结果不仅仅是一个功能齐全的工作与协作空间,也是社区氛围的催化剂。

Located in the very heart of Prague, on the corner of Na Příkopě and Panská streets, HubHub’s first branch has just opened its gates this September. Studio Perspektiv, Prague based team of architects and designers, rooted the HubHub’s bold and brave philosophy deep into the design of this new co-working space. The result isn’t only a fully-functional space for work and collaboration. The place immediately became a catalyst of an unmistakable community atmosphere.

▼共享办公空间概览,view of the co-working space

 

前台——一个你绝对不会错过的黄色信号塔
Reception desk-a yellow beacon you’ll never miss.Ever

私密、共享、每个场景的最佳比例,这是项目从始自终的重要方面。详细的分析和准备工作塑造了完备的空间布局,在潜意识中引导每一位HubHub成员的到访。进入室内的那一刻,人们就知道如何去想要的地方。一个大胆由黄色金属网制成的前台非常显眼。人们能看到不同的工作区域、哪些会议室是空闲的、厨房在哪里,你还能感受到活动区传来的嗡嗡声。

Privacy, sharing, and their optimal ratio for every scenario. These are the key areas of the project from start to finish. Detailed analysis and preparations resulted in a comprehensive spatial arrangement that subconsciously guides all HubHub members during every one of their visits. The moment you enter, you know where to go. A bold, daring reception desk made of yellow expanded metal is impossible to overlook. You see many different working areas, you immediately know what meeting rooms are free, you notice where the community kitchen is, you feel the buzz coming out of the event space.

▼入口处可以看到不同的工作区域,different working areas can be seen at the entrance area

▼黄色金属网的前台,yellow metal reception desk

 

由你决定
You can decide

室内平台和中庭使空间布局更加明晰并形成了不同大小的区域。入口区域主要供自由职业和独立工作者使用。朝向Na Příkopě街的东北部能够容纳大型团队和整个公司。这两个区域都被大型社区厨房锚固在一起。

The inner terrace and atrium articulate the space, forming several areas of various proportions. Meanwhile the entrance area is dedicated mostly to freelancers and individual work, the northeast wing facing the Na Příkopě boulevard hosts bigger teams and whole companies. Both parts of the layout are anchored by two large community kitchen areas.

▼供自由职业和独立工作者使用的区域,space for freelancers and individual work

   

▼大型办公区域看向独立办公和中庭,
view from spacious working space to individual working area and atrium

▼可容纳大型团队的区域,space can contain bigger teams

各种不同类型的电话间、视频会议室、会议室和宣讲室精心的布局在这个超过2000平方米的空间中,所以人们总是很方便的找到需要的一切。

A wide range of different phone booth types, video conference rooms, meeting rooms and boardrooms is carefully scattered over 2 000㎡ so that you always have everything you can possibly need right at hand.

▼宣讲室,board room

▼小型电话间和视频会议室,small photo booth and video conference room

 

永恒的设计,应对未来
A timeless design. For many years to come

设计师在可持续的层面上推进“二十一世纪数字工作室”这一美学原则。除了设计,所有的元素都必须有足够的承受力。高台上富有表现力的金属家具与黄色前台需要能够承受与重要公共机构相同的人流。厨房台面和吧台由不锈钢制成,日常磨损还尚未使其展现出本身独特的美感。

The chosen aesthetics of a “twenty first century digital workshop” unfolds from the level of sustainability required.  It’s not only the design that counts, all the elements have to be able to endure a lot in the first place. Expressive metal furniture on the raised podium is, along with the yellow reception desk, designed to withstand the flow of people comparable to that in important public institutions. Kitchen tops and bars are made of stainless steel, which is yet to fully reveal its unique beauty through the everyday wear and tear.

▼富有表现力的金属家具,expressive metal furniture

▼连接不同工作区域的社区厨房,kitchen that connects different working areas

依据“放眼全球,立足本地”的理念,HubHub内包含了大量捷克原创设计品。除了本地定制的金属元素和独特的细木工制品外,还有TON椅和Brokis灯具搭配的扶手椅,特殊“加气”版的Bomma肥皂灯。

In line with the “think globally, act locally” philosophy, the first Prague HubHub branch involves a ton of original Czech design work. Apart from the custom, locally made metal elements and atypical joinery, there are TON chairs and armchairs used along with Brokis light fixtures and a special “pumped up” version of Bomma’s Soap light.

▼Bomma肥皂灯,Bomma’s Soap light

▼搭配不同灯具的空间,space with different design lights

   

 

精妙的平衡
A fragile balance

颜色和造型复杂的对比是公共空间设计的基础。无论是大胆的纹理和贴图还是Karolina Stryková巧妙嵌入HubHub价值观的动态图画,HubHub的强烈美学观在不同程度上发挥着作用。灰白色中性色调的办公室正等待着租客营造属于自己的氛围,所有的HubHub成员在这里都会有家的感觉。

The common spaces are based on the sophisticated contrast of colors and shapes, and the intense aesthetics of HubHub come into play at different intensities, whether in the form of branded, bold textures and stickers, or HubHub’s values masterfully embedded in dynamic illustrations by Karolina Stryková. Offices, executed in neutral shades of white and grey, are waiting for the tenants to set the atmosphere. So, all HubHub members can feel like home.

▼充满动感的图画,dynamic illustrations

   

▼大胆几何形体与色彩,bold shape and colour

   

Na Příkopě HubHub共享办公室是为人设计的。每个人都能够在这里找到他/她确切想要的东西。HubHubDNAPerspektiv工作室的设计共同打开了信任与共享的大门。当人们沉浸其中时,一个强大的社区就会成长起来。

HubHub Na Příkopě is designed with people in mind. Everyone has the opportunity to find exactly what he/she needs. The diversity present both in the HubHub’s DNA and the interior created by Studio Perspektiv really does open the door to the atmosphere of trust and sharing. When people feel great, a strong community can grow.

▼不同处理手法的门,doors in different design approach

▼男女洗手间,male and female toilet

Architect: Studio Perspektiv s.r.o.
Project location: Prague
Client: HubHub
Project: 2017-2018
Completion: 2018
Project size: 2 000 sqm
Photo credits: BoysPlayNice
Authors: Martin Stára, Ján Antal
Collaboraters: Vojtěch Hasalík Kateřina Burešová Andrej Tušan

More:Studio Perspektiv s.r.o.。更多关于:Studio Perspektiv s.r.o. on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment