House in Santa Pola by Fran Silvestre Arquitectos

Descending to the sea

Project Specs

Location:

感谢 Fran Silvestre Arquitectos 予gooood分享以下内容。更多关于:Fran Silvestre Arquitectos on gooood.
Appreciation towards Fran Silvestre Arquitectos for providing the following description:

该住宅位于Tabarca岛,拥有优越的环境条件。考虑到不同入口路径的显著高差,设计试图找到一个合适的水平面,以确定起居空间和游泳池的具体位置,同时使其尽可能地享受到广阔海景。作为住宅中的一个重要空间,该“水平面”连接了与地面相交融的地下室空间以及堆叠在基座上方的起居空间。

▼鸟瞰图,aerial view

▼建筑外观,exterior view

The house, located in front of the island of Tabarca, makes sense understanding the place in which is set. With a strong difference in height between the levels of the upper and lower access, the project seeks to define a level at which the day and pool areas are located. This level strives to be placed at the highest altitude possible, in order to have a direct view of the sea. This main space of the house comes up as the gap between the basement area that emerges from the land and the day area that is deposited on top of this base.

▼模型,model

较低处的体量使用了灰色调的天然石材,与周围山脉的质感融为一体。高处的体量则使用了与当地传统建筑相一致的白色。介于二者之间的是一个开放又阴凉的区域,成为住宅中的一处悠然惬意的存在。

The volume that emerges seeks to blend in with the texture of the surrounding mountains on account of the gray tone of the natural stone with which it is built. The volume that is deposited is materialized with the same white presence as the traditional architectures of the place. Between the two of them, an open and shaded area that is the only thing needed to enjoy the idyllic location.

▼低处的灰色体量与高处的白色体量,the emerging,  gray volume and the deposited, white volume

▼阶梯状的体量朝向海岸,the terraced volume facing the sea

▼口袋空间,pocket area

除了高低两个体量之间的对比,设计的二元性还体现在其透明度上:一方面住宅尽可能地隔绝于周围的其他建筑,另一方面又完全地向自然景观敞开。

The duality between what emerges and what is deposited is not the only one in the project, since in order to protect itself from the surrounding architectures, the volume of the building is designed to be as opaque as possible to the exterior and simultaneously as open to the landscape as possible.

▼入口,entrance

▼立面细部,detailed view

▼朝向海滩的立面,facade facing the sea

▼朝向街道一侧的立面,facade facing the surrounding buildings

▼泳池平台,pool terrace

▼从平台望向起居空间,view to the living area from the pool

开窗方法同样展现了多样性:首层是一个完全通透的一体化空间,通过方形的口袋空间敞开于东西两侧的庭院。二层在朝向大海的方向设有带状窗,为房间带来采光。临街立面设有一个位于低处的细长窗户,不仅为走廊提供了光线和自然风,还保证了室内空间的私密性。这三种不同的开窗方式为不同的空间赋予了不同的氛围,或开放,或内敛,抑或充满冥想的氛围。尽管带有异质性,这样的处理方法并未干扰到整体设计策略的统一性。

▼客厅,living room

▼首层是一个完全通透的一体化空间,the ground floor is opened through square gaps to both yards that face east and west

▼丰富的空间关系,the spatial relationship

▼厨房,kitchen

▼从卧室望向阳台,bedroom balcony

▼洗手间阳台,wash room balcony

▼走廊,corridor

▼浴室,bathroom

▼起居空间夜间视角,living area exterior view by night

▼露台夜景,terrace night view

Fenestration is also heterogeneous in the project. The ground floor is opened through square gaps to both yards that face east and west. The ground floor is a completely open and through space. And the upper floor has a single opening overlooking the sea, as if it were a subtraction, through which the rooms are illuminated. Facing the street, a low and longitudinal window illuminates and ventilates the corridor conferring privacy. These three different types of apertures characterize the interior space of the house, bounded, open and contemplative according to the floor where we are. Strategies that, despite their heterogeneity, allow us to understand the house perhaps in a unitary way.

▼室内泳池,the interior pool

▼露天泳池,the outdoor pool

▼户外走廊,outdoor corridor

▼泳池平台,pool terrace

▼鸟瞰,aerial view

▼傍晚的泳池平台,the pool terrace by night

▼住宅夜景,building exterior view by night

▼夜间整体鸟瞰,aerial view by night

▼地下一层平面图,basement floor plan

▼一层平面图,ground floor plan

▼二层平面图,first floor plan

▼立面图,elevation

▼剖面图,section

CASA EN SANTA POLA
FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS. VALENCIA
ARCHITECTURE:FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
PROJECT TEAM:
Fran Silvestre | Principal in Charge
María Masià | Principal in Charge
INTERIOR DESIGN:ALFARO HOFMANN
PHOTOGRAPHY:FG + SG. Ultimas Reportagens. Fernando Guerra

More:Fran Silvestre Arquitectos。更多关于:Fran Silvestre Arquitectos on gooood.

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment