Holiday house in Cap Ferret, France by Atelier du Pont

the forest cabins with triangular windows

Project Specs

Location:

非常感谢 Atelier du Pont 予gooood分享以下内容更多关于他们:Atelier du Pont on gooood
Appreciations towards Atelier du Pont for providing the following description.

度假别墅位于一片缓缓坡向海边的阶地,周围长着草莓树,丝兰和松树。这是Cap Ferret最常见的景象。建筑师面临的挑战在于要建造一动与周围景观和谐相处的房屋,将对现有植被的影响降到最小。

The terrain that slopes gently towards the sea is typical of Cap Ferret: a small forest of strawberry tree, yucca and pines. The challenge was to design a project that would exist in harmony with its surrounding landscape and have a limited impact on the existing vegetation.

▼树林掩映中的度假别墅,the holiday house in the woods ©Image courtesy Atelier du Pont +  Takuji Shimmer

仿佛是森林小屋一般,其上的多个开口强调了与自然的关系,周围的树木也大都保留下来。房屋立面主要采用木材,与周围的松树相映成趣。

The house echoes forest cabins and the multiple openings serve to accentuate its relationship to nature. Its implantation allowed to preserve a maximum of existing trees, and the façade uses mostly wood to mimic the pine grove around it.

▼与松树类似的立面材质让房子看上去像森林小屋,the house echoes forest cabins ©Image courtesy Atelier du Pont +  Takuji Shimmer

建筑融入于地形之中,空间考虑了一个大家庭的需要。大家在欢聚的同时,仍然得以享受宁静的独处时光。“小屋”们通过阶地相互联系起来。位于房屋中央的弧形大楼梯与屋顶的三角形开口相对,框出了屋外的景致。

The construction blends into the topography of the terrain. The spaces were designed for a large sibling so that everyone, while getting together, can still benefit of intimacy and calm. The «cabins» are connected to one another through a series of terraces. A large internal curved lines stairway exists in counterpoint to the triangular openings and the other diagonal lines that frame the views of the surrounding nature.

▼小屋们通过阶地相互联系在一起,the «cabins» are connected to one another through a series of terraces ©Image courtesy Atelier du Pont +  Takuji Shimmer

▼平台创造了丰富的空间层次,the terrace has created multilayered spacial experience ©Image courtesy Atelier du Pont + Philippe Garcia

▼弧形大楼梯与屋顶的三角形开口相对,框出了屋外的景致,the stairway framing the views of the surrounding nature together with the triangular openings ©Image courtesy Atelier du Pont + Philippe Garcia

▼起居室,living room ©Image courtesy Atelier du Pont + Philippe Garcia

▼餐厨空间,dining and kitchen space ©Image courtesy Atelier du Pont + Philippe Garcia

▼卧室的三角天窗引入日光和优美景致,the triangular window at the bed room introducing sunlight and view  ©Image courtesy Atelier du Pont + Philippe Garcia

▼ 台球室及儿童卧房,playroom and kids room ©Image courtesy Atelier du Pont + Philippe Garcia

   

▼夜景,night view ©Image courtesy Atelier du Pont +Takuji Shimmer

▼上层平面图,upper floor plan

▼下层平面图,lower floor plan

▼剖面图,section

Project winner A+ Architizer Awards 2017
Program: Construction of a holiday house with swimming pool in Cap Ferret, France
Surface: 330 m²
Client: Private
Architect: Atelier du Pont
Project managers : Alice Berthelon, Maciej Janakowski
Landscape designer: Arnaud Gallou – Ferret Vert
General contractor: BMC
Photographers: Takuji Shimmura, Philippe Garcia

More: Atelier du Pont ,更多关于他们:Atelier du Pont on gooood

Post a Comment