Eagle’s Nest by Ian Bennett Design Studio

Perfect fusion of reason and aesthetic

Project Specs

Location:

非常感谢 Ian Bennett Design Studio 将以下内容授权gooood发行。更多请至: Ian Bennett Design Studio on gooood 
Appreciation towards Ian Bennett Design Studio for providing the following description:

项目坐落于悉尼北部海湾的一处高耸的山崖上,位于当地丛林火灾地带的最高点。“鹰巢” 住宅的设计理念旨在使建筑的外观与周围环境相协调,同时兼顾室内的私密性与舒适性,使两者之间达到平衡。严谨的材料选择基于对场地、景观、建筑形式、空间体验,以及光影变化的整体把控。

Perched high on a prominent escarpment in the highest level of bushfire attack; Flame Zone, Eagle’s Nest aspires to balance and curate the experience of outlook and expansiveness of site, with privacy and seclusion. The restrained material palette heightens this experience of site, landscape and built form along with the changing dynamic of light and shade.

▼项目概览,overall of the project ©Clinton Weaver

▼项目远观,viewing the project at distance ©Clinton Weaver

场地的两侧为公共用地,前方为车水马龙的街道与人行步道。因此,对本项目来说,保证居住者隐私与景观视野是极为重要的。在“鹰巢” 住宅中,建筑师采用了遮光栅格来协调室内隐私以及三个主要采光立面的关系。建筑的外观与室内的视野,都随着遮光栅格的不同开放程度产生变化,同时吸引着居住者与路人的目光。

Capturing views whilst maintaining privacy was of paramount importance for a site flanked with pubic land and fronted with both a busy pedestrian walkway and vehicular thoroughfare. The solution came in the form of an operable louvre skin that allows the occupants to mediate privacy and solar access along three facades. The appearance of the building transforms both internally and externally depending on the openness of the louvres, engaging both occupant and passer by alike.

▼遮光栅格协调室内隐私以及三个主要采光立面的关系,an operable louvre skin that allows the occupants to mediate privacy and solar access along three facades ©Clinton Weaver

▼建筑的外观与室内的视野,都随着遮光栅格的不同开放程度产生变化,the appearance of the building transforms both internally and externally depending on the openness of the louvres ©Clinton Weaver

▼混凝土台基与外观细部,details of the concrete foundation and the facade ©Clinton Weaver

外立面上,一个由风化铜板饰面的巨大体量坐落于混凝土结构的顶部,并向北侧倾斜以获得最佳的自然采光。建筑的底层略微突出,四周由黑色的钢制遮光栅格围合。这种设置,既保护了室内的隐私,又在保证一层景观视野的情况下,使门窗结构免受恶劣的悬崖环境的影响。

Externally, a weathered copper box sits atop the concrete structure and angles due north for optimum solar access with extruded black steel boxes framing views and providing protection to the first floor windows from the harsh escarpment environment.

▼主入口 – 建筑上部材料为风化的铜板,下部为黑色的钢制遮光栅格,main entrance –  a weathered copper box sits atop the concrete structure with extruded black steel boxes ©Clinton Weaver

▼遮光栅格使门窗结构免受恶劣的悬崖环境的影响,the louvres providing protection to the first floor windows  ©Clinton Weaver

▼主入口细部,detail of the main entrance ©Clinton Weaver

受当代巴西现代主义的影响,住宅的底层被规划为公共生活区,包括客厅,餐厅以及厨房。底层的北侧与东侧设有大型滑动玻璃门。在这里,人们可以尽赏太平洋,皮特沃特,纳拉宾湖以及Bilgola高原的大角度全景。可滑动的玻璃门模糊了室内与室外的界限,使人们可以体验到悉尼全年的气候变化。

Influenced by contemporary Brazilian Modernism, the ground floor’s “public program” (living, dining, kitchen) is enclosed by large glass sliding doors to the north and east, enabling uninhibited 135-degree views of the Pacific Ocean, Pittwater, Narrabeen lake and Bilgola Plateau. Retracting the doors provides the coveted internal / external living that Sydney’s climate enjoys year-round.

