HOUSE IN RUBIELOS DE MORA, Spain by Ramon Esteve Estudio

Modern annotations of the ancient village

Project Specs

Location:

来自 RAMON ESTEVE ESTUDIO 对gooood的分享。更多关于他们:RAMON ESTEVE ESTUDIO on gooood . Appreciation towards RAMON ESTEVE ESTUDIO for providing the following description:

 

以传统为基准,以现代为对策|TRADITIONAL GUIDELINES MODERN STRATEGY

Rubielos de Mora, 被称为“阿拉贡之门”,坐落于Gudar-Javalambre县的南部。当你到此一游时,你就能理解为什么这里会在1980年被认定为最具历史和艺术价值之城。1983年,Rubielos de Mora荣获欧盟文化遗产奖——欧洲诺斯特拉奖,并被选为西班牙最美村庄之一。

Rubielos de Mora, “the Gate of Aragón”, is located in the southern area of the county of Gudar-Javalambre. When you visit it, you understand why it was designated a place of historical and artistic interest in 1980. It received the Europa Nostra Award in 1983 and it was selected one of the “Most Beautiful Villages in Spain” in 2013.

▼村庄鸟瞰,village aerial view

Rubielos的乡土建筑展示着当地的屋檐,铁饰,木作和石雕,仿佛旧日的一张老照片一样定格于此。这就是为何Rubielos de Mora如此动人,因为其如诗一般的精神,刻于石中,铸于铁里,呼唤着你的归来。项目的本质就是建一栋堂皇的住宅,一栋传统的田园住宅,带有Rubielos de Mora老城区风格的住宅,住宅周边环境自然也是如此。

Vernacular architecture in Rubielos displays eaves, iron fittings, woodwork and stonework, providing an old-time picture frozen in time. That’s why Rubielos de Mora won’t let you remain unmoved, because the spirit of its poetry, carved in stone and forged in iron, will forever ask you to come back. The essence of this project is a revision of a stately house, the traditional rural house that forms the old quarter of Rubielos de Mora and so the surroundings of our building.

▼通向建筑的街道,street leading to the building

 

老城区的住宅|A HOUSE IN THE OLD QUARTER

建筑师以当代视角来审视传统建筑,因而设计的这个住宅才能既与历史环境相结合,又与现世相关联。建筑外立面的风格,选材,颜色,和比例随着周边历史环境的虚与实而变化。

The traditional architecture is reviewed with a modern view so the house is integrated in its historical surroundings but it is also related to our present time. The external façade adheres to the style, materials, colors and proportion between solid and void of the historic buildings around.

▼建筑概览,exterior view

 

建筑详解|DETAILED EXPLAINATION

住宅的立面和界墙都是按照老城区的设计规范来完成的。

The façade and party wall of the house are completed according to the guidelines of the old quarter.

▼立面细部,facade details

从外部看,住宅并没有什么不一样,然而住宅内部就完全不一样——建筑师在内部设计了一个室内庭院,一个只对住户开放的独有的小世界。建筑师用现代的建筑语言解读传统的建造方法,并以此为基准,挑选住宅所用的建材,组建住宅的建筑体系。这样一来,住宅保留了传统田园住宅的温暖和舒适,为平静的生活创造了一个完美的环境。

The strategy used in the core of the house is not noticeable from the outside. An interior courtyard has been created as a private universe where the house opens to. The materials and the building system used in the construction of the house follow the traditional methods with a modern language. The resulting building keeps the warmth and comfort of a traditional town house, which forms a perfect environment for a quiet life.

▼入口,entrance

▼入口门厅,entrance hall

▼把手细部,handle details

▼一层室内概览,ground floor interior view

▼楼梯,staircase

▼从楼梯上到二层, up to the first floor

▼二层室内概览,first floor interior view

▼屋顶花园旁的厨房和用餐空间,kitchen&dining are near the roof garden

▼从三层卫生间看到村庄和远山,Seeing the village and the distant mountains from the bathroom on second floor

▼卫生间,bathroom

▼洗手台细部,washing table details

 

分层布局|DISTRIBUTION BY LAYERS

这栋住宅有三层,呈L形。一层与街道相通,入口和其他传统用途的空间,比如酒窖和木作商店,也都在一层。二层和三层都有起居室,可通往内庭院。二层布置有白天活动用的房间,所以具有更强的开放性。三层则有卧室以及阳光休闲大露台。

The house is an L-shaped dwelling with three storeys. The ground floor is designed as a plinth opening to the street, containing the access and other traditional uses such as the wine cellar and the wood store.The first and second floors contain the living spaces and open to the interior courtyard. The first floor contains the daytime rooms, so it is more opened. The second floor contains the bedrooms and a solar lounge terrace.

▼首层平面图,ground floor plan

▼二层平面图,first floor plan

▼三层平面图,second floor plan

location | Rubielos de Mora, Valencia, Spain
year | 2018
area | 641,07 m2
Architect Ramon Esteve / Project Team Víctor Ruiz, María Martí, Borja Martos, Concheta Romaní / Collaboratiors REE Tudi Soriano, Benedetta Chicchin / Technical Architect Emilio Pérez, Carolina Tarazona / Constructor COVISAL FUTUR SL / Project Manager Gonzalo Llin / Project 2016 / Photography Mariela Apollonio / Production and audiovisual Alfonso Calza / Músic Henry Holzwarth, Papu Sebastian

More:RAMON ESTEVE ESTUDIO更多关于他们:RAMON ESTEVE ESTUDIO on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment