Chalet in Brot-Plamboz极简住宅,瑞士 / frundgallina

极简小宅

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

非常感谢来自frundgallina对gooood的分享。
Appreciation towards frundgallina for providing the following description:

Chalet in Brot-Plambozshi 是位于瑞士Neuchatel的极简主义住宅,由frundgallina设计。呼应着四个方向上都很美丽的自然景观,住宅由四个大小相同的部分组成,每个约占地8平方米。这四个“邻居”从高度上被分割,精确地对应着它们的入口。这些不同高度的“碎片”组成了一个多样化的空间。因此,在就农舍所划定的空间内,四个面中的三个可在两个高度上组织空间,从而获得总共七个特殊用途的空间。这些“房间”通过大中小不同的开口连接在一起,形成了一个有趣的螺旋形的漫步,并能保证使用者持续地感知整个室内空间,同时通过强烈的感官区分隔开彼此。每一个立面都有一个大窗户和一个小窗户,同时有一个通向室外的双开门。墙壁被切割成不同的高度,从而让参观者知晓内部空间的组织逻辑。

Chalet in Brot-Plamboz is a minimalist residence located in Neuchâtel, Switzerland, designed by frundgallina. In relation to the exceptional landscape of equal value on all sides, the building area was divided into four identical portions of about 8 m2. These neighborhoods were then divided at a different altitude, chosen precisely to ensure their accessibility. This results in a great spatial variety, dictated essentially by the heights of the pieces. Thus, within the volume defined by the old cottage, three of the four surfaces could be organized on two levels to obtain a total of seven spaces of special uses. These “rooms” are connected to each other by large, medium or small openings, allowing a playful, spiral stroll, and continuously guaranteeing the perception of the whole of the interior space, isolated from each other by strongly felt thresholds. On each facade are drawn a small and a large window, as well as a double door opening to the outside. Cutting the walls to different heights, they reveal to the visitor the principle of interior spatial organization.

▼每个立面都有一个大窗和一个小窗,each facade has one small and one large window

房子被山形屋顶的屋脊指引方向。项目没有特定的入口,或者说它从四个方向都可获得基地的自然资源。因此,到访者可以从多个部分进入或离开。这个小屋完全使用木头建造的,使用了来自侏罗森林的杉木板材,外部保留木材被锯后粗糙的痕迹,内部刨平,垂直地钉在门面和内墙的支撑结构上。同样的木板,边缝凹槽处理,覆盖住托梁,构成地板和天花板。特别折叠制成的单片不锈钢板像一张纸一样盖住屋顶,赋予了小屋更多柔弱的质感。一个托盘连接着一排水槽收集雨水。小屋做到百分之一百的能源自给自足,没有与任何配电网连接。这个建造实验用不同的主题来个性化我们的建筑:形式的简单与同质性,空间的多样与丰富性,中性和表达性的奇点,以及从形式构成中散发出来的平静、柔和与轻盈。

Only the ridge of the two-sided roof directs the house. It does not have a specific entrance or rather it benefits from four. Thus, one enters and leaves most of the pieces, integrating the pastures with the distributive principle. The cabin is built entirely of wood. Fir boards from the Jura forests, rough sawn outside, and planed inside, were nailed vertically to the supporting structure of the facades and interior walls. The same boards, grooved-crêtées, cover the joisting to constitute the floors and the ceilings. A single sheet of stainless steel, folded specifically, covers the roof like a sheet of paper, reinforcing the fragile nature of the object. A pan is provided with a gutter harvesting rainwater. 100% energy autonomous, it is not connected to any distribution network. This construction experiments with the different themes that characterize our architecture: the simplicity and homogeneity of forms, the variety and spatial richness, the neutrality and expressive singularity, as well as the calm, the softness or the lightness emanating from the formal composition.

▼极简的外部设计,minimal exterior design

▼屋子的另一面,开门位置对应层高,the other side against the ridge, with door opened at the floor height

▼内部空间因为错层而多样,interior space has a spatial variety due to different floor heights

▼立面,剖面与平面,elevations, sections and plans

More:  frundgallina



发表评论

2 评论

  1. 电 水 怎么解决呢

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×