▼底层室内概览,overall of the ground floor ©Clinton Weaver

▼底层的北侧与东侧设有大型滑动玻璃门,the ground floor is enclosed by large glass sliding doors to the north and east ©Clinton Weaver

▼大面积的玻璃提供了极好的景观视野,large areas of glass provide excellent views of the landscape ©Clinton Weaver

▼客厅,living room ©Clinton Weaver

▼餐厅与厨房,dining room and the kitchen ©Clinton Weaver

“鹰巢” 住宅位于丛林火灾地带,在设计时,对建筑形式以及建筑材料都有很高的要求。由于业主是混凝土材料方面的专家,因此建筑师决定采用木模清水混凝土作为建筑的主体材料。这种设置,使得地板、墙壁以及天花板可以以同一种材料却带有三种不同肌理的形式出现。地板采用了剖光的形式,墙壁采用了整块的木制模板,而天花板则采用了条形拼接的木制模板。这些混凝土浇筑的结构都无需日后护理,同时,自然光线在粗糙的混凝土表面形成丰富的光影效果,为室内提供了生动的背景。部分墙壁上段白色的喷漆饰面,与大面积的混凝土结构,以及从原有建筑中回收利用的再生砌块砖形成鲜明的对比,并凸显出黑色哑光金属板制成的悬挂式楼梯。

Compliance with Flame Zone also informed the construction and materiality of Eagle’s Nest. Utilising the client’s expertise with off form concrete allowed the floors, walls and soffits to be one material with three different textures; burnished floor, sheet form walls and board form soffits – all requiring no future maintenance whilst providing a disparate background for light and shade to interact. To contrast the expanse of concrete, rough laid recycled brickwork (recycled from the demolition of the existing house) painted satin white, provides a subtle backdrop for the matt black flat plate steel origami staircase that suspends down from the first floor.

▼地板、墙壁以及天花板以混凝土的三种不同肌理出现,the floor, walls and ceiling appear in three different textures of concrete ©Clinton Weaver

▼剖光的混凝土地板,白色喷漆饰面与黑色金属楼梯间形成对比,the polished concrete floor and white paint finish contrast with the black metal stairwell ©Clinton Weaver

▼楼梯细部,details of the staircase ©Clinton Weaver

相对于底层的开敞通透,住宅的二层则更为私密,包括了屋主的私人卧室等。室内的景观视野以一种有选择性的且更为亲密的方式呈现出来,同时相比于底层,在这里人们能够看的更远。远处的风景被引入室内,形成框景,宛如一幅迷人的油画。

In contrast to the ground floor’s open and expansive view, the first floor (housing the private program of bedrooms) seeks to frame select views from each space in a more intimate approach, subconsciously inviting one to look further into the view, akin to a painting of a landscape.

▼卧室,bedroom ©Clinton Weaver

住宅内的全部消防系统都经过事先规划,并隐藏于结构中的,避免了建成后加设与设备外露的不美观。这都归功于设计与施工过程中,建筑师、业主、施工团队,森林火灾顾问以及结构工程师的密切合作与及时反馈。项目采用了专业的丛林消防设备,并根据其特点精确调整各项细节,从而实现了完备且高效的解决方案。

Working closely in design development with the owner, builder, bushfire consultant and structural engineer informed the design and ensured that all bushfire systems were integrated and concealed, rather than an after-thought and visible. Utilising proprietary bushfire products and detailing around their requirements allowed for a seamless resolution that was also cost effective.

▼步入式衣柜与走廊,robe and the hallway ©Clinton Weaver

▼家具细部,details of the furniture ©Clinton Weaver

项目为悉尼北部的海滩增添一处令人惊叹的建筑景观。建筑师运用严谨的选材与精致的细节,将令人叹为观止的景观视野引入私人住宅,并使其达到了最高的丛林防火标准。“鹰巢” 住宅可谓是理性与美学完美融合的体现。

Eagle’s Nest seeks to do justice to an amazing site on the Northern Beaches of Sydney, curating breathtaking views within a private built form utilising a restrained material palette and detailing to achieve the highest level of bushfire compliance, all with an uncompromised aesthetic.

▼底层平面图,ground floor plan © Ian Bennett Design Studio

▼二层平面图,first floor plan © Ian Bennett Design Studio

▼剖面图,sections © Ian Bennett Design Studio

Project size:500 m2
Site size:544 m2
Completion date:2019
Building levels:3
Architect / Interior Design:Ian Bennett Design Studio
Photo credit:Clinton Weaver

More: Ian Bennett Design Studio。更多请至: Ian Bennett Design Studio on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment