Hotel Milla Montis by Peter Pichler Architecture

Contemporary interpretation of classic Alpine vernacular architecture

Project Specs

Location:

来自 Peter Pichler Architecture 对gooood的分享。更多关于他们请至 Peter Pichler Architecture on gooood。Appreciation towards Peter Pichler Architecture for providing the following description:

项目坐落于意大利南蒂罗尔省马兰扎市。酒店所在的阿尔卑斯小村庄就位于普斯特山谷之上,村庄四周被优美的田野草场与绵延的山脉环绕,是一个以徒步旅行闻名的旅游胜地。酒店地理位置得天独厚,在这里,人们可以尽享壮阔的自然风光与令人惊叹的白云山脉全景。

The hotel is located in Maranza, in the Italian region of South Tyrol. Meadows and fields surround the well-shaped mountain of the small Alpine village, just above Puster Valley, a tourist destination well known for its marvelous hiking routes. The project location is characterized by its unique scenery and impressive panoramic views of the Dolomites Mountains.

▼项目概览,overall view of the hotel © Daniel Zangerl

全新的Milla Montis酒店由四个错位的体量构成,这种设置不仅打破了单一的建筑形式,同时使酒店完美融入周边环境。设计灵感来自当地乡土建筑以及经典的木制谷仓,建筑师运用当代的建筑语言对它们进行了重新的诠释。南蒂罗尔的小村庄——马兰扎拥有十分重要的农业历史背景,而本项目外立面上的曲线形状便是受当地农民使用的干草叉启发。

The new hotel structure is fragmented into four shifted volumes to break down the scale of the entire structure while at the same time respecting the scale of the surrounding buildings. The composition is inspired by the vernacular architecture of the region and the classic wooden barn reinventing a contemporary reinterpretation of this typology. The curved shape of the exoskeleton façade is inspired by the pitchfork used by local farmers. Maranza is a small village in South Tyrol with a significate agricultural background.

▼由山坡看酒店,viewing the project from the hill © Gustav Willeit

▼酒店外立面由黑色木材构成,the facades of the hotel are made of black timber © Gustav Willeit

▼酒店前的露天泳池,the pool in front of the hotel © Gustav Willeit

▼立面细部,detail of the facade © Gustav Willeit

▼由泳池看周边风景,viewing the surrounding environment from the pool © Daniel Zangerl

酒店室内设计简洁实用,彰显出永不过时的阿尔卑斯风格。白蜡木与经典的绿色loden纺织品相结合,宛如周边自然景观的延续,丰富了室内的色调。木材是项目选材中的主角,无论是室内还是室外都能看到木材的身影。沉稳的碳化木制外立面与室内清新的浅色木材形成鲜明的对比。

The interiors are simple and functional, a timeless Alpine style. Ash wood is combined with typical green loden textiles, adding a dash of color giving continuity to the natural palette of the surrounding landscape. Wood is the main protagonist of the project, both outside and inside, creating contrast with the exterior blackened wood and the interior lightwood.

▼餐厅,restaurant © Jörgen Camrath

▼酒吧/咖啡厅,bar/cafe © Jörgen Camrath

▼底层spa,spa on the ground floor © Daniel Zangerl

▼客房玄关,entrance of the guest room © Gustav Willeit

▼客房,guest room © Gustav Willeit

▼阳台空间细部,details of the balcony © Daniel Zangerl

▼总平面图,site plan © Peter Pichler Architecture

▼一层平面图,1F plan © Peter Pichler Architecture

▼二层平面图,2F plan © Peter Pichler Architecture

▼三层平面图,3F plan © Peter Pichler Architecture

▼立面图,elevations © Peter Pichler Architecture

▼剖面图,sections © Peter Pichler Architecture

PROJECT: Hotel Milla Montis
ARCHITECTURE: Peter Pichler Architecture
LOCATION: Maranza, South Tyrol, Italy
YEAR: 2020
STATUS: Built
GROUND FLOOR AREA: 3500 m2
NUMBER OF ROOMS: 30
CLIENT: Oberhofer
PETER PICHLER ARCHITECTURE TEAM:
PPA Principals: Peter Pichler, Silvana Ordinas
PPA Competition Design Team: Peter Pichler, Cem Ozbasaran, Giovanni Paterlini, Marco Caprani, Alessandro Altamura
PPA Project Team: Peter Pichler, Simona Alù, Giovanni Paterlini, Cem Ozbasaran
INTERIORS: Peter Pichler Architecture
STRUCTURAL ENGINEERING: iPM
MEP: Reichhalter
CONSTRUCTION COMPANY: Gasser Paul
WOOD CONSTRUCTION: Brida
ELECTRO PLANNING: Studio E-Plan
PROJECT MANAGEMENT: Michaeler & Partner PHOTOGRAPHY: Gustav Willeit, Daniel Zangerl, Jörgen Camrath

More: Peter Pichler Architecture 更多关于他们请至 Peter Pichler Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment