“Green Villa”Office and Residential Building by MVRDV

A Corner Residential Building Covered in Plants

Project Specs

Design:
Location:

感谢 MVRDV 予gooood分享以下内容 。更多关于他们: MVRDV on gooood.
Appreciation towards MVRDV for providing the following description:

MVRDV在荷兰城市Sint-Michielsgestel的Dommel河滨,设计了一个小型办公楼及住宅建筑。该建筑位于一处街角地块,外部由整个网格“搁架”系统覆盖,“搁架”内置各种绿色植物。四层高的Green Villa濒临市区南面,其形式吸收了周边建筑的城市形态,而绿植有助于建筑本身融入到附近环境,拥抱河流、田野和树木等的田园景观。

MVRDV has designed a small office and residential building on a corner lot next to the Dommel river in the Dutch village of Sint-Michielsgestel, using a gridded “rack” system to cover the building’s entire exterior in a variety of plants. Located on the town’s southern edge, the four-storey Green Villa adopts the urban form of the neighbouring buildings, while the plant covering helps it blend into the bucolic landscape of the nearby river, fields and trees.

▼整体外观,exterior view

建筑底层是为Stein设计的全新办公空间,楼上三层包含五套公寓。此外,还设有一层地下车库。项目建设在一处地面停车场的末端,由MVRDV联合的Van Boven建筑事务所开发,他们想为该地区带来一个具有里程碑意义的,同时也兼具社会关怀和环保意识的项目。

Containing a new office space for a real estate developer, Stein, on the ground floor, five apartments on three floors above, and underground parking, the Green Villa develops one end of a surface car park on the southern edge of Sint-Michielsgestel. The project was initiated and is being developed by MVRDV’s co-architect, Van Boven Architecten, who wanted to create a landmark project for the village while also being socially conscious and environmentally progressive.

▼建于停车场尾端与四周环境融合的建筑,the aerial view of the Green Villa develops one end of a surface car park

MVRDV和Van Boven的设计延续了Adrianusplein街道的建筑风貌,沿用过去传统的孟莎斜屋顶。然而,在这种形式之下,Green Villa以其物质形态与街上的其他建筑物区别开来。不同深度的货柜“搁架”,栽满丰富的盆栽植物,灌木,以及如连翘、茉莉、松树和桦树等树木。这种设计方法源于MVRDV的理念,即可持续性不仅意味着技术挑战,更意味着生活方式的积极改变,城市也应被视为自然景观的一部分。

The design developed by MVRDV and Van Boven Architecten continues the formation of the street frontage on Adrianusplein, adopting the mansard roof shape of the previously constructed buildings. Within this shape, however, the Green Villa diverges drastically from the other buildings on the street in its materiality; a “rack” of shelves, of varying depths, hosts an abundance of potted plants, bushes, and trees such as forsythias, jasmine, pine, and birch. This approach stems from MVRDV’s belief that sustainability implies not only a technological challenge, but also a positive change in lifestyle, with urban areas considered as a part of the natural landscape.

▼孟莎斜屋顶和丰富的植物,the mansard roof shape and abundances of plants

“这项设计是我们对’去立面’建筑和激进绿化研究的延续”,MVRDV合伙人Winy Maas解释道,“90年代以城市公园作为城市绿洲的想法太有限了。我们需要贯彻一种彻底的“绿色下沉”:正如不久将会出现在The Why Factory的同名著作中所述的一样,我们需在屋顶和高层建筑布置绿植。花草树木帮助我们降低二氧化碳排放,为城市降温,促进生物多样性。”

“This design is a continuation of our research into ‘facade-less’ buildings and radical greening”, explains Winy Maas, founding partner of MVRDV. “The idea from the nineties of city parks as an oasis in the city is too limited. We need a radical ‘green dip’: as will be shown soon in a book by The Why Factory with the same title, we should also cover roofs and high-rise facades with greenery. Plants and trees can help us to offset CO2 emissions, cool our cities, and promote biodiversity.”

▼楼上三层包含公寓,five apartments on three floors above

Green Villa的结构基于正方形网格,四跨宽,三跨深。 MVRDV开发了一系列不同的空间模块,如卧室和起居室,分别内置在网格内。类似的手法用于填充立面,形成一个立体植物园,园内绿植配有铭牌和说明信息。植物种类的选择和放置,考虑到外观和内部的起居功能,以保护隐私,提供遮阴和观赏所需。传感器控制的灌溉系统和雨水回收技术,同样被纳入到种植园内,确保了全年四季的绿色景观。

The structure of the Green Villa is based on a square grid four bays wide and three bays deep. MVRDV developed a catalogue of varying space modules, such as bedrooms and living spaces, to place within the grid. A similar catalogue is used to populate the façade, resulting in a three-dimensional arboretum, a plant and tree library, complete with nameplates and additional information. The plant species are selected and placed with consideration of the façade orientation and the living functions behind, providing either privacy, shade, or views as required. A sensor-controlled irrigation system that uses stored rainwater has been incorporated into the planters, guaranteeing a year-round green facade.

▼网格单元系统,a square grid four bays wide and three bays deep

Green Villa是Winy Maas与Van Boven负责人Theobert van Boven合作的第二个项目。 作为同学,他们在2016年共同负责了当地体育馆Beekvliet的扩建设计。“Green Villa也包含着个人属性,因为我在Sint-Michielsgestel上过学”,Maas补充道。“就像以前在我家乡Schijndel的玻璃农场所做的一样,我又回到了我年轻时呆的地方。很高兴能再次同Theobert合作。”同时Van Boven事务所也是该项目的开发商之一。房地产公司Stein将成为该建筑办公空间的使用者,并且协助推进此项目,工程计划于2020年开工。

The villa is the second project in which Winy Maas has worked with Theobert van Boven, the head of Van Boven Architecten. In 2016, they were jointly responsible for the design of the expansion of the local Gymnasium Beekvliet, where they both attended school. “The Green Villa is also a personal project, because I went to school in Sint-Michielsgestel”, adds Maas. “Just like I did before with the Glass Farm, in my native village Schijndel, I am returning to the region of my youth. It is nice to work with Theobert again.” Also, Van Boven Architecten acts as the project’s developer. Real estate developer Stein will be the occupant of the building’s office space and has also taken on a role assisting the project. Construction is scheduled to start in 2020.

Project Name: Green Villa
Location: Sint-Michielsgestel, Netherlands
Year: 2019+
Client: Van Boven Architecten
Size and Programme: 350㎡ office, 1050㎡ housing, 1400㎡ total
Architect: MVRDV
Founding Partner in charge: Winy Maas
Partner/Director: Gideon Maasland
Design Team: Gijs Rikken, Karolina Szóstkiewicz, Daan Zandbergen
Visualisations: Antonio Luca Coco, Pavlos Ventouris
Images: © MVRDV
Copyright: MVRDV 2018 – (Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries)
Co-architect: Van Boven Architecten
www.stein.nl

More:  MVRDV  更多关于他们: MVRDV on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment