Gabi James Restaurant by Blanchard Fuentes Design

This is the new face of Gabi James Restaurant.

Project Specs

Category:

感谢 Blanchard Fuentes Design 对gooood的分享。更多关于:Blanchard Fuentes Design on gooood
 Appreciation towards Blanchard Fuentes Design for providing the following description:

Zazou餐厅着眼于Rivera小镇未来长远发展规划,重新设计,进行品牌升级,以期能快速迎合更高层次的顾客需求。

​​​Signaled by Rivera Village’s multi-year, development plan, the dining establishment formally known as Zazou was to be rebranded and re-thought in anticipation of the upscale food trends fast approaching the area.

▼室内概览,overview

建筑师拆掉了原有店面的古典式双层拱廊外立面,以期增加开窗面积,二层用木制帘幕遮挡视线。为了使二层的新立面悬挑出来,建筑师采用了螺栓连接的预制钢承重结构和精确打磨的铝制边角。钢节点承受了所有相连新结构产生的水平和垂直受力。

The existing store front, a classically derived 2 storied arcade would be stripped down to framing and retro-fit for expansive openings at the ground floor with a suspended ‘timber’ curtain enclosing the upper. A prefabricated carrying system of bolt-able steel struts and CNC milled aluminum angle was designed to suspend the new surface out from the existing building line. Tension-able steel tie-rods, connecting these systems would handle all associated vertical and lateral loading produced by the new design.

▼立面,elevation

▼轴测图,perspective view

为响应城市的号召,新设计意在展现出类似于步行街的活力,建筑师相信新的立面设计对街道整体传播会起到主要作用,并且二层立面的设计可以提高私密性。经过建筑师的研究,最后决定使用1/2板材宽度作为二层雪松板间的距离。雪松板增加了立面面积,这意味着更高的日照反射率和更多的阴影,同时木板间的空隙可以增加通风。

Responding to the cities call for walk street vibrancy on all new design proposals, we believed the new facade should play primarily the role of communicator at the street interface while offering a more private venue above. We worked on the frequency of the member to achieve this, spacing each cedar stave 1/2 distance apart from one another. Increased surfaces meant more reflectivity and shadow from southerly sun exposure while the spacing allowed for improved ventilation into the space.

▼夜景,night view

建筑师与Ana Henton合作,精心设计了一层的室内布置。从耐久性和美学方面考虑,设计师选取青铜色钢和白橡木作为建筑的基础材料。一扇多重卷帘门将用餐区和户外露台分隔开,另外在原有墙线的位置建筑师设计了无缝玻璃门作为入口。

这就是Gabi James餐厅的新面貌。

The interior of the ground floor was crafted in collaboration with designer Ana Henton. Bronzed steel and white oak were selected as the primary architectural finishes for durability and a time honored aesthetic. A large, multi-unit pocket door divides the main dining floor from the outdoor patio, while a seamless glass entrance is set back from the existing wall line.

This is the new face of Gabi James Restaurant.

▼用餐区域,dining area

▼灯具细节,detail of light

▼吧台,view of bar

▼材料细节,detail of material

▼平面,plan

▼立面,elevation

▼剖面,section

 

Location:Gabi James Restaurant, Riviera Village, Southbay, CA
Project size: 3500 ft2
Site size: 3000 ft2
Completion date: 2018
Building levels: 2

More:Blanchard Fuentes Design。更多关于:Blanchard Fuentes Design on gooood

Post a Comment