Gibraltar University by AYALTOINTEGRAL S.L

Enjoy the bright sunshine and fabulous seascape here

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自AYALTOINTEGRAL S.L对gooood的分享。更多请至:AYALTOINTEGRAL S.L on gooood 
Appreciation towards AYALTOINTEGRAL S.L for providing the following description:

从第一次到访位于欧罗巴尖角的营房后,建筑师就开始思考这个项目,其南北的朝向和令人印象深刻海景以及建筑本身作为文化遗产所具有的价值都蕴含了巨大的设计的可能性。

建筑师首先将不同时期加建的建筑构件完全拆卸下来,并尝试将所有功能集中放置进原有建筑中去。在尝试失败后,他们决定加建两座建筑,并将营造体量“之间的空间”作为设计的出发点。

Since the first time we visited the barracks located at Europa point we take account of the great possibilities of this project, or his location (N-S orientation and impressive sea views) as well as for the buildingsintrinsic value as cultural heritage (antiquity, materials, and interior brick vaults).

Firstly we focus our intervention on pulling down all the structures added on different moments for the uses placed during the complex´s life. After trying,unsuccessfully, to locate all the large programme of necessities in the existing buildings when we realize that we need to build two new buildings. By this time we made the decision of arrange and promote this “in between spaces”, as a goal for the project.

AYALTO ARQUITECTOS

 

庭院
The Courtyard

建筑师对原有建筑进行翻新作为学院职员的办公场所,并设计了两座新建筑用以容纳其他功能。在新体量的设计过程中,建筑师遵循并修复了原有的建筑遗迹。新的围护体量营造出一种古典私人花园的“回廊”的氛围。

We have previously decided to refurbish the existing buildings for the Academic Staff Offices (becauseof its north light and a certain independence from the Common Teaching Facilities) when we decide to develop some new volumes to complete the necessities program. This new buildings give us the chance of restore the original trace. This new enclosure appears like a sort of “cloister” with a new private garden.

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

 

中庭
The Atrium

建筑师利用南北和东西轴线来组织室内交通。建筑师改变垂直交通(楼梯和电梯),通过南北轴线将北侧入口、庭院和主体建筑以及后方的营区串联在一起。在东西轴线上,建筑师设置了两个新的入口。这两条轴线的交叉点构成了新的校园中心。建筑师将所有重要的公共区域(主接待台、学习咖啡厅、主大厅…)布置在它附近,以此来促进学生、老师和访问者之间的交际和交流。因此,它需要连接起所有的活动,并利用主体建筑与营点之间的斜坡,营造出一个两层高的中庭空间。隔热玻璃和白色的钢制格栅为这一空间带来时刻变化着的光影。中庭笼罩下的地下一层的公共交流区,相较地平层而言更为轻松和随意。

In order to organise the program´s circulationswe took advantage of two axis, North-South and East-West.The first one sets a circulation from the north entrance,courtyard, and goes across the main building to the barracks. We change vertical communications (stairs and lift) to this point. The west-east axis (parallel to the main building façade) defines the two new entrances to the university.Were this two axis cross each other is our new central point for the university. For this reason we make the decision of relocate in this place all the representative areas (Mainreception, LearningCafé, Main Hall…etc) to promote social interaction and a natural exchange of knowledge and experiences between academic staff, students and visitors.From our point of view this should be the aim of the university and the project´s principal consideration.This space needs to link all the activities and take advantage of the important slope(from the principal building to the barracks) to develop a double height atrium.We cover up this space with thermic glaze and a white steel frames(equipped with brisoleis) to create an Impluvium of changing natural light. This social interaction areas are kept more formal on the ground level, and more informal on the basement level (closer to the university´s refectory).Even though both areas share this central atrium.

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

 

主体建筑
Main Building

建筑师基本保留了这座建于18世纪的主体建筑的重要特征,将管理部门、图书馆、学习区和主厅设置在其中。

We tried to keep its character of the XVIII century  main building placing all the representative areas, like Managing Unit, Library, Study Areas and Main Hall (in the N-S axis) in it.

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

 

营房
Barracks

在这些有趣的空间内,建筑师布置了公共的教学设施、内勤办公室、厕所以及员工休息室等。所有的教室都被放置在中心的位置,其他房间则位于建筑的尽端。

We decide to use this interesting rooms to set in them all shared needs for both qualifications, like Common Teaching Facilities, Offices for Support Staff, Toilets, and Staff room…etc. We set all classroom in a central place whereas all the complementary uses are moved to the ends.

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS     AYALTO ARQUITECTOS

 

新体量
New Buildings

在中庭的两侧,建筑师设计了两座新的体量,分别是健康研究学院和酒店管理学院。这两座体量位于建筑的中央,只能靠地面层的天窗采光。建筑师在围合体量的墙面上制造一些变化,来丰富使用者的体验。

We build two prismatic volumes, each side of the atrium, to locate the Faculty of Health studies and the Faculty of Hospitality.This blind boxes look for zenithlightning by sky lights on the ground level, and look like there are support by metal profiles on the basement level.

We tried to make change the façade with the purpose of create a new user´s sphere in each level.

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

 

餐厅
Restaurant

餐厅位于营房的顶部,靠近建筑的主通道,且拥有独立的出入口。建筑师利用钢结构营造出干净而开放的空间。站在室外的平台上,人们的视线可以穿过直布罗陀海峡,远眺非洲。

With an independent entrance close to the main access, we locate the restaurant on top of the current barracks.We have tried to generate a clear and open space only, produced with glaze steel frames and shadows. Barely defined by a light roof we tried to take advantage of the exceptional views of Africa on top of Europe point.

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

AYALTO ARQUITECTOS

▽ 草图与模型,the sketches and models

026-26 Sketchs 72 dpi-Gibraltar University by AYALTOINTEGRAL S.L

▽ 轴侧分析图,axonometric diagram

032-31 3d por niveles-Gibraltar University by AYALTOINTEGRAL S.L

▽ 入口层平面,the ground floor

028-28 Ground Floor 72 dpi-Gibraltar University by AYALTOINTEGRAL S.L

▽ 地下一层平面,the basement floor

027-27 Basement Floor 72 dpi-Gibraltar University by AYALTOINTEGRAL S.L

▽ 剖面图,section

031-32 Sections 72 dpi-Gibraltar University by AYALTOINTEGRAL S.L

PROJECT :Gibraltar University
DEVELOPER:Gibraltar Government
LOCATION:Europa Point Gibraltar
BUDGET :10.000.000pounds(Ten Millón Pounds)
ARCHITECTS OFFICE:AYALTOINTEGRAL S.L
ARCHITECTS:Xavier Ozores Pardo (Principal)
Pedro CarcelénFernández (Collaborador)
QUANTITY SURVEYOR:Jorge CarcelénFernández
BUILDING COMPANY:Casaisl.t.d,Ac rock l.t.d
INSTALLATIONS:IEN InstalacionesElectromecanicas do Norte ltd
FACADE: SETENTA l.t.d
PHOTOGRAPHY:David Frutos Ruiz
AWARDS: Gibraltar Heritage Award 2015

English Text: AYALTOINTEGRAL S.L
Chinese Text:gooood

MORE:  AYALTOINTEGRAL S.L,更多请至:AYALTOINTEGRAL S.L on gooood

Post a Comment